Je to zápal alebo dermatitída?

anjelik2060
16. jún 2017

Ahojte mamičky. Mojej pol ročnej dcérke sa na cikulke vyhodili pupence už asi 3tí krát. Keď sme boli pri doktorke prvý raz, predpísala nám mastičku "Imazol" tak keď to dostala druhý krát aj tretí pupence zmizli. Ale včera večer mala trošku začervenanú cikulku a dnes ráno už o dosť viac. Natrela som jej to tým Imazolom, zdalo sa že to trošku zbledlo ale rozšírilo sa jej to na celú cikulku. Včera sme boli na prehliadke ale doktorka nám na to nič nepovedala, neviem či so to vôbec všimla. Stretli ste sa s niečím takým? Môže to byť zápal alebo len pokročilá dermatitída?..

maria1678
16. jún 2017

Ak si nie si istá, či to neprehliadla tak jej zavolaj a spýtaj sa, čo okrem imazolu ešte môžeš dávať, že sa to stále vracia a rozširuje sa to.

oila
16. jún 2017

Normalne sa tam s nou vrat a povedz jej o tom, podla mna si to ani nevsimla ked ti nic nehovorila, ved to nie je sranda. Ale ak sa to stale takto vracia tak by asi bolo dobre hladat pricinu toho a liecit bud to alebo tomu predchadzat lebo masticka jej evidentne iba odstranuje tie pupence ale nelieci to do hlbky.

zabina27
16. jún 2017

moze to byt hocico, kedze ide vikend a pokial to nebude ovela horsie, k lekarovi pojdes asi az v pondelok, tak skus aspon zmenit plienky, mozno jej nerobia dobre. a neviem, u akej lekarky si bola, my sme boli u koznej a dala nam v lekarni pripravovanu masticku, zabrala super, ale presne povedala, ze pokial sa to bude vracat, treba skusit ine plienky (len nasa mala vyrazky na stehnach okolo tych plienkovych gumiciek), pripadne ak davas nejaky krem pri prebalovani, skus zmenit ten, vynechat vlhcene obrusky, aspon na ten vikend a uvidis, ci sa nieco zmeni

sisulia
16. jún 2017

no keby sa take nieco stalo mne a cez vikend sa to velmi zhorsi tak necakam az do pondelka ale idem aj na pohotovost. nechcem ta strasit ani nic, normalne jej to este natieraj tou mastickou a uvids ako to bude vyzerat napriklad zajtra ale ak by to malo byt horsie tak chodte aj na pohotovost ved pri malom dietati to nemozu nechat tak

veronikabe
27. jan 2024

alergia na prísady do kúpeľa