Idem si po radu,verim ze skusenejsie poradia 😉 dcerka ma zajtra 2 rocky,a uz cca 3 den skusame cikanie na nocnik.dcerka je sikovna,zdalo sa mi ze javí znamky,ze uz je pripravena.par x sa jej podarilo,avsak len take cvrknutie,nasledne isiel zvysok na podlahu alebo do gati 🤷♀️ vzdy sme vychvalili ak sa podarilo,zatlieskali,isli sme spolu vyliat nocnik aj sama splachla(z toho sa najviac tesila),dostala odmenu.co vsak pozorujem,cika velmi casto, su to take cvrknutia par kvapiek a potom sa vycika normalne.prechladnuta nieje,len odjakziva vela pije,cize spotreba plienok je dost vysoka.neviem preto ustriehnut interval cikania.nepyta sa sama,ale skor krici ked uz cika
Ze: joooj mokre a pride zamnou.rychlo ju posadim (nehresim),samozrejme uz do nocnika nic.v zapati sa postavi,zatlieska si a povie si super 🙂 (tak ju chvalim ked sa vycika).
Preto teraz neviem ci este nie je pripravena,alebo mam vydrzat a skusat.ked sa jej opytam na cikanie,vzdy odpovie ze nechce a nasledne sa pocika 🤷♀️😏
Dakujem za rady
..
podla mňa vaša malinka podľa toho čo píšete chápe o co ide, hlavne je vydržať a keď už začnete tak plienku dávať minimálne, aby nemala potrebu do nej cikat a pýtala sa😉 naša začala s nocnikom keď mala rok aj 4 mesiace, to bola prvá vlna korony tak som ju nechala behať cez deň stále bez plienky, s tým ze keď som vedela ze nejaký čas necikala tak som ju dávala na nočník aj každých päť desať minúť, veľmi rýchlo sa naučila, aj keď bolo aj veeela nehôd,(koberec v obývačke sme museli pred letom vytepovat😅, lebo ručne sa to neda úplne poriadne umyt) tiež sme vždy pochválili👍, cez leto ak sme nešli nejakú dlhú trasu autom tak nemavala plienky ani vonku, od dvoch rokov a mesiaca nemá plienky ani v noci,,,, takže len vydržať a určite sa rýchlo naučí, dievčence sú šikovné
@pribinak to viem ale vypije naraz cely pohar vody,este si vypyta dalsi,a potom tak cvrkne len do nocnika,pritom brusko naliate.ked ma plienku tak je vzdy total docikana,plienka nafuknuta.tak teraz neviem ze ci ma daky blok z cikania do serblika 😐 lebo odkedy sme zacali tak uz druhy den nekakala.
Nechcem to pokaslat a ublizit jej ci vytvorit strach z toho
@mon01 len mne pride ze jej uz idem s tym na nervy,ked sa jej casto pytam a davam na nocnik.potom uz o nocniku ani pocut ani sadnut.vcera sa napriklad behom par minut 5x docikala,vzdy len take cvrky.a ked som dala plienku lebo uz suche nohavicky som nemala tak to naplno pustila tam 🤷♀️
@simona92101 nevie to ešte ovládať....chápe že ciká až keď ciká preto kričí až vtedy....naša to tiež dlho nechápala a hovorila cikať až ked cikala......ešte si neuvedomuje ten pocit /potrebu cikať aby to povedala predtým.....tam len počkať až si to začne uvedomovať že treba povedať pred cikaním, u našej to trvalo tuším 3mesiace....takže 3mesiace v kuse pocikaná a ani najmenej jej to nevadilo.....1dieťa to pochopí skôr, iné neskôr...ale skúšať treba.....neviem či s ňou teraz chodievaš bez plienky von, lebo cvrkať môže aj z toho že sa pocikala vonku a nachladla.....
Dneska sme zacali davat jej oblubeneho zajka cikat na druhy nocnik,akoze spolu cikaju.ked sa nepozerala,kvapla som tam vodu,a ked sa isla pozriet tak bolo nacikane.tak sme sa spolu tesili,dala mu chrumku,a isli sme splachnut.ale sadnut si k nemu nechcela 😃 vidm ze je to pre niekoho zbytocne šaškovanie,ale skusam to takto aby videla ze sa nema coho bat.
@simona92101 toto isté mám doma ... rozhodla som sa to posunúť keď bude teplejšie. Malý tlačí na wecku na násadke a nemal problém ani s nočníkom. Ale to vkuse ho musím dávať, pretože on nepovie dopredu, že mu treba, ale až keď už má mokrotu v teplákoch. Ja som nestíhala tie tepláčky meniť. Proste mám i inú prácu ako striehnuť a každú chvílu ho posadiť. Preto to nechám na leto.
@mogaa nechodime bez plienky von,chodime aj na 2-3 hodiny,na odrazadle,a to by som neriskovala aby sa pocikala a taka mokra taku štreku domov
@simona92101 presne ako píše @zuzanapjat tie deti ešte necítia potrebu cikať, neuvedomujú si že potrebujú cikať, takže povedia až keď cikajú...u našej to trvalo 3 mesiace.....potom v lete zrazu pochopila a za týždeň bola odplienkovaná aj na deň aj na noc.....dieťa k tomu jednoducho potrebuje dospieť, je fajn že vie vedome potlačiť a vtedy vie že ciká, len musí ešte dospieť na to aby cítila dopredu potrebu že potrebuje cikať a musí to povedať vopred, čiže musí vedieť aj zadržiavať....naša napr. nechcela cikať vonku a aj to bol kameň úrazu.....na tvojom mieste počkám 2-3mesiace a potom nech behá bez plienky aj vonku, samozrejme bez nehôd to nebude, čiže vždy nosiť suché náhradné veci.....
@mogaa no to sa chystam,ze ked sa otepli vonku,ze po zahrade pobeha hola..tak asi radsej pockam veru.dakujem 😉
@simona92101 ono je to zbytočnú trápenie, sem tam ju treba dávať na nočník aby vedela kde sa ciká a že ciká, ale inak by som počkala....hovorím u našej to boli 3mesiace, v súkromnej škôlke boli taký iniciatívny že na jar ju odučia(mala cca 2,5roka), 3mesiace sme odtiaľ nosili mokré veci, ale ok....dospela k tomu až v lete o 3mesiace
@mogaa ono to bude u nas tiez tazke,malá pije pred spankom mlieko..snazim sa uz znizovat davku,ale zaspava tak ze vypije,poda mi flasu,otoci sa na bok a spi.takze po vypiti mlieka ju dat este na nocnik mi pride uz take trapenie,ked uz napoly spi.
Tiez bude chodit do sukromnej ale pockam este kym dovrsi 3 roky.dovtedy to hadam zmakneme 😃
Vydržať vydržať vydržať!!!! Ja som malú posadila na nočník keď mala 7 mesiacov, do 12 mesiacov sme spoločne splachovali, vylievali, tlieskali, chválili... A od 13 mesiaca do 16 pomaly oducali úplne. V 16 mesiaci sme dali preč plienky aj na noc. Čiže, je to dlhý proces, ale je to o vydrži. Držím palce
Deti majú malú kapacitu mechúra preto cikaju často. Zdala že celkom chápe o čo ide.