Ahojte, prosím o radu. Je správny čas na odplienkovanie? Dcérka ide pekne na nočník a sa vyciká len keď niečo chce, napr. pustiť spievankovo alebo nejakú hračku, atď. Aj sa pozerá medzi nôžky ako ciká. Ale keď sa hrá, tak vždy nehoda, teda kým jej ja nepoviem, poď cikať. Aj to niekedy pekne sadne, nevyciká sa, ale o 10-15 minút nehoda 😕. Včera prvý krát sama povedala cikať a v poslednej sekunde (kým sme dobehli k nočníku a vyzliekli) tak pekne sa vycikala do nočníka ale dobehnúť o 1-2 sekundy neskôr, tak asi nehoda. Myslíte, že je už na dobrej ceste a len vydržať? ďalšia vec, dosť často cestujeme, ako to riešiť, dávať na cestu plienku?
Ďakujem za rady
Ja som začala keď mala malá rok a pol q ma rok a 7 mesiacov a uz nemá plienku iba v noci a cestovanie som riešila najprv tak ze 20 minút keď vydrzala skúsili sme hodinu a vydrzala ale hneď ako sme vystúpili som ju dala na nočník a vypisalla sa a tak to chape a uz vydrží aj 2-3 hodinky ale keď jej treba povie cikat a zastavíme a dám ju
Je jedno aka je stara. Daj tomu tyzden. Bud to pochopi alebo nepochopi. Viac ako tyzden tomu netreba. Ked sme cestovali pred tym cikat a dala som plienku. Ked sme dorazili, plienka dole a cikat. Ak dlhsia cesta, tak prestavku.
nam to trvalo aj mesiac...nehody...a odrazu to ide...este sem tam si cvrkne do nohaviciek ale nepopisa sa....
No keď ma nehodu, tak príde a povie, mokré 🙈 alebo že kakala. Včera sme mali super deň, 3x pekne do nočníka a len 1 nehoda. No dnes už 3 nehody 🤦♀️... A ona vydrží aj 2-3 hodiny vôbec necikať. Tak snáď už na to čoskoro príde a budeme bez nehôd. A ďakujem za rady ohľadom cestovania a ešte som videla, že niektoré maminy dávajú do autosedačky nepremokavú podložku
Áno je čas odplienkovat, iba sa jej nemôžeš častokrát pýtať ale dávať na wc sama od seba. Pred spaním, pred prechádzkou, po polievke pol hodku a ak dlhšie necikala.
@diamond007 takže nie "chceš ísť cikať" ale "poď cikať", tak myslíš? A potom sa začne sama pýtať?
Kolko ma? Moja ma o mesiac 2 roky a zacala som pred vyse mesiacom. Doma cikanie funguje fajn, sice si obcas trosku cvrkne ale nehresim a docika na wc. Aj sa vie pekne vypytat. Kakanie jej nejde, podarilo sa asi len 2x ale nevadi to este doladime. Vonku sa pocika a pride mi hned povedat ze ma be ☹ plienku som jej uz naspat nedala, nemava ani cez obed na spanok. Zbytocne ju motat nechcem ze raz plienku ma inokedy nie. Na noc este ma lebo v noci dost pije tak to by sa este nedalo. Vsade nosim kopu nahradneho oblecenia, vzdy jej vysvetlim kde sa cika/kaka a snad to coskoro pochopi uplne. Drzim prsty.