Je pri MMR očkovaní najhoršia vakcína ?

9. jan 2020

Ahojte mamičky je pravda že MMR je asi najhoršia vakcína že má veľmi veľa nežiaducich účinkov??

sapetka
9. jan 2020

Nie😊

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ghostsgirl
9. jan 2020

Nie

catherine1989
9. jan 2020

Všetko má plusy a mínusy, ja som v tomto plne dôverovala našej pediatričke, všetko nám vysvetlila, fakty, bez natlaku a emócií a potom už naozaj nebolo nad čím uvažovať. Syn je očkovany a úplne zdravý

sandra1910
9. jan 2020

nie je to pravda..a navyse moje dcery toto ockovanie zvladli najlepsie..ziadne reakcie dokonca ani pri samotnych vpichoch neplakali takmer vobec

777januska777
9. jan 2020

Mmr je živá vakcina, ale oslabená, asi preto sa jej ľudia najviac boja. Aj ja som pred ňou mala rešpekt a dala som si záležať natom aby drobec bol pred ňou úplne zdravý. Inak tam nie je moc rozdiel v pomocných látkach.

majah212
9. jan 2020

Odpoveď ti dokáže dať len odborník, nie kvázi odbornici,ktorých je všade plno a ktorí ziskali pocit že vedia všetko o očkovaní. Ak máš obavy,obrat sa na svojho pediatria, určite ti vysvetlí čo a ako. Každý liek,vakcina,operácia atď. Má svoje rizika.

jvlo
9. jan 2020

Pozri si pribalivy leták a sama si urob nazor

zuzap33
9. jan 2020

@ptmt1011 myslím že osypky sú oveľa horšie. Moje deti žiadne reakvie

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzap33
9. jan 2020

@ptmt1011 osypky sú odkedy bežná detská choroba? To máš zdravotné vzdelanie??? Chod na infekčné sa pozrieť ako to vyzerá

majah212
9. jan 2020

@ptmt1011 citala si o Samoe a len o "osypkach"?

lauritkatesty
9. jan 2020

Ak niekto tvrdí, že ide o banálne ochorenie, klame. Z pohľadu štatistík ECDC: Ak ochorie 100 osôb, potom sa u siedmich až deviatich detských pacientov objavia infekcie uší, ktoré môžu viesť až k strate sluchu, a u jedného až šiestich pacientov dôjde k zápalu pľúc, čo je najčastejšia príčina úmrtí malých detí. Pri jednom z 1000 chorých infekcia napadne mozog a rozvinie sa encefalitída, ktorá môže viesť k nezvratnému mentálnemu poškodeniu dieťaťa. Jeden z 1000 chorých tiež v dôsledku infekcie osýpok zomrie. Vedľa toho môže nastať rozvoj veľmi závažných komplikácií označovaných ako subakútna sklerotizujúca panencefalitída, pri ktorej vírus osýpok pomaly napáda centrálny nervový systém dieťaťa, až nakoniec dôjde k úmrtiu. Toto ochorenie, kedy sa vírus po predchádzajúcej infekcii znovu aktivuje, je nevyliečiteľné a drvivá väčšina chorých zomiera počas troch rokov od prepuknutia choroby. Ak ochorie osýpkami dojča, je výskyt tejto komplikácie až 1 : 600 chorým.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kika831
9. jan 2020

My sme ani pri jednom z deti nemali po MMR ziadne problemy. Dokonca aj teplotka len naozaj minimalna.

zuzap33
9. jan 2020

@ptmt1011 prave kiahne zmizli zo sveta vďaka očkovaniu. Nechceš ich náhodou? A koľko detí zomrelo v minulosti na osypky nájdeš v matrikach zomrelých.

majah212
9. jan 2020

@ptmt1011 teraz nerozumiem tvojmu komentu. Pretoze proti osypkam sa ockovalo aj v minulosti

evittam
9. jan 2020

Dievčatá len detail-aj ked dáte pichnúť danu vakcínu tak chorobu moze dieťa ci vy dostať. A nie ani lepsi priebeh nemusí byt.

juliebaby
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lavender273
9. jan 2020

Prrcitaj si zlozenie a bod po bode nech ti pediatricka vysvetli preco je to tam a co je to. Cita vobec niekto zlozenie na letaku? Hlavne ze bude citat zlozenie na cerealiach

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lauritkatesty
9. jan 2020

Očkovanie je nepochybne zásah do organizmu, môže mať celý rad rôznych očakávaných či nezvyčajných reakcií. Všeobecne po podaní očkovacej látky, ktorá je pre organizmus antigénom, u určitého percenta očkovaných vznikajú nežiaduce reakcie, ktoré môžu byť lokálne (najčastejšie začervenanie, bolestivosť, opuch miesta vpichu, zdurenie regionálnych lymfatických uzlín) a systémové - celkové (najčastejšie zvýšená teplota, malátnosť, celková slabosť, bolesti hlavy a kĺbov). Je nutné si uvedomiť, že neexistuje vakcína stopercentne bezpečná a účinná, na druhej strane negatívne aspekty sú mnohonásobne vyvážené významným znížením výskytu ochorení, ktorým možno predchádzať očkovaním.

zuzap33
9. jan 2020

@evittam vďaka takýmto bio matkám nám opäť vzplanu už dávno zabudnuté choroby. Netúžim po minulosti, keď matk z 8 az desiatich detí sa polovica nedožila ani puberty

zuzap33
9. jan 2020

@juliebaby zmizli pravé kiahne, nie ovčie.

lavender273
9. jan 2020

@majah212 precitaj si preco sa to samoi deje. Zase strasia ludi a zase im na to skacu (nie nepodcenujem to, sledujem tu kauzu )

Aj to pisali noviny ze minuly rok presne na samoi po ockovani mmr zomreli dve rocne deti? To asi novinky pisat nebudu. A zatkli sestricky ktore 'zle pichli' vakcinu.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evittam
9. jan 2020

@zuzap33 Nie som žiadna bio matka.Cize zbytočný "výkrik do tmy". Treba si uvedomiť ze tie vakcíny ti nezarucia ze chorobu nedostanes ani jej lepsi priebeh. Bohužiaľ.

zuzap33
9. jan 2020

@ptmt1011 to nemôžeš jesť žiadne tabletky ani pomaly žiadne jedlo, lebo vždy sa nájde niekto, čo môže dostať alergiu na niečo.