Je v poriadku, ak mám mesačné bábo stále pri sebe?

tatehotna
28. aug 2020

prosim o radu, ci je v poriadku ak mam svojho synceka casto na rukach, na sebe, pri sebe?
Situacia ako napr. celu noc v pohode prespi s 2-3 prestavkami na papanie a potom opat zase zaspi az kym sa rano okolo cca 6 az 9 hodiny zobudi, nakojim ho a potom nevie uz v postielke zaspat, tak ho dam k sebe na postel a v klude spime dalsie 2-3hodiny a potom cez den (pokial nie su extremne horucavy) spi v pohode vo svojej postielke.

alebo situacia ako napr. zobudi sa, prebalim ho, nakojim, dam odgrgnut a necham si ho na hrudi oddychovat, ale nie vzdy zaspi, niekedy len tak sa na seba pozerame resp. ja na neho a trenuje zdvihanie hlavicky.

alebo situacia ako napr. vecer pride snubenec z prace, okupe maleho, ja nakojim a potom maly lezi na snubencovej hrudi a tam zaspi.

myslite si, ze je v poriadku ked ho takto mame pri sebe? Lebo nasi rodicia nam za to dohovaraju a vlastne odhovaraju nas od toho, aby sme ho mali stale pri sebe, ze si lahko zvykne a bude chciet byt stale na rukach a ze vlastne inak ani nebude chciet byt.

Co si o tom myslite? Ja si moc nemyslim, ze je to zle, predsa len ma jeden mesiac, ale neviem to zhodnotit pretoze je to nase prve babo.

yanni
28. aug 2020

@tatehotna Mojkaj sa, ked mozes. Nepocuvaj blbe reci. Deti su rozne a mesacne babo ta potrebuje citit. Ci sa bude chciet nosit do 18tsky, to ti nik dopredu nepovie. Moja najmladsia revala prvych 6 mesiacov vkuse cele dni. Doslova cele dni vrieskala a ja som ju len kojila, mojkala, nosila. A ma 20 mesiacov a na rukach sa uz nenosi. Pekne sama zaspi v postielke. Zaspievam, chvilku pomojkam, dam do postielky, lahnem si vedla na postel a za 5-10 minut sama pekne zaspi. Bez placu. A přespi celu noc. Rano vstava vysmiata. Ani jedno z nasich deti sa na nosenie nenaucilo. A to som nosila fakt ze dost.

habsgirl33
28. aug 2020

joooj čo by som ja dala za to aby ešte malý na mne takto spinkával.... nie je na tom nič zlé, je to to najlepšie, čo môže byť (pre obe strany)..tiež sme takto fungovali a žiadne problémy, že by sa chcel stále nosit sme nemali....starí rodičia už svoje deti vychovali, tak nech sa do vašich nemontujú 🙂

hdpe
28. aug 2020

Také malinké bábätko potrebuje neustály kontakt s rodičom. Také maličké sa nedá rozmaznať. Mnohé mamičky nosia bábatka v šatke pri sebe kde sa cíti najlepšie a v bezpečí. Určite nerobíte nič zlé.

lauriema
28. aug 2020

@tatehotna Ahoj ja mam 7 mesačnú a mam pocit ze na rukách je stále... Alebo ju nosím v klokan KE

natalala
28. aug 2020

@tatehotna robis najlepsie co mozes pre babatko a vobec neries co si myslia ostatni. Ja som sa s malou tiez takto “tulkala” velakrat spinkala na mojej hrudi aj som ju vela nosila a to iste manzel. Za chvilu bude mat 7 mesiacov a teda uz nema zaujem na mne spat :D a cez den sa najradsej plazi po zemi, vobec nie je na mne nalepena. Na ruky sa pyta hlavne vonku kvoli lepsiemu vyhladu. Vecer spinka v postielke az ked sa okolo 2 zobudi tak ju zoberiem k nam do postele na kojenie a uz si ju necham pri sebe. Naozaj sa nenechaj zneistit inymi ludmi a rob tieto veci ako to citis ty. 9 mesiacov bolo babo v brusku a citilo ta nonstop cize nechapem nazor ludi ze teraz ho nemaj pri sebe nech nie je rozmaznane 🤦🏼‍♀️ Ved aj dospely clovek sa velakrat potrebuje pritulit a citit blizkost ineho aby sa citil dobre.

