Je plávanie bábätiek naozaj také skvelé a nevyhnutné?

akdarka
22. dec 2010

Teraz je taky boom tak ma zaujima vas nazor.

jankako
22. dec 2010

ja si myslim že moje dieťa bolo potom otužilejšie,šikovnejšie a prestala mať strach z ludí...

marika1902
22. dec 2010

Podla mna je to skvely sposob ako posilnit drzanie tela a spevnit svaly babatku. My na plavanie chodime a neviem si vynachvalit. Ak sa neviete rozhodnut ci zacat s plavanim urcite vam to doporucujem. nejde len o plavanie ale aj o hru s inymi detickami, ucenie sa povelov, spievanie a potapanie. A dalsie plus dietatko je v kolektive cize si zvyka aj na ine tvare ako vidi doma. 😀 😀

beruska.zuzanka
22. dec 2010

my sme nechodili a zatiaľ nám to asi nejako nechýba, aj keď som chcela, ale neboli financie. 🙂 malá má rada vodu, nebojí sa jej, tak hádam ani to plávanie nebude problém, ak začne neskôr ...
ale zas je to isto aj prospešné, vraj kôli imunite a tak... ale neviem... my sme boli chorí ešte len raz, inak ani nesoplíme ani nič a kamošky niektoré čo chodia plávať mali detičky choré už viac ráz tak neviem... 🙂
teraz čítam, že dieťatko je v kolektíve a odbúrava strach z ľudí, ale to sa dá tiež aj inak, my sa veľa chodíme hrať s detičkami, do MC a tak 🙂

lili777
22. dec 2010

Ja som s malým odchodila jeden kurz. Určite to má veľa výhod pre dieťa, ale mne to celé prišlo byť hlavne škaredým biznisom. Kurzy nasekané jeden na druhý, keď nastal priestor, že môže byť maminka s bábätkom ešte vo vode sama, tak už ďalších 5 mamičiek s detičkami na rukách stáli pri bazéne a nervózne čakali, kedy zmizneme. Takže z toho nič. A hlavne tam mali málo miesta pri bazéne, myslím prebalovacích pultov, niektoré mamičky tam deti vyzliekali na kolenách a pod. Takže podmienky dosť nevyhovujúce, šatňa tiež malá, vždy nejaké dieťa pod nohami, stretali sa tam mamičky z troch kurzov naraz, tak to bolo dosť o držku. Možno to je problém len daného plaveckého klubu a inde by bolo lepšie, len mňa to tak znechutilo, že som už neskúšala. Celé to bolo pre mňa jeden stres, nepredstavujem si, že za 130 eur sa budem naháňať, aby sa mi ušlo miesto, ináč prebalujem, prezliekam na kolenách. Za tie prachy určite nie... Očakávam aspoň nejaký komfort s dieťaťom a pohodlie.

mamutka
22. dec 2010

maly mal od narodenia vodicku rad, ale na plavani ho to vobec nebavilo - jemu doslova vadilo, ze je tam toklo ludi, ine deti a rodicia....mal asi 8 mes.vtedy a v tom veku babatkam ine deti ku stastiu vobec nechybaju. uplne mu staci ze vidi deti v MC a pod. Ja som sa tesila na plavanie, ze si to uzije, ale nebolo to u nas vhodne nacasovane. V lete uz nebol problem ani v bazene sa cvachtat, ma to strasne rad, len po kupaliskach by sme mohli chodit, tam mu ludia nevadia.

