Je to obdobie vzdoru, alebo sa dieťaťu mení režim?

xdomox
7. mar 2019

Moje dieta pocas dna nechce zaspat...vela a dlho sa natrapim s nim kym zaspi...este spal do nedavna dva krat...teraz pokym sa nevyplace a nevtzlisti nezaspi a niekedy vobec nespi uz druhy krat...uz som zufala...a vsetko okolo co mu dam aby sa ukludnim vyhodi prec

nevludna
7. mar 2019

Vsak a preco ho davas spat ked nechce? Toto nepochopim

veronikadomanova
7. mar 2019

@xdomox koľko má? Moja spávala raz od 10. -11.Mesiaca

xdomox
autor
7. mar 2019

@nevludna preto lebo je zlostny potom ,nebavia ho ziadne hracky,no nevydrzi donocneho spanku

xdomox
autor
7. mar 2019

@veronikadomanova 13 mesiacov....do teraz v pohodke spal a, aj ked potom nakoniec zaspi tak spinka ako baran aj hodinku a pol.

amieima
7. mar 2019

@xdomox mne zhruba v rovnakom veku prešla dcéra na jeden spánok. Vyskúšaj ho dať spat iba jedenkrát,ak nezaspi do 15minút,nechala by som ho ešte sa hrať a skúsila by som neskôr.

gombalka
7. mar 2019

@xdomox skus ho uz davat len 1krat spat, zrejme uz vydrzi dlhsie byt hore a na obed,po napapani ho daj pekne spat. Dovtedy sa ti iste unavy a pekne zaspi. Aj moj syn do urciteho obdobia spaval 2 krat denne pred obedom a potom poobede tiez tak 1 hod niekedy 1 aj pol. No postupne sme pekne presli na spinkanie 1 krat. Niekedy mi sam prisiel k postielke ze chce lezkat, tak som ho dala spinkat a netrapila som ho.

asia83
7. mar 2019

@nevludna Nie je pravda. To, že dieťa plače a nevie zaspať môže byť aj preto, že je príliš unavené. Dieťa musí spať cez deň, neriešiť či sa vám zdá že chce alebo nie. Keby dieťa robilo len to, čo sa mu hodí, o chvíľu vám bude skákať po hlave.

kika831
7. mar 2019

@xdomox okolo 12 mesiaca sa vacsine deticiek meni spanok z 2 na 1. Tak ho skus dat spat okolo 12 a mozno bude spinkat aj 3 hodinky a vecerne spanie bude v pohode, bo uz bude opat unaveny. Z vlastnej skusenosti- ak mozem poradit. Vyskusaj, ak to nepojde par dni s tym 1 spanim cez den, tak sa vratite k 2 spankom. Ja som bola takato striktna pri svojom prvom dietati a dnes spatne to hodnotim ako chybu ( hlavne kvoli tomu spinkaniu). Spanok ma byt pre dieta prijemny cas oddychu a nie nieco coho sa bude obavat, pretoze musi a bude sa mu to spajat s plakanim a premahanim sa. Teraz to vidim na svojom druhom synovi, ked sam povie, ze maminka hajkat. Bo sme si so spinkania urobili prijemny cas straveny spolu, keby hladkanim maly zaspinka. Drzim palce

henka123123
7. mar 2019

Moj ma 14 m..a od 13 m mame len 1 spanok a to len hodinovy od 12.00 do 13.00 a potom je az do vecera do 19.00 hore ale zas prespi celu noc az do rana do 7.00-8.00

lucyluv
7. mar 2019

U nás sa takto menil režim. Trvalo to pár mesiacov, kym sa to ustalilo. takže sme fungovali tak, že niektoré dni s 1 spánkom a niektoré s 2. Bola to divočina, lebo stále to nevychádzalo na pravidelný rezim. Keď mala 1 spánok, tak bola schopná zaspať aj o 17tej a zas potom sa zobudila skoro a tak sme dali zas 2 spánky a zaspala neskôr. A potom zas ráno spala dlhšie a potom bol zas deň s 1 spánkom :D ale potom sa intervaly predlzovali a skončili sme pekne na 1.

lubik87
8. mar 2019

@xdomox moja.ma.14 už od 10 spáva raz .ráno vstáva okolo 7 spapt ide presne o 10 von do kočíka zaspí behom chvíľky vstáva niečo po 12 niekedy potiahne aj do 13 záleží ako dobre sa naje pred spaním...večer o 18 kúpanie a o pol 19 ide spať ...premena úplne ideálne

lubi40
8. mar 2019

@xdomox moj ma teraz 13 mesiacov a uz aspon 2 mesiace spava iba 1x denne. Vecer ho potom ulozim skor (o siedmej). 2 spanky su v tom veku uz pre vacsinu deticiek vela.

xdomox
autor
9. mar 2019

@lubi40 tak asi to bude aj u nas takto,no drobec ked vecer skor zaspi,tak sa uz o 5 rano budi...ale dakujem za radu

tanyan
9. mar 2019

podľa mňa má byť spánok príjemná "odmena," na ktorú sa má tešiť aj dieťa. pokiaľ je to len následok únavy a zúfalstva po vyplakaní, tak sa dieťa na spánok nebude tešiť a problémy so zaspávaním budú pretrvávať. keď máš pocit, že je vhodný čas na spánok, tak si napríklad ľahnite spolu a oddychujte. možno to nebude spánok, ale aj tak si obaja oddýchnete a načerpáte energiu.