Je nutné učiť dieťa na nočník?

svokrinjazykmonika
15. jan 2024

Nie je lepšie dieťa učiť hneď na redukciu na wc, namiesto nočníka? Dalo by sa to tak či je to hlúposť? Čisto teoreticky nad tým teraz rozmýšľam, ešte to mám ďaleko, dcérka je ešte malá.

bublinka1426
15. jan 2024

@svokrinjazykmonika je to medzischodik. zachody su bezne vo vyssej vyske, vela deti to stresuje. ze nedociahne na zem napriklad.

svokrinjazykmonika
autor
15. jan 2024

@bublinka1426 aha áno, môže to byť desivé byť tak vysoko. 👍

dzejsik
15. jan 2024

skúšala som to, ale nočník to vyhral

lylyjana
15. jan 2024

@svokrinjazykmonika ja som ucila rovno na wc. Mali sme taky schodiky s redukciou. Na velku chodil rovno sam tam, sa mu pacilo, ze moze tam vyliezt sam a nocnik sme mali taky, co vyzera ako male wcko a do toho hned cikal postojacky. A vzdy ked sa dalo, skusal cikat aj do normalneho wc. Podotykam, ze syn nemal este ani 2r ked sa odplienkoval a podarilo sa nam to za asi 4 dni. A myslim, ze aj vdaka tomu, ze chcelmpo mas vsetko opakovat, chodit na wc ako my, splachovat a sledovat vodu.

bublinka1426
15. jan 2024

@svokrinjazykmonika mojej to mega vadilo ale kazde dieta je ine

beata_k
15. jan 2024

@svokrinjazykmonika Ja som tak naucila, rovno na redukciu. A planujem tak aj druhe naucit.

svokrinjazykmonika
autor
15. jan 2024

@lylyjana, @beata_k super takže by sa to dalo. Preto ma táto téma aj napadla, lebo moja je záchodom a splachovaním facsinovaná 😁 Príde mi to také lepšie lebo netreba učiť na dve veci (nočník a potom záchod) ale len na ten záchod si zvyknúť. Asi to tak skúsim keď to bude aktuálne u nás doma.

beata_k
15. jan 2024

@svokrinjazykmonika Potom aj bars kde na navsteve, u babky sadne a vybavene. Nemusis sa vlacit s nocnikom.

mclissa
15. jan 2024

Moj nocik odmietal stale. Odplienkoval sa v 2r7m za dva dni a hned isiel na zachod. Dovtedy som ho nedavala sediet ani na nocnik, ani na zachod.

viestta
15. jan 2024

@svokrinjazykmonika nas na na nocniku sedel 2x v zivote, aj to ani nie 5 sekund. Taky hisak predviedol, ze keby ho z koze drali za ziva vresti v polovicnej intenzite. Ked sa odplienkoval hned zacal pouzivat zachodovu misu "tak ako to robia velki chlapi". Aj kakal hned na WC a ked sme konecne kupili redukciu, tak ju odmietal.

andreatytler
15. jan 2024

@svokrinjazykmonika Ns syn bol tiez fascinovany zachodom. Stravil tam so mnou vela casu, napriek tomu si nan nechcel sadnut. Prechod na zachod prebehol uplne bezbolestne. Nechala by som volbu na dietati.

zuzitko74
15. jan 2024

Na nočníku má dieťa prirodzenejšiu polohu na vykonanie veľkej potreby. Nočník môže používať aj samoobslužne, s toaletou to nie je také jednoduché. Moja prostredná dcéra sa vo veku 2 a pol roka vďaka nočníku odplienkovala v podstate v noci sama. Zobudila sa, dala dolu plienku a vycikala sa. Ráno som už len našla nacikané v nočníku a suchú plienku vedľa jej postele. Na záchod by sa v tom veku asi bála ísť v noci sama, nočník v pohode zvládla, ani ma nezobudila.

