ahojte, vcera vecer sme vytiahli serblik nakolko dcerka uz dost dlhy cas hlasi ked do plienky urobila kak, alebo v poslednom case aj priamo ked cika...uz par mesiacov sa budi po dennom spanku (3-4hod) so suchou plienkou, vela krat aj po nocnom spanku...Dnes som ju teda nechala bez plienky, rano sa vycikala zo 2 krat mimo nocniku ale okrem toho sa potom poobede 4 krat sa sama od seba zobrala a vycikala sa . Ziadne ze vysedavala a nahodou ...Dokonca vecer si tam sadla a sa vykakala....je toto znamenie ze je cas ju odplienkovat ??? Ako to riesit potom vonku , kedze je zima- davat plienku na von, alebo ked ideme niekam na vylet ? Uplne si to neviem predstavit, cez leto je to ine.....mali ste niektora podobnu skusenost ?
nasa sa odplienkovala vo februari, cize tiez v zime....na von som nedavala plienku, zbytocne by ju to plietlo....proste sme tyzden nechodili nikam dalej alebo na dlhsie, vzdy tak, ze keby sa stala nehoda, vieme sa vratit alebo niekde prezliect....
@hortenziaj pocula som ze s tou plienkou raz ano raz nie to moze byt pre deti matuce..rozmyslam nad treningovymi nohavickami. A to akoze hocikde von ju mam dat cikat? Pride mi to trochu zvlastne 😃
nie je to zvlastne, na to zvykaj, lebo este dlllllllho to bude tak, ze ked ti dieta zahlasi, ze musi cikat, tak to znamena hned teraz a uz nevydrzi ani sekundu.....takze ano, tam kde ste, davat dole gate a cikat :D
Neviem, môže byť matuce. Len ja sa toho desí, ked je teraz zima ze ako to so synom dám, vek by už aj mal na to, ale asi som to pohnijla týmto pred rokom keď sme chodili dade na dlhé cesty ze dostal plienku a tak. Takže teraz ma cez tri roky a nevie to ešte, pritom mu to šlo už celkom v pohode aj keď boli problémy ze si z toho robil srandu a cural kade tade po dome.
ak si sama žiada na nočník, tak už je pripravená...nebrzdi ju v tom, a nemaj strach z toho že je teraz zima, tak ako ti radili vonku oteplovačky a keď treba tak stiahnuť a cikať. radšej teraz akoby sa mala zaseknuť a bude z toho problém 🙂
@hortenziaj fuha ...zaujimave, no mozno ste mu to vtedy poplietli.... prave sa snazim vysvetlit manzelovi ze ak je na to spravny cas a nevychytame to , tak potom uz mozno nebude chciet neskor lebo si zvykne na plienku...kam a ako ste chodili na dlhe cesty ? nas caka prave v marci cesta daleko lietadlom a budeme v krajine kde take cikanie na verejnosti je no-go takze mam z toho obavy... :-/
jasné, chápem ...do marca sú to ešte 4 mesiace, tak skúšajte s ňou chodiť von čo najčastejšie a učiť ju aby vydržala na verejné wc alebo keď pôjdete do reštaurácie, aby mala na myslí že aj vonku sa treba pýtať na záchod , pred odchodom z domu samozrejme vycikat a nedávať viac piť
Ved cikame a kakame vsetci aj pocas zimy.
Dala by som tie nohavicky a ozaj krásny signal ze chce to takto. To mas uplne super. Vyuzi to. Mozno je to len obdobie ze to berie ako hru/zabavu. Ale je uzasne ze si to uvedomuje.
Moj mal 17mesiacov ked sa zacal pytat na velku. A to plienku na cikanie a na noc mal hadam este rok na to.
A za cely ten rok mozno ked dokopy 3-4x mu uslo aj kako-aj to cez chorobu ze si to ani neuvedomil. Resp nestihol pri hnacke dobehnut.
do marca este daleko....ak je naozaj pripravena, tak dovtedy uz budete bez problemov
Podľa mňa je to signál, že už je pripravená. A vonku, skúsila by som vonku ísť niekde blízko vás a dat jej nie kombinézu ale bundu a oteplovacky aby si ju vedela rýchlo vyzliecť a dat cikať. Uvidíš ci to pôjde aj von, ak nie, tak na vonku dáš plienku