Zaplat si radsej par individualnych hodin a uvidis, ci je to pre vas to prave, neplat hned cely kurz ako ja - prisla som o kopu prachov, ale hold maleho to vtedy vobec nechytilo, tak ho tam tahat nebudem....

kazdovci
22. dec 2010

skvele urcite, nevyhnutne nie. my sme so starsim syncekom chodili od 6 mesiacov do 3 rokov a ako aktivita dva krat do tyzdna to bolo skvele! okrem posilnenia svalstva, zvykania si na kolektiv, to ma urcite spustu dalsich vyhod, ale ako niektore maminky napisali, vzdy to musi byt v sulade kvalita a cena. tu na Sliaci to plavanie bolo bez chyby, bazen dostatocne velky, uzasny pristup instruktoriek, dost miesta na prezliekanie, teplucko v satni....nemam jednu vec, ktora sa mi na tomto baby plavani nepacila. a na zaver, urcite nechodte na plavanie len preto ze je to teraz boom. tak ako vsetko ostatne len ked to budete robit z presvedcenia a z lasky k svojmu dietatku to bude to prave orechove. urcite odporucam a od januara zaciname plavat aj mladsou sestrickou 😉

pink_lady
22. dec 2010

my chodime na plavanie uz 10 mesiacov, na odporucenie neurologa a ja si len pochvalujem, je to skvela vec...malemu to pomaha, mne tiez padne dobre pokecat s inymi maminami a vycabrnat sa vo vode...je to drahe ale podla mna stoji za to...iste to vsak nie je nevyhnutna vec... je to niekedy o drzku potom sa osprsit seba, maleho, obliect, pobalit ale ...a ked sme tam viacere, ale... 😅

ivett1
22. dec 2010

ahoj...dobré určite je...či nevyhnuté, to hádam nie 😉 ...ja som nechodila ani s jedným...okrem iného nám to pediatrička neodporučila, lebo to vychádzalo na zimné obdobie...ale zato v lete sa vybláznili v "dospeláckom" bazéne a toto leto už aj pri mori...staršia dcérka už pláva...takže sa mi zdá, že sme nič nezmeškali...aj keď na imunitu je to určite super... 😉

exupery
22. dec 2010

Urcite je to pre babo dobre,len keby to nebolo tak drahe.Ja som chcela s malou chodit,ale chybali financie,a tiez by nam zaciatok vysiel v lete a to sme chodili na kupalisko a cvachotala sa v bazene nafukovacom,tak mi to prislo zbytocne.Inak odmala vodu miluje,kupeme kazdy den,a naucili sme ju aj doma,urcite triky,ktore ucia na plavani-ako nebat sa vody,ked sa leje na hlavicku,ked spliecha,prelievat vodicku,a podobne....a v lete uz pojdeme zase do bazena na kupko....

karmelka77
22. dec 2010

my chodime plavat tri mesiace, a mozem povedat ze odkedy chodime tak mam pocit ze sa malemu tak spevnilo telicko, ze nechapem...urcite je to super na svalstvo, lebo deticky vo vode posiluju vsetky svaly...druha vec - imunita - no po prvom mesiaci sme mali sopliky, ale potom bolo uz vsetko o.k....ved povedzme si dva krat do tyzdna byt v bazene a v saune musi nieco s tou imunitou spravit, a nielen dietatka ale aj maminy...takze urcite odporucam...dalsia vec je naozaj kontakt s druhymi detmi, ten moj dovtedy na ine ani nepozrel a teraz uz v pohode chyti za ruku druhe babo...a co je najlepsie tak opakuju po sebe, odkedy sa jeden chlapcek vedla nas postavil pri bazeniku a dotahoval hracky, zacal to robit aj ten moj...teraz mam problem ked ho davam sadnut, aby si sadol, lebo sa chce stale staviat...🙂)) co sa tyka penazi - je to vela to je fakt...a hlavne na to ze chodime tri mesiace a mam pocit ze stale robime to iste...ale ked vidim maleho aky je stastny vo vode tak ja to vydrzim🙂)) co sa tyka organizacie - ano je to o hubu ked sa konci kurz uz su tam dalsi atd...ze malo prebalovacich pultov - no kolko sa zmesti, ale vzdy sa to nejak da...ide o to ze mamina nemoze cakat komfort pre seba...ked treba tak ti co tam robia pridu pomoct...takze moj zaver - urcite chod!!! To ci zacat v zime alebo nie...my sme zacali v oktobri naschval - koli imunite, ked si ju vybuduje v zime bude super...zatial je vsetko o.k.:)))

liv1
22. dec 2010

My sme boli na skusobnej hodine, ktora bola zadarmo, a urcite sa na to dame od januara. Malej sa pacilo a myslim si ze je to pre nu dobre. Chora potom nebola, vybuduje si imunitu, spevni telo, krasne potom spinkala 😉 .

