Je vhodný spánok vonku pri mínusových teplotách?

werenise
30. nov 2014

Mile mamicky,potrebudem poradit,14 mesacna dcerka zboznuje spat vonku,no v posledych dnoch vystupili minusove teploty. Pocula som,ze uz sa neodporuca spavat v mraze. Mate ine skusenosti? Dakujem.

bonaqa2013
30. nov 2014

Mám 4 deti, ale ani jedno dieťa som nenechala spať von v mraze.
Švagriná dávala dcéru spať do vstupnej chodby v rod. dome. A ešte predtým kúrenie znížila.

ivka225
30. nov 2014

V mraze ju urcite nenechavaj. Ak spi rada v chlade, tak jej pripadne otvor okno, ale vonku uz nie.

miminka327
30. nov 2014

Za každého pocasia,ale netreba to preháňať.... 🙂

moni244
30. nov 2014

moja spavala v mraze von, bolo aj -10, mala mesiac, ale co som mala robit, ked doma spala max. 30 minut, tak naobliekat a sip na 3 hodinovu prechadzku, pocas ktorej spala

fra
30. nov 2014

ja som veľmi rada spávala v mraze na vandroch, milovala som to len som musela mať svoj extra teplý paperový spacák... ale to asi nie je to, na čo sa pýtaš 🙂
.
naše deti zaspali v kočíku na prechadzke v mraze, či sa to odporuča alebo nie neviem, vždy však spali ako zabité a sú zdravé ako ryby tak nemyslím že by im to nejako uškodilo... ked som však sama bola vnutri v teple, na mraze som ich spavať nenechavala...

nicolle21
30. nov 2014

aj moj este stale niekedy spi doobeda, to sme von, a ked je mraz, no co uz 😀 ved nie je -20 a vietor.. je dobre zababuseny, vzdy ked sa zobudi ho obchytkam celeho a je teplucky.. urcite to nie je horsie akoby po tom mraze behal po svojich a zadychcal sa

siska53
30. nov 2014

Fakt? Ja som s kamoskami normalne chodila von a nielen.my,kopec mamiciek a deti v kocikoch spinkali.. Chodili sme vzdy okolo tej 14tej do cca 16.. Ved boli nababuseni a vykremovani.. Aj dcerka zvykla spinkat vonku hoc aj bolo pod nulou.starsi sa potreboval vyjasit na snieziku..ved nebolo -10,ci -20.. A vtedy sme chodili doobeda..
Jedine s uplne malymi novorodencami sa nema chodit pod -5 stupnov. No moji v zime mali 8m.a viac.

kristinaanna
30. nov 2014

v kočíku sa oporúčalen do -10 C, ak má dieťa striešku tak tam určite nie je toľko stupňov 😉

lejlla
30. nov 2014

Taketo male deti zevraj do -5° ,samozrejme s vhodnou prikryvkou a oblecenim...

kristinuska1504
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
30. nov 2014

Poriadne obliecť seba aj dcérku, nakrémovať tvaricku, zaobstarať kvalitný fusak a huraaaa von! Však nemusíte byt vonku pól dňa ;)

Neexistuje zle pocasie, len zle oblečené mamininy a ich deti.

stepanka274
30. nov 2014

veď 14 mesiacov už nie je zase také mini, netreba extrém, ale zase teraz nie sú ešte extra mínusy, ale treba dobre naobliekať a hádam nie dlho, určite to zlepšuje imunitu a deti isto spia lepšie na vzduchu. 🙂

moonglow
30. nov 2014

ja som s obomi detmi chodila von kazdy den, ci leto, ci zima, a pospali si aj 2-3 hodinky... s mladsim dokonca 2 krat denne... a so starsim doslova od narodenia, kedze sa narodil v zime 😉

ani jeden z nich s tym nemal problem ... treba samozrejme dobre obliect, riadny fusak a ak su fakt mrazy, tak nech mu trci len nostek a oci

katka1981
30. nov 2014

Ja som citala, ze do minus 7 je to ok. No a mne tak mala na balkone prespala aj 2 hodiny pri minus 7. Ale stale som ju kontrolovala a nakoniec skoncila v overale, spanielskej deke, hrubom fusaku, nanozniku a este som jej aj tvaricku zakryla - cele celo aj licka, lebo uz bola studena. Ale nikdy mi nevydrzala tak dlho spat ako v mrazoch. Vnutri by mi spala 40 minut. A nikdy z toho neprechladla.

