Je odsávačka hlienov pripojená na vysávač bezpečná pre deti?

nelinka1810
28. nov 2011

Alebo si mam radsej kupit klasiku???? poradte mi prosim!!!! dakujem maminky! 😉

cicimon
28. nov 2011

najlepsia odsavacka je prave ta na vysavac! ine su len vyhodene peniaze (max niekde na cesty kuipt baterkovu)

zuzana17
28. nov 2011

Ahoj, myslím si že nie je nebezpečná, samozrejme ak ju budeš opatrne používať. Veď nemusí byť dieťa hneď choré od narodenia, možnože ju nebudeš musieť vôbec použiť, ale aj keby, tak dáš vysávač na najslabší výkon. Ja som ju používala, keď mala moja dcérka cca 4týždne, no a bolo to super, pretože jej odsala všetky nečistoty a mohla lepšie dýchať. Ja som spokojná 🙂

siusinocka
28. nov 2011

ja mam tiež tú na vysávač, ale malý sa mi strašne bojí vysávača.. preto ked bol menší som uvažovala, že kúpim radšej tú elektrickú... pošlem ti do pošty link ale s odsávačkou na vysávač obrovská spokojnosť... alebo si kup na prvé týždne tú hadičkovú - stojí to okolo 1 eura a po mesiaci začneš používať vysavačovú

dreamer4
28. nov 2011

ahoo, ja mam aj klasicku a aj na vysavac....klasicka mi pride ako trapenie...kym som jej do nosteka strcila hadicku......ale s vysavacpvou, to len popreletujem popod nostekom a vsetko je vonku...akurat sa drobcek boji zvuku vysavaca...ale vobec neplace, ako pri klasickej....som spokojna-----odporucam!!!! len si daj pozor, ze na aky vykon vysavaca kupujes, aby si drobcovi neublizila...to ti v lekarni uz poradia.

skeblicka77
28. nov 2011

ja mam tiez na vysavac, ale poviem ti, ze ja by som pockala, starsi syn nemaval sople takmer vobec, vystacili sme si s tou balonovou, ale pri tomto mladsom som ju musela kupit, pretoze on ma neuveritelne sople a ta hadickova co spominala siusinocka , ja som ju kupila, ale s tym nemas istotu, ze kolko to strcis babu do nosa a veru mne sa s nou stalo, ze som mu nstek z vnutras poskarabala a islo mu aj trochu krvi...podla mna jednoznacne na vysavac...inak maly sa tiez od vtedy boji vysavaca, ked ho pustim a zbada mi v ruke odsavacku uz aj krici neee... a musime ho drzt dvaja a aj tak mame co robit..ja som to skusala sama na sebe, neboli to, ale je to neprijemne...

weronyca
28. nov 2011

suhlasim so Zuzanou, daj na najslabsi vykon a nemas sa coho bat, ja si ju neviem vynachvalit..pripadne ak babatko bude mat viac soplikov,skus mu streknut aj physiomer sprejik a pojde to este lahsie, a viac odsajes a tym sa soplikov skor zbavis

petruci6
28. nov 2011

aj my pouzivame len tu na vysavac,ostatne nevysaju nic,das najnizsi prikon na vysavaci a len prilozis k nosteku,nedas mu to dnu!!! takze neboj sa,urcite je najlepsi

ducci
28. nov 2011

my pouzivame na vysavac a super 🙂 je to trochu boj, ale za chvilku ma nostek cisty... samozrejme mam to tak na polovicny vykon...

raffaella
28. nov 2011

urcite je to jedna z najlepsich veci celej vybavicky, podla mna uplne nepostradatelna. My mame taku v zelenom obale, kupenu v lekarni. Vysavac musis byt na najnizsom vykone, na toto velke pozor, upozornuje sa na to aj v letaku!!! Kludne pouzivat od narodenia, je tu maximalne bezpecne. Urcite je dobre mat aj nejaky Sterimar, alebo iny sprej s morskou vodou. Aplikovat pred vysatim, pockat par minut aby to rozpustilo hlien a potom odsat.
@ducci - nesmies to mat na polovicnom vykone, ale na uplne najslabsom. Neboj, aj na tom najslabsom to maximalne odsaje. 😉