spalka
22. dec 2010

chodili sme, v aprili, dcerka mala vtedy skoro rok a potom az do konca leta strach z vody ☹, ja to lutujem

lodgermaniacka
22. dec 2010

my sme boli na jednej hodine vo Weste, kde je slana voda, samozrejme, predtym sme si zaplatili cely kurz t.j. 140 eur + 15 eur plavky-povinne!, po prvej hodine maly ochorel a viac sme sa tam nedostali, lebo kym sa vyliečil, skončilo 8h zaplatených 😖 takže, ja by som už nešla, počkam do leta, nebudem to už siliť.. je pravda že nam ospravedlnili 2 hodiny-to je u nich maximum, ale necham to už tak..

sirinka
22. dec 2010

chodila som s obidvoma, velmi sa im to pacilo... takze ak sa to babatku paci, je to skvele...urcite nie nevyhnutne, s tretim uz ani ja nebudem chodit...dovody: nebude mi mat kto strazit bambulky a najme biznis...vraj trend v baby plavani je ist velmi pomalicky, moje sa uz v tretom kurze, kde sme robili stale to iste zacali pomaly nudit, tahaju peniaze zbytocne....takze by som povedala, naucit sa pod dozorom spravne narabat s mimim, drzat ho, zanarat a pod. a potom radsej vyuzit moznosti a chodit ked to vam vyhovuje na nejaku plavaren a vysantit sa.... 😉

molka
22. dec 2010

my sme začali chodiť, keď mala dcérka asi 6 mesiacov a vôbec to neľutujem. Je pravda, že je to dosť peňazí, ale odkedy tam chodí, nebýva chorá. U nás máme výborné podmienky, krásne prostredie, dostatok miesta a s platením sa tiež dá dohodnúť. Zvyčajne si predplatíme 4 hodiny, ak dieťa náhodou ochorie, v pohode sa dá hodina nahradiť inokedy. Už sme s tým aj chceli prestať, ale dcérke sa tam strašne páči, stále hovorí len o kúpaní. Urobila veľké pokroky, krásne sa potápa, pod vodou vydrží dosť dlho a nechce vystrčiť hlavu von, pokiaľ vydrží s dychom. Ale je pravda, že sú tam aj také deti, ktoré sa vody dosť boja a stále plačú. Vtedy je lepšie to zbytočne nesiliť a zamerať sa s dieťatkom na nejakú inú aktivitu, ktorej sa nebude tak báť.

atrami
22. dec 2010

my sme nechodili ani s jedným synom. Chorí nejako nebývajú. Ak máš možnosť a dostatok peňazí a je v okolí takéto plávanie, tak nič nestratíš. Hlavne si zistiť aké sú referencie na kurz.

bobocka
22. dec 2010

podla mna je to skvele,no urcite nie nevyhnutne.ak ma maminka trosku peniazkov navyse,tak je to super aktivita pre deti.ja s malym stale chodim. mame spraveny cely kurz a teraz chodime tri kamaratky z kurzu s detmi na plavaren raz do tyzdna.a nie je to len o tom,ze dieta sa zoznami s vodou a ze sauna po plavani je uzasna vec,ale ide aj o to,ze deti sa tam stretavaju,santia spolu a aj je to skvele pre maminky.ja som si tam nasla par zlatych kamaratok a je super stretavat sa s maminkami co maju zhruba rovnako stare deti ako ja.ja to vnimam tak,ze byt doma na materskej je po istom case riaden stereotyp a mat aspon raz za tyzden takuto aktivitu-podla mna to riadne ozivi zivot maminke aj dietatku.urcite to nie je nevyhnutne,nie kazde dieta je vodou nadsene.no ja chodim s malym plavat velmi rada.a na tom kurze sa robia s detickami rozne rehabilitacne cviky, zabavnou formou samozrejme ,a to pomaha aj celkovemu vyvoju,stavbe tela atd.odporucam to,no ak tam nepojdes,nic nepokazis 😉 su aj kadejake ine aktivity s detmi.nam vsak toto velmi vyhovuje 😉

matulienka7
18. jún 2014

My chodime plavat s nasim babatkom uz od 3 mesiacov s plavacim kolesom Swimtrainer a dokaze byt vo vode velmi dlho a uziva si volnost pohybu, pretoze na susi taketo pohyby nie su mozne. Taktiez to podporuje fyzicky, psychicky rozvoj a imunitu.

