Je to 3- alebo 4-mesačné bábätko?

24. júl 2024

Ahojte, moj malý ma 3,5 mesiaca. Trocha ale nerozumiem či v tých tabuľkách o spánku, vývoji, váhe a podobne sa riadiť tym pre 3 alebo 4 mesačné bábätko. Lebo niekde som pozerala že 3 mesačné je len do kým neukončí ten mesiac a keď už má 3,5 tak to je prané ako 4 mesačné. Ako ste to brali vy ? Chcem to len pre info nie som nejaká tabulkova mama ale chcem vedieť čo má cca vedieť, vážiť a podobne…

lilienkah
24. júl 2024

3,5 je pre mna ešte trojmesačné bábätko až kým nedovŕši 4. mesiac, ale s tými tabuľkami sa fakt nestresuj ono to nesedí na každé dieťa úplne na deň 😊

domka222
24. júl 2024

Nariadiť sa tabuľkami,budeš mať podstatne menej stresu ak niečo nebude vedieť v danom mesiaci 😉

mimi3008
24. júl 2024

Ktory mesiac ukoncila, tolko mesiacov ma. 3.mesiac ukoncila, 4.este nie, takze je to 3 mesacne dieta

autor
24. júl 2024

Ďakujem 🙂 nestresujem sa tabuľkami len ma to vždy zaujíma, samozrejme každé dieťa je iné a inak sa vyvija

stellarstar
24. júl 2024

Koľko máš rokov?

tanyan
24. júl 2024

Ja by som ako 3-mesačné označila dieťa, ktoré už malo 3 mesiace, ale ešte nie 4.
Pri dĺžke a váhe sa orientuj radšej podľa rastových kriviek (nie podľa tabuliek).
Pamätaj na to, že sa tie odchýlky od tabuľkových hodnôt vždy nejako vyrovnajú (v čase, v iných oblastiach / zručnostiach / skúsenostiach), nakoľko je to všetko len štatistická deformácia reálnych údajov.

autor
25. júl 2024

@stellarstar neviem čo to má spoločné s otazkou 🙂

autor
25. júl 2024

@tanyan ďakujem skúsim tak

stellarstar
25. júl 2024

Poviem ti, keď máš 22,5 r tak máš 22 alebo 23 r?

tamta
25. júl 2024

Autorka, stellarstar ti to chcela len na praktickom príklade (tvoj vek) vysvetliť, nic viac 😃 netreba to hneď brat ako útok