Ahojte.Posledné dni sa s rodicmi dohadujem o pouzivani cumlika u stvormesacnej dcerky.Dcera cumlik opakovane odmietla , ked je mrzuta najlepsie zabere prso. Rada obhryza hracky aj svoje rucicky.Rodicia mi tvrdia, ze jej mam cumlik stále ponúkat a ze kazde male dieta potrebuje cumlik.
ja mam dve deti-misko mal cumlik-do dvoch rokov, bol problem ho oducit-dcera odmietala cumlik a ani ho nikdy nemala a nevidim vtom nejaky velky rozdiel-sice ona bola take zlate babo o 21.hod som ju nakojila a spinkala do 4.rana , misko sa zase budil stale chcel nieco cmulat jeho ukludnil cumel...
@miraklemeister moja skončila tiež asi v 3-4mesiacoch, viac som nenúkala, ani nepotrebovala, videla som, že ho nepotrebuje, takže v pohode bola bez, staršia mala do 1,5 roka,ale videla som, že chcela s ním zaspávať, takže podľa mňa každé dieťa nepotrebuje 🙂
@miraklemeister moja mala ma takmer 16 mesiacov a cumel nemala , teraz ked vidi je to pre nu hracka ...ale tiez som pocuvala take 'rady' ze babu patri cumel...urob si podla svojho nepocuvaj druhych.. a hlavne ak kojis je lepsie bez cumla
@miraklemeister Moja staršia cumeľ neznášala,mala ho v ústach raz asi tak na 10 minút, aj to skôr omylom 🙂 Mladšia mala pár dní náladu na cumeľ, aj to tak každý tretí deň 🙂 Obe uprednostnili radšej ten prsník, tak ako aj tá tvoja. Nasilu by som cumeľ nedávala, a už vôbec nie len preto, že to chcú rodičia 🙂 Dcérka vie, čo je dobré🙂
Dudlik nie je podmienka spravnej vychovy a stastneho detstva. Ked nechce nedavaj. Ine je ked si zacne intenzivne cmulat prsty. To je potom lepsi cumel, od ktoreho sa casu oduci ale prsteky ma stale po ruke a od nich sa ovela horsie oduca.
@miraklemeister nie je. niektoré deti cumlík chcú, iné nechcú. môj syn a ani sestrine deti cumlík nikdy nemali. Napínalo ich z neho. Skúšala som viacero druhov a veľkostí... Boli dojčené, takže mali namiesto cumlíka prso.
je pravda, že niekedy cumlík pomôže dieťatku sa ukľudniť a nemusí nastúpiť maminka.
Podľa mňa všetko je proste na dieťatku, niektoré cumlík nemajú a dojčia sa málo, niektoré sú neustále na prsníku a tam by bol cumlík nápomocný ale nechcú ho...
urob tak, ako si sama myslíš, nenechaj sa ovplyvniť okolím, je to tvoje dieťa, Váš život.
Mne sa napríklad nepáči, keď vidím deti, ktoré sú nervózne, mrzuté, smutné a mamičky im namiesto pritúlenia a ponúknutia prsníka dajú cumeľ. Je to ale jednoduchšie, to je pravda a občas to môže byť aj účinnejšie, ale určite by cumlík nemal vynahradzovať tú potrebu cucania, ktorou sa detičky ukľudňujú...
nikdy ho nemali a povazujem to za spravnejsie. neviem si predstavit ako by som ich oducala
@miraklemeister blbost....moj maly nemal nikdy cumel...tiez som skusala, ale on cumel i flasu odmietal...prsote bol zvyknuty na prso.....a prezili sem aj bez cumla 🙂
@miraklemeister Cumlik nepotrebuje vobec......moj syn tiez odmietal, nikdy nemal.
ALE..........pozor s tymi rukami. Tie si moze cumlat, ci obhryzat stale, tie sa zobrat nedaju. Cumel sa zobrat da a je po zvyku.
Daj jej akukolvek obhryzaciu hracku, su aj take hracky na hryzanie, ked sa prerezavaju prve zubky.
Mam kamaratku, ktorej dcera si cuclala prsty velmi dlho, nakoniec sa je vyvoril taky ohavny pysk na ustach, museli jej to operovat, lebo je rastli zle zuby a taktiez jej dat elektricky pristroj do ust, ktory jej vzdy dal do ruky "elektricky sok", ked si chcela dat do ust prsty.
Ona mala uz 10 rokov.
@miraklemeister nepotrebuje. my sme tiez prvy mesiac boli uplne bez neho ale mala si ho potom vypytala. potrebovala sa ukludnit. kazde dieta ho nepotrebuje
dieta cumlik nepotrebuje, ak ho nechce tak mu ho netreba nutit. Moj syn ma dva roky, cumlik nechcel a tak ho ani doteraz nemal. Dcera ma tri tyzdne a tiez cumlik nechce. Aspon nebudeme mat starosti s odvykanim. Je pravda, ze pre rodica je narocnejsie mat dieta, ktore nepouziva cumlik lebo ho treba ukludnovat inym sposobom. Prve dieta som docila rok a pol a tak pouzival miesto cumlika prso. Teraz to bude asi tak isto. 🙂
Môj odmietal, od začiatku, mala som rôzne tvary aj veľkosti a nič nepomohlo, aj fľašu prijal cca, ked mal vyše pol roka, dávala som mu čajík, neskôr kakao.