shmoulinka1
23. jún 2014

vidim, ze vsetky v tom vidite len plusy, precitajte si napr. tento clanok http://www.dvojcata.org/node/687742

ja som maleho na to plavanie nedala, ponaranie im vobec nerobi dobre, prave naopak. A vidim to aj u maleho, zboznuje vodu, mame doma virivku, tam sa kazdy tyzden vysanti, ale hlavicku ani nahodou sam neponori, prave naopak. Az vacsie dieta spontanne hlavu ponori.
To baby plavanie je len biznis, nehladiac od moznych zapalov spojiviek apod.

lauricka
23. jún 2014

jasne, ze to nie je nevyhnutne. Niektorym detom sa to ani nepaci. To treba vyskusat. A rozhodne treba prisne vyberat kde. Chlorovana voda v bazene, kde ma pristup verejnost asi ne. Ja mam dvojcata a pri tych zavratnych sumach za plavanie x2 by sme zbankrotovali. Boli sme tam tusim asi dva mesiace, treti sme zaplatitli a cely mesiac sme nemohli kvoli soplom a chorobam....maleho este ako tak to bavilo, mala to skor len vydrzala. Pre nas prilis drahe. Urcite nie nevyhnutne. Ale urcite treba dietatko zapajat do akychkolvek vhodnych pohybovych aktivit, pripadne pohybovo - rytmickych, s hudbou, pesnickami, riekankami...Jo a z toho bazena si mala raz doniesla aj brusny virus.

monika15
24. jún 2014

mi sme zacali chodit ked mal maly 7 mesiacov, zacinalo sa to stym ze zobrali nadobu a oliali maleho....
odvtedy mame panicky strach z vody :(((((((((((
bojujem uz vyse 2 rokov ale sa to vobec nezlepsuje :(((((((
takze pri dalsom dietati urcite NIE>>>>

horana
24. jún 2014

je skvele,pokial si vyberite profikov a zaroven to sadne dietatu ako sa stalo aj nam. ja na to nedam dopustit,krasne zazitky,rozvoj po vsekych strankach dopredu a vztah k vode ze WAU

sea23
24. jún 2014

Ahoj,z finančneho hladiska som s mojim malym nechodila na takéto plávanie,ale chodime na plaváreň od cca 8. Mesiacov,ale mala som tam vidieť dievčatko,s ktorou mamička chodila ma plavecky kurz,a bolo to užasné🙂 malá bola skvelá a to bola omnoho mladšia od mojho 🙂

libka1
24. jún 2014

chodili sme 2 kurzy, nie je to zle, ale zbytocne predrazene a niektore veci sa mi tam nepacili... s tou imunitou som si nie az tak ista, nam to skor skodilo, kedze sme chodili v zimnom obdobi ale dcerke sa pacilo, pekne sama skakala do vody, nebala sa ponorit a tak... inac to bol pre mna tiez stres, rychlo tamto, rychlo toto, nastastie so mnou chodil manzel, chodit tam sama asi sa zblaznim 😀 asi som nemozna 😀 a najvacsi gol bol ked sa instruktorka s majitelkou pohadali a raz vyvolavala jedna, raz druha, ze nech chodime na kurz k nej, to ma doslova nasrali tym obtazovanim a prestali sme chodit uplne...ziadna profesionalita, no hroza...