kiristinka1
30. nov 2014

Jaj to ma napadne hneď maly ked mal koliky a spal len v "bežiacom"kočíku vonku..-20 v noci a my sme veselo kocikovali na dvore s mužom na striedačku..a maly žije nebýva ani chorý doteraz.. Aj v noci spava pri otvorenej vetracke v izbe..

zuzub
30. nov 2014

Moje obidve deti spali poobedňajší spánok len vonku V kočíku.dcéra má 2 A pol roka A spí tak doteraz. Bývajú minimalne choré a nijak im to neublizilo. Len keď už bolo tak -20 spali dnu.

katkasav
30. nov 2014

Moja mi do 1,5 roka inde ako von ani nezaspala, a to ci snezilo, prsalo, mrzlo, najlepsie bolo von. Dobre oblec a priebezne kontroluj - pokiaľ je teplá vzadu na záhlaví, je to ok.

emkab
30. nov 2014

..akurat by som dala pozor, aby babo pri tych minusovych teplotach nedychalo ustami pri spanku, ale inak pri vhodnom obleceni by som nevidela problem 😉

bojovnicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanislavao
1. dec 2014

@werenise urcite ano, ano, ano. spat vonku v kazdom pocasi. detom sa vonku dobre spi, aj ked mrzne. poriadne zababusit, fusak z ovcej vlny, hruba deka, kryt kocara a hor sa von. ked bude v zavetri a nebude mu fucat do kocara, tak urcite ANO.

jana_eyre
1. dec 2014

jasne, my sme vonku stale, kazdy den, nech je akokolvek od narodenia.. :D sice malokedy niekoho v takomto pocasi stretneme, ale nevadi.. doma je nuda, vonku je super stale.. v okoli nas poznaju ako nezlomne deti s maminou, co su vonku furt..

aj teraz ideme, aspon na chvilu, kym nam nepremokne prsiplast..

ivetoy
1. dec 2014

moje dieta kdeze byvame v lese spalo vonku v lete aj v zime pri minus 10 dva roky....A ked si otvorite staru knihu Nase Dieta tam mate napisane to iste ,dieta treba otuzovat....akurat poradim...vzdy ked pridete domov skontrolovat nozicky ci su teple.ak je dieta teple tak nie je problem....nech spinka,bude odolne a zdrave ,nic lepsie...fajne ho zababuste....a takto sme spali my.....vonku 40cm snehu ... 😀

zuzzzzy
2. dec 2014

@ivetoy 😅 kraaasne

martinkaadominik
29. dec 2014

Aj moje 2 deti spali v zime cez deň vonku. Synček spával cez deň vonku do 3 rokov za každého počasia, v zime, v lete. Bol naozaj veľmi otužilý a vôbec nebol chorý, ak ho niekto priamo nenakazil. Ak bolo vonku okolo - 10 stupňov, mala som obavy, ale nechala som ho aj tak spinkať vonku. Obliekala som ho primerane, na deku nánožník, ak snežilo alebo fúkalo ešte pláštenku na kočík. Tváričku som krémovala krémom proti chladu. Určite sa nemusíš báť teploty - 10-11 stupňov. Však keď sa vyspinká, vyskúšaj, či má teplé nielen rúčky, ale bruško.

nenabaja
29. dec 2014

Ja som tiez za, len aby nanho nefukalo. Ak by kleslo pod -10 uz by som to zvazila, ale tie mrazy zatial nie su nejake horibilne.

lauricka
29. dec 2014

aj ja viem o tom, ze do -5

evabb35
29. dec 2014

Moje dieťa spalo vonku denne v čase obeda /od 13 do 15 h/ a za každého počasia a na takom mieste, by tam nefúkalo, najlepšie na slniečko napr. na loggiu.

wewika1
29. dec 2014

Deti zatial nemam, ale narodila som sa v decembri 86 a ze to bola zevraj riadna zima 😀 nie ako tieto terajsie...mama nemala problem ma nechat spavat pri -15 a nemyslim,ze mi to nejak ublizilo. Prave naopak, ja som ako decko nebyvala skoro vobec chora...takze ak raz budem matkou, sup s kocarom do zimy 😀

jkatarina
13. jan 2015

Mám 3 mesačnú dcéru.Ked začali mínusové teploty ,tak som zvažovala či ju dať von spať,ale ked spala dnu spala kraatko a zle ,skončilo sa moje rozhodovanie a pravidelne každý deň spí vonku podla zimy1 -3 hodinky a ked ju prenesiem dnu tak este pospi a spokojna je aj ona aj ja.Je zdravá a len jej to prospieva a určite odporúčam.