Vsade citam ako odnaucit deti pchat prsty a veci do ust. Ja potrebujem opačnú radu... Syn ma 5 mesiacov a vobec neprejavuje zaujem dat cokolvek do ust... Nie ze by mi to nejak extra prekazalo, ale
1) furt si pcha so ust prsty, co nieje uplne ok(aj ked vzdy jak si da prsty do ust, tak mu ich vymenim za cumel, ale niekedy je to zbytocny boj)
2) zacinaju sa mu hybat zubky... Je mi jasne, ze ked si da prsteky do ust, tak si zatlaci presne tam, kde mu to vadi, ale myslim, ze chladive/masazne hryzatko by nebolo tiez od veci.
Nejaka rada sa najde? Pripadne na koho sa obrátiť? Pediater/testky psycholog/zubar?
To že si dáva prsty do úst je úplne v poriadku, je to presne to čo má v tomto veku robiť. Určite mu ich nemen za cumlik.
@shizuru ahoj. Prsty sú prvá fáza, hračky prídu po prstoch. Môj tiež radšej ako hračky najskôr žužlal látky (slitáčiky, dečky, plienky). Pchať si prsty aj celý ruku do úst je normálne a v poriadku, ja by som ten cumel nedávala. Na prstoch trénuje jazyk, môže ďžavotať, na cumli nič.
Mnoho ludi netusi, ze davanie prstikov do ust je normalne vyvojove stadium. Ja som na to bola pri oboch detoch vyslovene alergicka, pretoze svokra im nasilu tie ruky stale vyberala z ust. Vopchali, ona zasa von z ust, az kym ich nevynervacila. Mohla som ja dohovarat, akokeby to vadilo, ze babo si zmoli prsty, a hoci by aj cele dlane. Nikdy som to neriesila. Stacilo vygooglit raz, ze je to vyvojove stadium a bodka. Co viac treba riesit. Coskor, az zacne lozit, zacne cmulat hracky alebo olizovat zem 🤣
Je to uplne normalne patri to k vyvoju, neboj pride cas ze si bude pchat cumle hracky aj prsty naraz😂neviem naco a preco a ako chces oducat 5 mesacne dieta co mu je prirodzene normalne a potrebne. Objavuje si ruky hmat usta zubky atd.
To ako fakt psychológ ?😂🤦🏻♀️ Pre boha je to dieťa ktorému idu zuby, skúma seba samého objavuje vlastne ruky a prsty. Čo tak aj trosku ho nechať nech robí čo on chce ? Ani dospelý človek nerobí vždy to čo chcú od neho iný a nie to ešte 5 mesačne dieťatko.
Ja ked som bola mala, tak som nechcela vobec dudel a namiesto toho som si v spanku cmulala prsty. Az tak intenzivne, ze ked mi ich z ust vytiahli bolo pocut podtlak ako ked vytiahnes stupel z vina 😂 Ocino sa na tych spomienkach bavi doteraz 🙈 zevraj som z toho potom vyrastla. Zostali mi z toho akurat mierne krive prsty na rukach, no co uz narobim 😂
@shizuru ma 5 mesiacov, je uplne normalne, ze si dava prsteky do ust, hryzatko mu len pomoze, ale sam si najde co mu naviac pomoze. a trosku nechapem, co cakas, ze ti povie lekar, a uz duplom psycholog