marthuska
24. jún 2014

Plavanie je super ale urcite nie v bazene, kde sa maca instruktorka plus dalsich 10 mamiciek. Bleee. A cena? Zdieranie. Radsej zvolit plavanie, kde dietatko drzi rehabilitacna stestra ( presne vie, ktoru svalovu skupinu babo potrebuje spevnit) a ja sa veselo prizeram a fotim ( som mimo bazenika)

dzina007
24. jún 2014

Plavanie je super... My chodime uz 4 mesiace od pol roka... Instruktorka je vystudovana telocvikarka ktora ma za sebou aj fyzioterapiu nastudovanu vie ako ktore svaly pracuju a kedy co precvijuse...
Kazdy vravi ze cena je prehnana.. Ale nikoho nenapadne ze prenajom celeho bazenu noejemlacna zalezitost preto to tolko stoji kezde za hodinu sa tam vykupe 10- 14 deti len....
Pomaha to detom pri pohybe, zlepsia si ovela motoriku, aspon moj si zlepsil o dost, podporuje to travenie lebo sa deticky hybu a tym sa hybu aj crievka, zacinaju si zvykat na kolektiv a ine deti v okoli...
My plavanie milujeme a nieje nic krajsie ako maleho stastnynusmev ked vie ze ide do bazenu... Dokonca je tak zvyknut na tie vsetky riekanky ze ak doma mu zaspievam jednu z pesniciek tak sa ukludni ked prilis vystraja alebo place....
Na baby plavanie nadava vacsinou len ten kto to nikdy neskusil nevie o com hovori alebo zavidi ostatnym ze nam tu moznost chodit plavat....
Nevravim najdu sa aj zle instruktorky ale vacsinou maju prijemny pristup vedia ako robit s detmi ako sa spravat.... 🙂

rodinnevikendy2
26. aug 2014

Milé maminky,
sme špecializovaný detský klub na plávanie dojčiat a batoliat od 4 mesiacov v Bratislave, s kvalifikovanými inštruktormi. Výučba prebieha utorky, štvrtky a soboty doobeda, s možnosťou 1 alebo 2-krát do týždňa.
Viac:
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/rodinn...

Tešíme sa na vás 🙂 🙂 🙂

zk3
26. aug 2014

plavanie je urcite skvele, ak je to formou hry a ked sa dieta tesi.nic nerobit nasilu.my s dcerkou chodime a sme spokojni, ona s tesi 🙂 bohuzial, ale zazila som aj take mamicky, ktore vobec nerespektovali potreby a pocity svojho dietata - dieta plakalo v bazene, az priam hystericky a matka sa tvarila, ze sa nic nedeje..... co sa tyka ponarania, nesuhlasim s tym nasilnym ponaranim. podla mna, ked je dieta starsie, samo sa osmeli ponarat. clanok o ponarani - http://www.dvojcata.org/node/687742

toronto_girl
4. sep 2014

Nuz ja s mojim malym chodim plavat uz od 7. mesiacov. Mala som s nim problem, ze bol brutalne lenivy a so vsetkym si daval nacas. Neurologicka nam najprv povedala, ze mame ist cvicit - Vojtovku (zdrave dieta) a potom povedala, ze aj plavat by mohol ist... od kedy sme zacali chodit plavat maly neskutocne ozil a teraz je z neho maly rebel :D... od prvej chvile ma potesil pristup instruktorky - mily, nenasilny, ochota poradit . Je to sice trosku financne narocnejsie ale tak tych 100€ za 10 x 45 minutovu lekciu obetujem pre dieta. Plavame raz do tyzdna a uz sme v kurze pre pokrocilych... takze je to fajn 🙂 ...

dollynkaa
4. sep 2014

My sme chodili od 4mesiacov. Ako je to dobre pre deti su v kolektive,spieva sa im tam,hraju sa vo vode s loptickami atd. Zatial tam nebolo babo ktore by plakalo. A k tym chorobam . No my sme prestali plavat lebo bazen sa MNE zdal studeny ked sme vysli z bazena sem tam niaka vetracka otvorena a neskutocna zima. Tak hovorim ked mne je zima co potom tie babatka tak sa ani necudujem ze byvaju chore. A lepsie je ist so starsim dietatom ako sme my boli.