Je v poriadku ak má dcéra 12 hodín spánku a 12 hodín je hore?

janap358
2. aug 2019

Baby malá bude mať v októbri 3 roky. na obed spávať nechce to chápem,keď v nocí spí 12hodín a cez deň je hore 12 hodín..myslíte že je to dobre ???? či to mám zmeniť ?? viete mi poradťi ?

bociandy
2. aug 2019

@janap358 Mojej kamosky mala takto funguje od svojich 2 rokov - spi od 19:00-7:00, cize 12 hodin a potom je 12 hodin hore. Ci je to dobre, neviem, ale nepodarilo sa jej s tym spravit nic. V kazdom pripade, uz ma 4 roky a vyzera ze je ok🙂

veronikaszabova
2. aug 2019

@janap358 syn od 1roka nespi cez obed (uz ma 5).
Spat chodi medzi pol8-8. A vstava aj o 9tej, ked ho nezobudim 😉

ruzasipova
3. aug 2019

Dcera mi od roku a pol nespava cez den vobec. A v 3. rokoch sme fungovali na:hore od 7.00 do 21.00, to je 14 hodin a spala potom 10hodin. Ked jej to tak vyhovovalo a nebola zla z unavy, nesilili sme to

siska53
3. aug 2019

@janap358 mozno sa to zmeni v skolke.
Nas nespaval ani 12hodin v noci a vydrzal, obcas ho to zlomilo a spal i poobede. Ale v skole im spaval, akurat ze potom sme ho nevedeli vecer uspat. Prosto vzdy,ked spal aj v skolke, doma zaspal najskor po 22.. to si take typy deti.

zuzula507
3. aug 2019

@janap358 preco by to nemalo byt dobre ? Nie vsetky deti potrebuju obedny spanok. Nas syn spaval do 2,5 roka aj naobed ,potom sme mali 1 hospitalizaciu, tam bol iny rezim a odvtedy nam nespi naobed vobec. Ma 3,5 a funguje presne ako vasa 12 hodin spi a 12 hodin je hore, trochu sme s tym bojovali zo zaciatku ale uz to neriesime, zvykli sme si.No v septembri nastupi do skolky, tak mozno sa to zmeni uvidime

jaron
3. aug 2019

@janap358 podľa odporúčaní National Sleep Foundation z roku 2015 je to úplne v pohode. 2-ročné deti od 11 do 14 hodín, 3-ročné 10 až 13 hodín, takže 12 hodín je úplne v pohode v jednom aj druhom prípade.

https://www.sleepfoundation.org/press-release/n...

Aj naša dcéra veľmi rýchlo prestala poobede spávať (už si nepamätám, koľko presne mala), teda ak sme ju horko ťažko poobede uspali (aj tak sa rýchlo zobudila), potom nespala v noci, nakoniec sme sa na to vykašlali a bolo to lepšie.