zuzuliennka1
28. aug 2020

@tatehotna ach, tato generacia to ma riadne pomotane... dieta sa neda “naucit” na ruky.... dieta to potrebuje... kazde jedno, a je to len obdobie.... neznasam reci “naucila si si ho na ruky”.... a?? ved som do toho celeho isla s tym, ze je to kus zo mna, moje dieta, totalne na mne zavisle a prvy rok urcite ho budem kojit/mojkat/nosit hoc aj 24h denne ked bude treba... kazde dieta z toho ale raz “vyrastie”, aj kojit nebudes vecne, aj sa nauci zaspavat samo a este dokonca pride obdobie (u nas aktualne, ma 2r a 8m), ze si pusu a pomojkat musim doslova vyzobronit niekedy 😁

bbebe
28. aug 2020

Moja na mne spi kazdy den jeden spanok, aj teraz momenalne, vynimocne takto vecer, tiez ma mesiac. A moja mama ze je rozmaznana, ze ju nemam nechat tak spat lebo si ju zle naucim a blaaa blaa. Nepocuvam ju vobec sak to je male babatko ktore potrebuje citit mamu a mne je velmi prijemne ked na mne spi tak preco nie. Netreba starych pocuvat

iwkaa_97
29. aug 2020

@tatehotna moj malý ma 6 týždnov a inak ako na hrudi mi nezaspí počas dňa ... chce byť stále pri mne... ale v noci už ked sa budí na papanie tak ho len polozim a on zaspí... 🙂 on už od nemocncnice chcel zaspávať len a len na mne...niektoré deti si to doslova žiadajú... a nie že sa tak naučia... chcu byť v stálom kontakte a mamkou 🙂 ako moj malý ...

lenka2710
29. aug 2020

@tatehotna presne, neboj do 18 ho nosiť nebudeš 😂 ja mam 10t bábätko a už sme zaspavali všelijako 😂😂 zo začiatku sám, potom na mne, potom stačilo len na chvíľu pomojkat v náručí, položiť a zaspal, niekedy spi len v náručí, v noci sa napapa a spi ďalej sám! Večer ho dám do kočíka a v noci si ho nechávam už pri sebe, nechce sa mi ho už prekladať nazad! A tie múdre reči okolo už ani nepočúvam, to je samé kojis??? Spi sám???
Nosíš na rukách??? Ideš dávať očkovať??? Kokos, to co je??? Proste len kyvnem hlavou a idem ďalej, lebo by som si veľa ľudí znepriatelila 😂
Staršia bola tiež taky mojkacik a teraz som rada, keď príde a dá mi pusu alebo ma objime, má 6 rokov! Užívaj si toto obdobie, je najkrajšie 😉

ankare
29. aug 2020

Pravdaže to robite dobre. Babo Vas potrebuje cítiť. Užívajte si, kym je babo este malicke. Dávate mu dobry základ, ste super rodičia. 😊

juliet86
29. aug 2020

precitaj si nieco o stvrtom trimestri.. a daj na svoju intuiciu

tosomja
29. aug 2020

Je to najkrajšie a najlepšie čo môžeš pre bábätko urobiť. Máj ho pri sebe ako dlho to potrebujete. 😍

siska53
29. aug 2020

@tatehotna je to normálne a v pohode.. postupne sa budete odputavat.

dzejsik
29. aug 2020

@tatehotna ma len mesiac, je to uplne normalne, z toho co si popisala ho i tak nemas na sebe 24 hodin nonstop ... pekne sa mojkajte, je malicky a presne to potrebuje