vivusika
28. nov 2011

mali sme obycajnu, potom na baterky - to boli vyhodené peniaze, a nakoniec na vysávač - tú som kúpila keď mal malý cca pol roka a bola super, keď už bol väčší, tak mi aj ,,pomáhal,, sám si ju pridržiaval pri nose 🙂

pingu1
28. nov 2011

ano je bezpecna. vytiahne to sopel az z paty

cervena_ciapocka
28. nov 2011

Ja som tiež mala obavy, ale od kedy ju máme, môžem ju len odporučiť. Kým bol synček malinký som mu čistila noštek vatovou tyčinkou. Ale ako rástol, viac sa mykal a aj soplíky sa menili tak to už nebolo také bezpečné. Bežnú odsávačku mu musíš strčiť do nošteka a môže sa zraniť.
Pozri si k tomu nejaké videá na YouTube. My sme síce ešte nádchu nemali, ale také šušníky, či už suchšie, alebo ťahavé sa stále vytvoria a tak raz za 2 dni mu to pekne "povysávam" a hneď je spokojnejší.
Síce sa pri tom tvári desivo a kope nožičkami, ale nemyká sa lebo nič nemá priamo v nošteku. Potom mu stále tu odsávačku dám aj do ručičky a ukážeme si čo bolo treba z nošteka vybrať, pochválim ho. Má 4 mesiace a keďže stále čosi objavuje, tak si to chytí, pozerá a hneď zabudne čo sa dialo.
A samozrejme pred tým treba nakvapkať do nošteka napríklad Libenar (slaná voda) aby sa všetko lepšie uvoľnilo.

meusicka
28. nov 2011

ahoj, tak my sme zacinali s takou, co odsavas len ustami, na tie prve hlieny to stacilo, ale potom sme dokupili aj taku na vysavac. ked su hlieny huste, tak inou neodsajes. treba pre dtym davat ten roztok do nosteka aby sa lepsie uvolnili a ist na vec. jedina vec je ta, ze ked to robis malickemu dietatku, moze sa stat, ze sa potom bude bat vsetkeho co huci, lebo si bude spajat s vysavcom a cistenim nosteka. my sme vlastne cakali do takmer 1 roka, kym sme zacali cistic vysavacom, ale to uz mala viac chapala a nebala sa tak. a nastastie nebola ani casto chora, takze odsavacku videla len zriedka.

gaby21
28. nov 2011

Pouzivali sme tuto odsavacku od narodenia, maly bol neskutocne zahlieneny z porodu, stale chrcal, dva krat denne som odsavala, za par dni po chrcani ani stopy, tato odsavacka musi byt sucastou vybavy pre babatko. Sak ak jej nedoverujes odskusaj najprv na sebe 😝
Pouzivame doteraz, no je absolutne nenahraditelna 🙂

evka4
28. nov 2011

odporucam, aby si kupila odsavacku na vysavac. vsetky ostatne su zbytocne vyhodene peniaze, lebo v konecnom dosledku aj tak skoncis pri tej na vysavac...

bamb27
28. nov 2011

urcite bezpecna, ona si vlastne aj sama reguluje ten tah, aj ked vysavac nema regulovatelny, ta dlha uzka hadicka to zoslabi tak ze je to isto bezpecne a hlavne rychle... akurat aj nas si to nechcel robit, trosku to stekli, ale ked ma sople tak si necha... zvuku vysavaca sa neboji a ked velmi nechcel odsaval a bolo treba tak sme najprv povysysavali sople plysakom a ked videl ze neprotestuju tak bol spokojnejsi 😀

lili777
28. nov 2011

tá na vysávače je super. S tými hadičkovými nevytiahneš husté soplíky. U nás je poriadne využitá. Hlavne odsávanie vydrží na dlhšie, lebo vytiahne poriadne. Netreba každú chvíľku odsávať. Deti sa síce bránia, ale potmo sa im dobre dýcha. Je to pre ich dobro, pretože hlieny idú von a nezíde im to na priedušky, nezápali sa stredné ucho,dutiny. Je dôležité soplíky riadne odsávať a to sa dá len s tou na vysávač. Určite je to potrebná súčasť výbavy, bez debaty.

drnduliak
28. nov 2011

je dobra, ale moja mala ma odvtedy hrozu z vysavaca, strasne sa boji, place a vobec nemozem vysavat, ked som s nou sama doma....to je zial dan ktoru som zaplatila za odsavanie....

