Je potrebné navštíviť so vzdorovitým 3r. dieťaťom psychológa?

veselalentilka
7. apr 2019

Ahojte. Je prosim vas potrebne navstivit so vzdorovitym 3r.dietatom psychologa? Pomohlo vam to, mate skusenosti? Moj syncek vzdoruje napr.tak ze nechce vystupit z auta ked ideme z obchodu ci od starkych a ist domov dnu do panelaku, place chce sa dalej vozit. Alebo sme vonku nechce ist z ihriska, urcuje smer kadial chce ist potrebujeme ist na nase sidlisko a on kraca opacnym smerom do mesta, obchody su napr, uz zatvorene a on place lebo chce do obchodu. Place hlasno na celu ulicu. Vysvetlujem, ze doma nas cakaju hracky, rozpravky no nic nepomaha to. Kazdy mi radi nevsimaj si to, ale neda sa to ved potrebujem sa s dietatom dostat domov. Dakujem vopred za odpovede.

beky1813
7. apr 2019

Obyčajný vzdor, netreba si vsimat, rychlo pochopí, ze to nema zmysel, ked nebudu diváci

veselalentilka
autor
7. apr 2019

@beky1813 on sa takto sprava aj ked nie su divaci na ulici

beky1813
7. apr 2019

@veselalentilka staci, ze v tebe ma divaka

nini1010
7. apr 2019

Nemyslim si ze navsteva psychologa pomoze priamo malemu,lebo proste tym si prejde takmer kazde dieta,ale pomoze tebe tym ze ta nauci tie situacie zvladat co najlepsie s ohladom na maleho aj seba.Ja mam s detskou psychologickou len dobre skusenosti.nemusela som tam ani brat nako iec malu,sla som bez nej,vysvetlila s cim sa trapim,ze uz si neviem rady a ona mi poradila par trikov a sposobov ako tie situacie riesit.

laska201
7. apr 2019

Netreba hned utekat k psychologom.Akurat som citala jeden clanok kde robili novy vyskum s detmi adhd vela psychologov zbytocne deti takto oznackovali a brali zbytocne lieky.Bolo to obycajne dozrievanie nervovej sustavy o rok neskor tie deti boli uz uplne inde.no psychologovia to radi vsetko hadzu do tejto diagnozy.a teraz ver psychologom aj s tymi ich posudkami.Dokonca deti s autizmom az 3 percenta sa z toho uplne vyliecili.nejake percento malo problemy v urcitych veciach.No ver psychologom dnesnej dobe ci psychiatrom.

veselalentilka
autor
7. apr 2019

@nini1010 mam kamaratku, ktora ma tiez 3r.synceka a on vobec nevzdoruje, rozmyslala preco niektore deti vzdoruju a niektore vobec. nas vymysla aj ked treba poobede ci vecer spat, place nahlas .najnovsie ak sa mu nieco nepaci vrci ako psik,neviem odkial to ma alebo si rukami chyti obe lakte a tak stoji v takom postoji a pozera opacnym smerom nie smerom ku mne, nechce na nocnik a pritom rozumie ze sa tam cika.

veselalentilka
autor
7. apr 2019

@laska201 to ano, tiez mam taky nazor nato, kedysi nikto nepoznal diagnozu autizmus a teraz ak sa nieco deje s dietatom ,kazdy hned dieta oznaci ze je autista a tiez vobec nie som zato aby tak male dieta bralo lieky. len su situacie kedy je to tazke a clovek hlada zachytny bod

nini1010
7. apr 2019

@veselalentilka Ani moja nejak extra nevzdorovala.Napr nemala ani ziadne tzv.obdibie "preco".Proste kazde dieta je ine.Ak si s tym nevies rady a je ti to neprijemne tak sa chid poradit k psychologicke ako nanho.Za prve preto ze nervy mas pravdepidobne len jedny,a za druhe preto aby si to s nim zvladla spravne v zmysle aby ti mozno casom neposkakal po hlave.Ja som sice riesila nieco ine,alw mne pomohla,nakonjec je to ich job riesit denne taketo veci a vediet poradit,tak naco sa trapit sama 😉

veselalentilka
autor
7. apr 2019

@nini1010 no uvazujem nad tym ze pojdem, len navstivit tu spravnu psychologicku lebo aj nato treba mat stastie...

veronikazuko
7. apr 2019

@laska201 bez urážky...ale ty veríš viac článkom na internete ako lekárom? Mám doma dieťa s Adhd a autizmom a ver mi ta diagnostika je dosť náročná a nemyslím si že ju hádžu len tak neuvážene a ešte som sa nestretla s tým ,aby sa niekto z toho vyliecil

wieruska1
7. apr 2019

Tento prispevok je u mna top za posledneho pol roka. Vazne psycholog? Kedysi dostali mali drzani dve po zadku ( toto prosim berte ako nadsazku) a bol klud. Dnes s nimi premotivovana mamicka bezi za psychosom. Co na tom ze maly satan sa hadze o zem v strede cesty pripadne vypichuje oko na ihrisku malej anicke. Silne objatie, vysvetlovanie a psycholog su predne ta cesta 😂😂😂😂 som zvedava co budes robit ked ho najdes masturbovat pripadne hulit s flasou cuca v ruke.

