Je toto separačná úzkosť u 7,5 mesačného chlapčeka?

15. mar 2022

Ahojte baby,
Mám 7,5 mesačného synčeka a posledné cca 3 týždne do je des.. nič nemôžem počas dňa spraviť, keď ho položím z rúk že mu idem navarit prikrm tak place tak, že začne doslova ryčať…keď ho zoberiem naspäť na ruky hneď prestane a už je dobre.. denné spanky tiež mi najlepšie pospí keď cely čas ležím v posteli s nim… keď som s nim počas dňa sama, nevie sa absolútne ani na chvíľku zahrať sám, začne mrnčať a dožadovať sa prsníka.. keď sa s nim hrá manžel alebo niekto z rodiny tak úplne v pohode je pokojný a akonáhle ma vidí tak začne mrnčať revat chce ísť ku mne na ruky.. je to separačná úzkosť alebo čo je to za obdobie? Prejde to či sa to len bude zhoršovať?🙈
Takisto aj keď papa prikrm tak keď mu nedám hneď ďalšiu lyžičku tak sa začne nervovat pišťať ukazovať nervy.. je to normálne alebo treba ho to nejak odnaučiť? Bojím sa aby sa to vekom nejak nezhoršilo ak sa dá proti tomu nejak zasiahnuť už teraz tak budem rada..
Je to moje prvé dieťatko tak neviem či je to bežné a treba len vydržať alebo čo s tým.

diamond007
15. mar 2022

Áno, začína si uvedomovat že ste dve bytosti a bojí sa akoby ,,o prežitie,,. Samozrejme keď naberie istotu to prejde
A s pánom si nerob starosti, je to ešte bábätko. Piští že mu asi chuti a rýchlo papa 😁

pininka1
15. mar 2022

Moju dceru som do troch rokov nevolala menom, ale ze separacna uzkost, ano, vie to byt aj horsie.

euka210
15. mar 2022

Ano, vyzera to na separacnu uzkost. Tak do 1,5r to byva najhorsie...ale je to individualne. Moji separacnu mali az od okolo 10mes.napr.

sono2
15. mar 2022

Jasne.
Stačilo mi pozrieť vek

andreatytler
16. mar 2022

Pri papani mu daj do ruky druhu lyzicku a nech sa krmi sam. Zabijes dve muchy jednou ranou. Jednak sa nauci samostatnosti a jednak prestane mat nervy ze si pomala. Nervacit vsak pravdepodobne bude stale viac a viac. Ak nie pre jedlo, tak pre ine veci. Je to normalne zdrave vyvojove stadium.
To ze sa dozaduje tvojej pozornosti a pritomnosti je tiez normalne. Nesnaz sa ho to odnaucit. To je pud a maju ho vsetky deti. Bude to tak este velmi dlho ale dobre robis ze ho nechavas aj s ocinom. Nech sa uci aj na to ze stravi dlhsi cas bez teba ale s niekym inym.

autor
16. mar 2022

@andreatytler s tou druhou lyžičkou to skúsime aj keď myslím že polovica prikrmu potom skončí inde než v ústach 😅
Upokojila si ma že s tým nerváčením je to normálne… mala som pocit že niečo robím zle keď sa “naučil” takto s nervami sa dožadovať. Už aj svokra mala komentár čo to máme za malého nerváčika 🙈

mamkalentedkova
16. mar 2022

Áno to poznám..doteraz to bolo takto aj u nás ..trošku sa tonuoravilo keď sa naučila plazit a vie sa sama pohybovať ,to už chvíľu vydrží aj sama v izbe hrať sa na podložke .Tiež mala chvíle ,že sa dokázala zahrať s tatom kým som bola.v kuchyni ,ale v momente ako som vošla do izby,musela som ju vziať ja ,🤦Mama je pocit bezpečia ,istoty ....je to normálne a časom to prejde .Nikto ti nepovie kedy sa to zmení,keďže je každé bábo iné ..najstaršieho syna to držalo dosť dlho ..ešte dva a pol ročný spal so mnou v posteli,zaspavala.len mne na rukách a nikto sa k nemu nemohol ani ozvať 😂😂😂 .Prostredná zas bola slniečko a na každého sa usmievala ,nevadili jej ani cudzí ľudia .Som zvedavá ,aká bude najmladšia 😉

vasjar
16. mar 2022

Áno, tiež to teraz prežívame... Včera som napr išla vysypať smeti a hneď ako som zavrela dvere začal plakať a to muž bol doma...

andreatytler
16. mar 2022

Tak to urcite skonci inde ako v ustach, ale bude to len par mesiacov. Potom sa nauci a uz bude jest pekne. Nas syn sa dlhe mesiace s tou lyzickou len hral. Kup taku umelohmotnu podlozku pod stolicku. Ak mate dlazky, tak by som to len utrela. Niektore maminky strcia dieta do sprchy aj v stolicke.

jarnajar
16. mar 2022

Normálne, ak nemáš doma x ďalších detí, tak si k nemu proste na ten spánok ľahni. Aj v bdelom stave pomáha nosič. Je maličký, prirodzene túži byť so svojou mamou. Čudné by bolo, keby mu to bolo jedno. Prejde to, záleží od povahy kedy 🙂 Moja mladšia má tiež 7,5 m a je kľudné bábätko, ale v poslednej dobe jej toto začalo.
To s tým jedlom nerieš, buď rada, že chce jesť. V tomto veku sa nenaučí zlým spôsobom 🙂 proste chce ďalej a nevie to dať inak najavo. Ešte dlho predlho potrvá, kým si bude vedieť regulovať emócie. Druhá lyžička je dobrý tip, aj keď je z toho neporiadok, ale pre mňa osobne bolo aj pri prvej prijateľnejšie poupratovať ako riešiť scény pri jedle. Nakoniec sa vďaka tomu aj pomerne skoro naučila sama.

autor
16. mar 2022

Ďakujem zienky za podporu, som rada že to nie je nič nezvyčajné a že v tom nie som sama 😉
@jarnajar @andreatytler že to bude po podlahe mi ani až tak nevadí, máme psíka ktorý ochotne všetko uprace čo sa jedla týka 😂 čiže od zajtra skúšame papať s dvoma lyžičkami