My sice cumlik pouzivame, ale skor preto, ze nekojim. No ma ho len ked zaspava, inak nie. Upokoji ho a krasne zaspinka, po case ho sam vypluje a uz mu ho az do rana nemusim dat. Ak sa vsak v noci prebera alebo je nepokojny, tak mu cumlik vratim a zase spokojne spinka (idu nam zubky, takze poslednou dobou je to pomerne casto).
Nemyslim si, ze je podmienkou, aby dieta cumel malo. Hlavne ak ho odmieta, nenut jej ho. Naco aj? Nie je to dieta Tvojich rodicov, je to Tvoje dieta a len Ty a otec dietata rozhodujete o tom, co budete a nebudete robit. 🙂
Mojmu som cumlik ponukala no za každým ho naplo, nikdy ho nechcel.
nie nepotrebuje
Staršia sa radšej povracala /doslova/ akoby mala dudlík. Moja mama to stále skúšala, no nakomiec to vzdala. Mladšiu dudel nenadchol, ale ani ho neodmietala. No kedže mala reflux, moc som jej ho nedávala a v cca 3 mesiacoch ho už ani nechcela. A šťastne si žijú dodnes 🙂
Jedna kamoška dávala babám a v pohode, aj kojila aj sa jej ľahko odnaučili a druhej kamoške začal synček odmietať prso a radšej dudloval dudlík - nielenže skončila s kojením po necelých 3 mesiacoch, ale hlavne mladší sa dudla nevzdal ani v 3,5 roku. A to nie len na spanie, ale aj na vychádzky 😝
ja som malu naucila na cumel potom co si zacala cumlat palec, lebo moj nazor bol ten ze od cumla ju odnaucim skor ako od cumlania palca....tiez sme vyskusali viacero druhom kym sme nasli ten spravny....ale casto ho nema, len pri zaspavani a cez den len ked ju nieco boli alebo je unavena inak ho nema najdolezitejsie vsak pre mna bolo ze prestala cumlat palec...
nepotrebuje. my sme bez cumlika a vobec nam nechyba 🙂
ked neche tak nenúť, jasné že ho mať nemusí, to presne aj moja mama .. skúšaj skúšaj, ked vypluje daj mu ho naspäť, ale on ho proste nechce tak ho nebudem nútiť..ručičky a hračky sú oveľa lepšie :D
Hlúposť, nepotrebuje ho každé dieťa. Náš ho rovnako odmietal, tak som ho nenútila, nikdy mu nechýbal a nemuseli sme sa odúčať.
neni to nutné, moja malá nemala vôbec cumlík a všetko sme prežili úplne normálne 🙂
@miraklemeister nie,nepotrebuje. Moje deti ho vypluvali a nikdy nedudlovali. Aspon nebudes musiet oducat.
a moje si zatial (klopem) ani necumlu palec alebo volaco ine,namiesto toho. A dufam,ze uz ani nebudu.
Vase odpovede potesili aj ukazali situaciu v inych rodinach.
@miraklemeister ked nechce cumlik,netreba ho do nekonecna ponukat. aj tak ho nikdy nebude chciet,je to viac menej zbytocna snaha. su proste take deti co chcu a co nechcu nech robis cokolvek. rucky si kludne moze cumlat. aj nas si strasne cumlal. ale ked zacal uchopovat veci tak okolo 4-5 mesiaca tak postupne prestal cumlat ruky a zcal cumlat rozne hryzatka a hracky. nemali sme ziaden problem s oducanim od hryzenia ruciciek. vsetko sa samo pekne riesilo ako rastol a rozvijal sa.
nasa mala cumlik v kociku asi dva tyzdne ked mala mozno mesiac, lebo mi tam horsie zaspavala. Ale bala som sa aby to neovplyvnilo uz aj tak komplikovane dojcenie, tak som jej uz nedala a v pohode si zvykla. Doteraz ho nema. Cmulanie pasticiek je v urcitom veku normalne, proste objavila rucicky a vie uz s nimi cielene trafit do pusy, tak si to uziva. Potom bude zuzlat hracky.
Rodicia su zo "starej skoly ". Mne tiez vsetci-mama aj svokra- hovorili, ci nema dudlik, ked mrncala. Ze trosku ju oklamat a zapchat usta 🙂
3deti mali cumlik-vobec nebol problem s oducanim a 4.dieta nema ani nechce-vsetky 4dojcene dlho
urcite nie,kazde dieta ho nepotrebuje. My sme dali malemu cumel ked mal 4 mesiace,pretoze si zacal cmulat palec a to som nechcela. Radsej ho oducim od cumla ako od palca. Mal ho cca 3 mesiace a odkedy mu vysiel prvy zub,uz ho nechce. A prisatie na kojenie sa vobec nepokazilo. Nadalej ho kojim ako doteraz.
@miraklemeister nie nepotrebuje,ale je to lepsie ako by malo plakat,ukludnuje,...ale ked ho mala nechce tak jej ho nenut,...