adusased
28. nov 2011

My pouzivame len odsavacku na vysavac, lepsie odsaje sopliky a je to rychlejsie ako ta klasicka, my sme kupili tu, co sa vola Noštek, a nas maly sa dokonca ani vysavaca neboji, tiez som mala obavy, aby nemal fobiu z vysavaca, ale pekne vydrzi, kym sa odsaje 🙂

prettybaby
28. nov 2011

tak pridam aj nasu skusenost - urcite odsavacku na vysavac - klasika to isti.Dostali sme darom aj "modernu" na baterky, co aj melodiu hrala,no ta nam nic neodsala - skusala som to aj na sebe a to ani naznak satia nemalo. takze u nas boduje vysavacova

adamnina
28. nov 2011

A tu je naša skúsenosť, máme obyčajnú odsávačku na odsávanie ústami asi za 1 euro, ale pomocou umelého obalu z kindervajíčka, ju máme napojenú na vysávač. Funguje to super a v podstate to nič nestálo. Ak chcete návod, odpíšem a popíšem 🙂.

inffinity
28. nov 2011

Ahoj.muj osobni nazor je ze kdyz uz se detatko boji odsavacky nemusi se bat i vysavace. bude to mit nadosmrti spojene. no ja jsem koupila obycejnou "na lidsky pohon" vydrzeli sme v pohode. tu na vysavac sme koupili az jak mela mala pred druhym roken, kdy uz je rozumna a pekne sme ji to vysvetlili, neumela se jeste vysmrkat tak sme ji koupili. je opravdu dobra vytahne snoplik fakt az z paty a je bezpecna.takze ja volim na zacatek obyc a pak klido i na vysavac. male mimino stejene nema takovou velikou rymu aby obyc nestacila.

ivett1
28. nov 2011

@nelinka1810 ahoj...je naozaj bezpečná a vysaje čo má...aj hustejší hlien...a trvá to len chvíľočku, takže žiadne "fóbie" z vysávača dieťatko nebude mať 😉
moje deti majú pred vysávačom "rešpekt" len vtedy, keď ma vidia s odsávačkou v ruke 😀 ...ale inak, pri vysávaní "horlivo pomáhajú" 😀

eis4
28. nov 2011

odporučam. tie ostatné su zbytočné, nevysaju nič. nám velmi pomohla ked bola malá chorá. po pár dnoch už ona išla k vysavaču ked mala plný noštek 😀

kvojtanikova
28. nov 2011

aj ja ju odporucam, tu hadickovu fakt len na cesty alebo v nutnych pripadoch, najhorsie na nej je ze biedne taha a ty vlastne tahas vsetky bacile k sebe, takze s oslabenou imunitou pri kojeni to mozes akurat tak ochoriet aj ty. Vysavacova je dobra, pekne povysava sopliky a babo si rychlo zvykne na hluk, akurat susedia to olutuju v noci 😀 😀 😀

adriana7
28. nov 2011

druhý najlepší vynález pre bábätká, hneď po bodíčkach 😉

nathalie111
28. nov 2011

bezpecna a najefektivnejsia... 🙂

stastnevydatam
28. nov 2011

ahoj, aj my sme velmi spokojne s odsavackou, kt. sa da pripojit na vysavac... pouzivali sme ju od 6. mesiaca a nebol problem, teraz ma mala 17 mesiacov a sama si ju da aj do nozteka, xixi..

zuzmor002
28. nov 2011

Aj my sme ju používali pri malej a v pohode. Tiež som sa zo začiatku trochu bála ale vyskúšala som si ju na sebe, že naozaj to nieje také silné ako som si myslela, takže v pohode! A aby sa nebálo bábätko zvuku vysávača? Veď ak ten vysávač niečím prekryjete, ten zvuk sa zoslabí a v pohode. My sme nemali problém! Len je tam myslím obmedzenie na výkon vysávača - nemal by byť vyšší ako 1500 W, ale to Ti určite presnejšie povedia v lekárni!

rajeca1
28. nov 2011

ahojte dievcata prosim vas som v 5tt a mam hroznu bolest hrdla a teplotu 37,2 co je nato dobre aby sa ukludnilo hrdlo,poradte mi prosim,mam strach aby som nejakym sposobom neublizila babatku,