muchacici
15. jan 2024

Môj syn nechcel nočník vôbec, on sa pýtal rovno na wc bez redukcie a schodíku 😃 Takže my sme zozačiatku chodili na "záchodové objatia", vysadila som ho, čupla k nemu, objali sme sa, aby mi nespadol do záchoda 😄 a už to išlo

babulkomale
15. jan 2024

@svokrinjazykmonika moji nechodili na nocnik ani jeden. Mali sme redukciu a pri druhom integrovanu redukciu priamo na zachode. Chvilu mavali stupienok, potom uz nie. Moj muz by h...o v nocniku nedal a povracal by sa,keby s tym mal manipulovat.
Nocnik sme vozili v aute, ked bolo treba kakat v terene 😃

marianarem
15. jan 2024

@svokrinjazykmonika My sme tiez isli rovno na zachod, moj syn nocnik odmietal. Pod nohami ma aj doteraz samlik a rad si tam posedi.

cimage
15. jan 2024

Ako ktore dieta. Niekto odmieta nocnik a chodi radsej hned na wc a su deti, ktore maju radsej nocnik. Moj syn mal radsej wc a dcery nocnik.

terry658
15. jan 2024

@svokrinjazykmonika dieťa sa naučí na to, čo mu budeš ponúkať. Či je to nočník,pisoar, záchod, vaňa,cikanie do trávy.......v podstate je to jedno. Nepoznám dospelaka,chodiaceho s nočníkom v ruke.
Môj ma pol roka a držím ho zatiaľ nad nočníkom v klbku. Pýta sa od prvého týždňa ako sa narodil. Každé dieťa je iné, každé bude chcieť niečo trošku iné a je to v poriadku. Urob tak ako sama myslíš, že je dobré a uvidíš ako zareaguje.

duppka13
15. jan 2024

@svokrinjazykmonika bola by som radsej keby chcela moja dcera chodit na nocnik, “obsluzila” by sa sama. Lenze nechce si na nocnik sadnut ani za svet. Takto ju musim stale zdvihat na redukciu, tam uz sa pyta. Ked sme skusali bez redukcie to ju desilo. Skor sa zamyslam nad tym ako bude chodit na wc napriklad v obchodnom centre ked posadit ju nechcem na verejne wc, redukciu so sebou nenosim a na rukach ju uz neudrzim 🤷‍♀️

nini09
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dzejsik
16. jan 2024

@duppka13 tak mozes v kabelke nosit dezinfekcne servitky cistiace a jej to tam pretries 🤷🏻‍♀️

babulkomale
16. jan 2024

@duppka13 nosila som balik dezi vlhcenych utierok, vsetko som poumyvala a az potom som tam dala dieta. A este nastlala papier na misu utretu.

svokrinjazykmonika
autor
16. jan 2024

@terry658 počkaj počkaj, toto je zaujímavé 🤭 ako sa 1 týždňové bábätko pýta cikať?

akvi
16. jan 2024

@svokrinjazykmonika asi je trochu rozdiel chlapec a dievča. Môjho bavilo cikať do WC, lebo však postojačky a následne splachovat. Ale na veľkú bol dlho na nočníku. Inak na veľkú je nočník lepší aj koli polohe, dieťa si vie pekne pritlačiť nôžky, ako keď to robilo do plienky, väčšinou v podrepe. Zle sa vyprázdňuje keď nedočiahne na zem. Btw je to aj neprirodzené a aj dospelým sa odporúča dať si stolček k wc, aby sa dostali do lepšej polohy.

terry658
16. jan 2024

@svokrinjazykmonika cikať nie iba kakať, teda toto dieťa konkrétne. Prvá dcéra sa pýtala aj cikať. A vlastne aj druhý syn. Tento tretí má cikanie v paži,ale keď ho dám nad nočník,tak sa vyciká, ale pýta sa len keď chce kakať.

andreatytler
16. jan 2024

@svokrinjazykmonika Novorodenec ma urcitu rec tela pred tym ako ide cikat, alebo kakat. Rodic musi vediet tuto rec tela rozoznat a podrzat dieta nad zachodom kedze este nevie sediet. Ked to robi pravidelne, dieta sa nauci vysielat tieto signaly a vobec nemusi mat plienku. Nevie cikat na povel ale vie povedat ked mu treba. Ked sa da dietatu plienka a jeho signaly su ignorovane, prestane ich casom vysielat a zacne cikat do plienky. Proste sa nauci na plienku. Cize rodicia najskor dieta na plienku naucia a potom od tej plienky oducaju.😀
Tato metoda je pouzivana na milionoch deti v krajinach kde ludia nemaju peniaze na jednorazove plienky a cas ani prostriedky prat latkove plienky.