veselalentilka
autor
7. apr 2019

@wieruska1 dakujem za "plnohodnotnu"odpoved.

wieruska1
7. apr 2019

@veselalentilka sorry ale decko ma 3 roky. Schmatnem ho vylozim alebo nalozim ako treba a vybavene.....

katrin21
7. apr 2019

Áno sú deti ktoré vzdoruje viac a iné menej alebo len občas je to jednoducho povaha tak ako aj dospelí máme rôzne povahy a niekto je kľudná a niekto nervák Tak to je aj u detí a pravdepodobne tvoj kľúč asi nebude ani keď vyrastie...
Mozew este skusit to, ze ked mu nieco hovoris, daj sa na jeho uroven oci, chyt ho za ruky a uisti sa,ze ta vnima a potom mu povedz,ze chapes,ze tam chce ist, ale teraz sa neda a pojdete nabuduce..
Alebo sprav kompromis, ze ok, chvilku tam pojdeme,ale potom pojdeme dalej..

A tiez ho na vsetky situacie dopredu pripravuj...hovor mu uz pred odchodom,ze o chvilu niekam pojdete, atd... aby to nebral ako nau zmenu ,s ktorou sa nevie vyrovnat..
Na 1x to asi nepojde ale tento system by casom mal zacat fungovat... musis mu dat najavo, ze chapes jeho pocity ale zaroven,ze urcite veci treba robit, alebo nesmie robit atd...
Vola ss to vychova nevychovou....
On sam nevie, co so svojimi pocitmi a preto reaguje vzdorom.

hettinka
7. apr 2019

@veselalentilka má teba ako diváka. Nevysvetľuj, nepros sa mu, nesľubuje hračky. Raz povedz a odchádzaj. Revat bude, niektorým deťom to trvá dlhšie, kým pochopia, že si nič nevydobiju revom. Moja dcéra revala do 6 rokov denne pre niečo. Okolo 3-4 rokov najviac, potom to postupne ustúpilo.

24mirka
7. apr 2019

@veselalentilka no porozmýšľaj možno nad tým, prečo kamaradkine dieťa nevzdoruje. A vsimaj si to, ako sa s ním rozpráva, ako spolu fungujú, v čom sú medzi vami rozdiely v správaní, komunikácii. A keď si to hodíš do googlu, určite nájdeš veľa odkazov ako predchádzať "obdobiu vzdoru". Ignoracia nič nevyrieši, nájde si iný spôsob prezentovania sa. Želám Ti veľa šťastia a trpezlivosti.

stanislavicenka
7. apr 2019

@veselalentilka radim ti stale vysvetlovat, a hlavne, uznat mu, ze ho chapes, ci uz je nahnevany, smutny, a oznamit, ze teraz to nejde. Samozrejme, ked chces, aby niekedy on urobil nieco pre teba, sprav niekedy nieco aj ty pre neho. Vobec nie ignorovat, vam by sa pacilo, ak by vas kriciacu niekto ignoroval? Ved on je plny pocitov, a nevie co s nimi. A ked nechce vystupit z auta, dat mu na vyber, bud sam, alebo ho vyberiete. Na ludi okolo kaslite, ani dieta neporovnavajte s inym, ze aha, ten chlapcek neplace, nekrici. Drzim palce a prajem vela trpezlivosti

andrejka1974
7. apr 2019

Ešte sa spýtam a rozumie ti keď mu niečo povieš spraví to skus mu povedať co a ako a ak ti nerozumie skus sa poradiť so psychológom a uvidíš oni sa takto často javia aj autisti ale nemusí to tak byt autisti majú svoje rituály často nerozumejú co mu vravíš často sa jeduju a často ich rádia medzi nevychovana deti a pritom si to tie krásne deti ani neuvedomujú mam doma 7 ročnú autistku viem co to obnasa moja nerozumie ničomu nerozpráva vonku je ako šialená všetci na ňu pozerajú ako na nevychovanu ale je ináč zlata usmiata nikomu neublizuje len proste je iná

mirkava
7. apr 2019

@veselalentilka nas kusal deti. Boli sme u psychologa - nepomohol. Maly z toho vyrastol a uz je vsetko OK. Vzdor - nepovolit. Prejde to treba vydrzat. Nas sa hodil v obchode o zem - nevsimala som si ho a on sa ukludnil. Neviem co si mysleli ludia ale je mi to jedno 😉

mirkava
7. apr 2019

@wieruska1 to fakt??? Tvoj nazor ti neberiem, ale u nas par po zadku niky nepomohlo. Aj mne par krat rupli nervy ale po zadku situaciu vzdy len zhorsi. Kazde dieta je ine. Vraj maly satan... do kelu co tak trochu citu?

