Ahojte, mam 7 tyzdnoveho chlapceka, kaka aj niekolkokrat cez den, prdka a aj napriek tomu ma skoro cely den krce, kope nozkami, je nekludny, uplakany.Myslite, ze je to kolika?
Ahoj kolika to môže byť. Pri mojich deťoch sa prejavovala vždy +/- v rovnakom čase napr. večer. Ako bolo písané vyššie môže byť aj alergia alebo ak dávate vigantol môže byť aj z toho (skus na pár dní vysadiť, či sa nezlepší). Bábo je ešte malé skus sa poradiť s pediatrom.
@martinals davala som mu probiotika, skasali sme espumisan, sab simplex, baby calm, nic nepomohlo, tak som vysadila a je to rovnake, ci s alebo bez.Dcko ma od Jamieson, ale ani to nedavam zatial.Rasca mu urobila este horsie, takze ani cajiky s obsahom rasce nehrozia.Ja som si kupila vlakninu, ktoru pijem rano a vecer
Tak by som radšej zašla za pediatrom,môže byť nejaká alergia.Babätka mávajú často alergiu na bielkovinu, ktorú ešte nevedia dobre spracovať.Su na to aj kvapky coliprev ale radšej by som to riešila s Dr.
Tak to ma mrzí, že doktori majú taký prístup asi sa minuli povolaniu obzvlášť keď ide o bábätko,to nevie samo povedať čo ho trápi.
U nas zacinalii koliky o 18.00 neskutocnym revom a koncili o 1.00 kedy stichol a zaspal. Niekedy reval aj cez den. Pomahalo mu len nosenie, davala som mu aj nejake kvapky, uz si nepamatam nazov. Boli to 4 mesiace revu. Koliky vrcholia okolo 6 tyzdna zivota, potom uz intenzita klesa. Koncia okolo 3 mesiacov.
Nas mal aj reflux, grcal az do 1 roka. Lekarka to odmietala riesit, vsak pribera, prospieva nic mu nie je.
@evson1 moze byt... je kojeny? Ak je na umelom moze to byt aj alergia....