Je to žiarlivosť alebo vzdor?

ivi1808
19. okt 2021

Ahojte, prosim vas poradte mi. Mozno ste tym niektora presli a ak aj nie, mozno vas nieco napdne. Ide o moju 3 rocnu dceru a spanie. Od kedy som otehotnels, presunuli sme ju do jej izby a zaspavala Najprv so mnou a potom s tatom lebo ja som mala rozne problemy uz ku koncu tehotenstva. Nebol s tym vobec ziaden problem. Rovnako ked som pria z porodnice, chodila spat s tatom, ten ju aj okupal atd. Male babo mame uz 2,5 mesiaca a poslledny tyzdem nastalo peklo. Nechce sa ist s tatom kupat a ani spat, chce iba mna a je schopna kvoli tomu tak vrieskat (nie plalat, ona vrieska akokeby ju trhali) kym nejdem ja. Akonahle som tam je klud a akokeby ten vreskot ani nebol.
Nestalo sa medzi nimi nic, ona ho zboznuje, tatino je jej milacik, avsak pride vecer a nastane obrat o 180 stupnov. Ja neviem ci je to ziarlivost alebo vzdor alebo co to je, ale uz si nevieme rady. Venujeme sa jej naolno, nieke odsuvana

ivi1808
autor
19. okt 2021

Kvoli babu, na to si davam pozor. Prosim ak vas nieco napadne tak mi poradte. Nebijeme ju, snazime sa jej to vysvetlovat dookola ale 0 bodov. Nechceme ju ale nechat takto vrieskat po veceroch aj kvoli susedom. Tuez maju deti a spi a urcite je to pocut. Dakujem za kazdu radu

majulino
19. okt 2021

Žiarli. Prečo ju nemôžeš okúpať a uspať ty?

limetka69
19. okt 2021

@ivi1808 a preco nemozes venovat cas aj jej? Ocividne ziarli, manzel k babatku a ty k malej, pripada si odsunuta na druhu kolaj. Deti nie su hlupe, doteraz bola stredobodom, zrazu nie je. Preco nemoze manzel byt s babatkom a ty s dcerou, potrebuje ta rovnako, ked ne visc, aj pre ni to je narocne zvykat si na novu situaciu.

luccy89
19. okt 2021

Ja by som jej vyhovela. Chyba jej mama. Nemozes ju kupat aspon na striedacku s tatom? Resp, najprv len ty a potom pomaly skusit takto? Aj uspat ju ty. Ved 2,5mesacne je malinke, vela spi, resp popestovat a pochodit s nim moze aj tato ked budes kupat.

ivi1808
autor
19. okt 2021

@majulino
@luccy89
@limetka69 baby, kupem ju aj ja, aj spat som s nou isla a nemam s tym problem. Ale mala 2,5 mesacna je dost zaplakana a manzel ju nedokaze uspat. Vzdy to skonci tak, ze beriem aj malu do izby k starsej a potom ju ispavam hodinu ak nie viac. Ja sa jej venujem naozaj naplno. Chodim pre nu do skolky, mame spolu program, doma tvorime, hrame sa. Mne nejde o to nebyt s nou ale neviem sa roztrhat a byt pri oboch sucasne. Kym maka zaspinkala vecer v pohode tak bol s nou muz a pohodicka ale ma tiez teraz take obdobie, ze vecer place a ukludni sa len pri mne. Ja viem, ze starsia ma potrebuje a robim vsetko co mozem, to praveze skor mladsia je bokom.

limetka69
19. okt 2021

@ivi1808 no tak len dookola opakovat, ze bude s vami uz navzdy a o maminku sa treba podelit, ze lubis obe rovnako a babatko sa neda vratit, ze musi vydrzat a budu sa spolu potom hrat a budu kamosky. Vela trpezlivosti prajem. ❤️

ivi1808
autor
19. okt 2021

@limetka69 dakujem ♥️ snad to coskoro prejde

limetka69
19. okt 2021

@ivi1808 vsetko raz skonci. 🙂 Bude dobre, takych pripadov bolo.... Nie si prva, ani posledna. Staci to robit najlepsie ako vies.

1katus1
19. okt 2021

@ivi1808 skús jej niekedy dovoliť späť pri tebe. Ak mazel chodí na nočné tak vtedy. Nám to pomohlo aby dcéra neziarlila na bračeka. Keď mal tatino nočnú už bol plyšový tučniak s dcérou u nás v posteli. Nájdi si čas len na ňu. bábo treba dať do kočíka uspať a nech ide ocko kocikovat. A tu s dcérou niečo spolu vyrábate upečte choďte na nákup. Možnosť a cíti trocha odstrcena . Chodí dcéra do škôlky ?

ivi1808
autor
19. okt 2021

@1katus1 ano chodi do skolky, ale ako som pisala, ja jej venujem cas aj osamote a ten spanok by mi nevadil ale predsa babo v noci place, krmim ju a starsia sa na to budi a potom je problem vstat rano do skolky. Mozno len teraz sa mi zda vsetko take komplikovane a zlozite, asi sme si este nezvylli na "novy zivot" . Neviem, fakt sa snazim robit co mozem 😏

1katus1
19. okt 2021

@ivi1808 a keby ste si spravili dohodu že aspoň v piatok a v sobotu by spala pri tebe ? Keď bude na druhý deň dlhšie späť nevadí keď je víkend.

sono2
21. okt 2021

@ivi1808 žirli. Veď to je úplne jasné.

ivi1808
autor
21. okt 2021

@1katus1 no potom by som ju uz do jej izby nedostala. Zatial sme to vyriesili tak, ze idem s nou ja, aj sprchovat aj spat a je klud. Ale dnes napr mladsia hrozne plakala tak som musela byt pri nej a starsia zaspala aj s tatom. Sice zo zaciatku bol plac ale prehovoril ju nastastie.