katyd
7. apr 2019

@veselalentilka tvole dieťa len potrebuje asi viac vysvetľovania ako iné, možno nechápe prečo práve má ísť tam a tam, keď robí niečo iné alebo je niečím zaujaté a vytrhnuté z toho, myslím, že mu len treba úplne pokojne vysvetliť, prečo už musíte ísť domov, prečo potrebuješ nakúpiť a pod. Ak to robíš, tak mu to možno treba povedať trochu dopredu, aby malo čas dokončiť činnosť predtým a keď začne plakať, treba rýchlo zmeniť tému, upútať na niečo pozornosť a dávať mu úlohy, že potrebuješ pomocť a tak 🙂.

veselalentilka
autor
7. apr 2019

@katyd ja mu dopredu stale vysvetlujem, on rozumie vsetko, v obchode
sa pekne pozdravi predavackam, ani nic netaha do kosika ze to musim kupit. je hravy.

veselalentilka
autor
7. apr 2019

@mirkava nas sa nastastie nehadze ani na chodnik ani v obchode..ani nic podobne..len je rad vonku a potom nechce domov..

veselalentilka
autor
7. apr 2019

@andrejka1974 rozumie mi vsetko. tolko sa uz o tom na nete popisalo o teme autizmus, nas znamy ma dietatko 5 r. chlapceka autistu a videla som ze je to plache dieta, ktore sa nepozera do oci a utekalo od nas nechcelo nam podat rucku ked mu jeho ocko povedal aby nam podal rucku. nas je iny v tomto. tak neviem, je spolocensky ma rad ludi, spieva, tancuje, jasi sa. v obchode sa pekne zdravi predavackam

veselalentilka
autor
7. apr 2019

@stanislavicenka ved ho aj vacsinou vyberame z auta a plac je na celu ulicu. darmo vysvetlujem ze doma ho cakaju hracky, rozpravky ...

mirkava
7. apr 2019

@veselalentilka to ho prejde 😉 len trpezlivost

katyd
7. apr 2019

@veselalentilka no vidíš, tak sama si si odpovedala, aj tak si myslím, že bude viac na logiku, že prečo toto a prečo práve teraz, si myslím, tak mu ešte skús vysvetliť, že je smiešny, keď tak reaguje , že nech skúsi nahradiť svoj odpor niečím iným, napríklad nejakým gestom, na ktorom sa dohodnete, alebo ho skús niekedy napodobniť, uvidíš, ako sa prekvapí 🙂, moj plakával asi do piatich rokov, už to bolo smiešne, som myslela, že s tým nikdy neprestane, raz som mu povedala, že nech sa hodí o zem, vtedy prestal plakať a opýtal sa ma, že prečo to má urobiť 🙂, potom a tými cirkusmi prestal

lenpi
7. apr 2019

Obdobie vzdoru je dolezite! Dieta zistuje, ze je samostatna osobnost, samostatna jednotka a co to vsetko znamena, skusa, testuje...na druhej strane mnohym veciam nerozumie, lebo je male a nezrele. Co to znamena je, ze jeho spravanie znie uplne normalne, sustred sa na to, ako nan reagujes (ak is presvedcena, ze psycholog ti pomoze, chod za nim, viem, ze niekedy to pomoct moze, ale ries seba a to, ako zvladat svoje reakcie na dieta, svoje emocie). Celkom pomaha pripominat si, ze to dieta to nerobi naschval, ale proste je to cloviecik v procexe vyvinu a potrebuje pomoct, aby to zvladol. Celkom fajn je knizka Skusili sme vsetko, je to tam pekne popisane.
AK nejake dieta absolutne nevzdoruje, moze to mat niekolko pricin - je to taka pohodova povaha, je to dane komunikaciou rodic - dieta (rodic vie nastavit hranice, je dosledny, ae vie to s dietatom odkomunikovat tak, ze dieta vie, ze je vypocute), ale niekedy to moze poukazovat aj na problemy. A mimochodom, never kazdemu, kto ti vravi, ze vzdor nebol, onoto nemusi byt celkom tak (aby bolo jasne, moze. ALe nemusi). Drz sa, prejde to 🙂

veselalentilka
autor
7. apr 2019

@lenpi tak videla som parkrat maleho mojej kamaratky v obchode ako pokojne chodi po obchode..a vraj doma neprotestuje ak mu obliekaju nejake tricko ci rifle..moj maly si zacal vyberat..nechce teplaky radsej beha len tak a ponozky ak sa mu nepacia..vrati ich do zasuvky a zoberie si ake chce sam..nechapem takto vyberat v jeho veku...