Ahojte, mám doma 12 dňové bábätko. Kojím a trošku prikrmujem UM, lebo mám málo mlieka. Deje sa nám takáto vec: nakojím ju z oboch pŕs, nechám odgrgnúť vo zvislej polohe a dám UM, lenže často ju nechce hneď. Namiesto toho začne byť nervózna, prehýbať sa v chrbátiku a plakať, ako keby aj chcela vrackať a nedá sa jej, mám pocit, že sa jej to tam nehýbe (preto začínam mať podozrenie na tichý reflux). O chvílu už chce tú UM, keď sa dopapá, celý proces s trávením sa začína odznova, ako som písala vyššie. Je takmer nemožné ju uspať. Myslíte si, že ide o reflux alebo skôr koliku? Toto sa nám inak zatiaľ deje iba cez deň, v noci ju nakojím len ( v noci sa mi robí viac mlieka a stačí jej to) a spí. Ďakujem za rady!
nemusíš dávat UM, ak nakojíš s oboch prsnikov, ponukni zase prvý prsník a ak treba zase druhý..mlieko sa tvorí "za pochodu"..dieta nedvíhaj, nenatriasaj, nedavaj odgrgnut, nemen polohu....ono ti same naznačí, ked treba grgnut..pohybom sa mu može vracať a robí mu to problem.. alebo dojči po ležiačky a takisto nedvíhaj..