🙂
urcite ano.... si predstav, zeby si sa Ty nesprchovala.... cely den len lezi, urcite sa aj spoti, rituske to tiez prospeje... a je jedno ci je leto, alebo zima... staci iba trosku detskeho mydla..... a oplachnut cistou vodou, mydlo som pouzivala aj na vlasky.... co najmenej chemie.... ziadne peny do kupela, kremovala som len ked malo suchsiu pokozku....
vobec to nie je nutne, dokonca sa to neodporuca, lebo to narusa prirodzeny filter jeho pokozky. Raz za tri dni urcite staci
nie nie je nutne.. 4,5 roka dozadu ked som porodila syna a aj teraz ked idem rodit druhe vsade citam o kupani kazdy druhy den.. teda 3-4 krat do tyzdna.. a tak som aj robila. a ma kransu pokozku doteraz. samozrejme ked sa pokaka, ritku cistou vodou oplachnut , to je samozrejmost .
byva to aj pekny vecerny ritual, ale da sa miesto neho aj ine vymysliet, kupali sme apotom masirovali telicko, a den ked som nekupala som len pomasirovala, pomojkala pri prezliekani
@angelika92 netreba a v pripade citlivej pokozky je to vyslovene kontraproduktivne, staci 2-3x do tyzdna
Nie je nutne.ja som prvy mesiac kazdy den kupala ale pot.kazdy druhy den...keby sa kupalo stale by sa vysusala pokozka teda skor v chlorovanej vode my mame studnu
Ja som kúpala každý den, ken chvíľočku, nemácal sa pol hodinu, bol to taky rituál, okúpať, nadojčiť a búvat
Babatko si rychlo na to zvyklo a vedelo, ze sa ide spinkať
Deti milujú rituál
My mame pomerne citlivú pokožku, nepoužívala som ziadnu kozmetiku, len seba-med mydlo na ritku
nie, netreba...
Ja vobec nekupem kazdy den je zima babatko sa nespoti.. kazdy druhy den .. niekedy kazdy treti.. a vodu ani velmi nemusi tak ho nechcem.rozculovat ked netreba.. samozrejme zadocek cistime cistou vodou kazdy den..
nie netreba .. dieta si ma vytvorit filter na pokozke..staci obden alebo kazdy treti... aj to cistou vodou ziadna chemia... ritulu predsa umyjes namozenou utierkou ..
v zime nie kazdy den
Kupala som 2x do tyzdna ako mi idporucili v nemocnici
Nutné to nie je no my z toho máme večerný rituál - umyť, najest, spat. kupe otecko, ktorý je inak s malym kvôli práci malo.. nemaca sa vo vode ale dlho - asi 3minúty, rýchlovka... Skúšali sme aj nekupat a bol problém zaspať, takze my kupeme každý deň ak je možnosť. Čistá voda, žiadna kozmetika.
kazdy den,...je to ritual a myslim,ze ten kupel aj upokoji...zadocky najprv mydlom ...a potom supneme do cistej vodicky,bez cohokolvek,oclapkame rychlo a ok,ke dumyvame vlasky,s vymytam samponom aj telicko...takze tiez rychlovka bez chemie kazdy den
Kupala som svojich chalanov 2x do tyzdna( vrchnak Oillatum).Zadocek nechtikovym mydlom po kazdom kakani samozrejme. V lete som ich strcila aj 2x za den do kybliku na osviezenie, ked boli 40ciatky. Ale nechsla dom vodu idstav cca 10 min nech sa vypari chlor.Pokozka je krasne zdrava bez defektov. A vecerny ritual sme mali zatiahnute zaluzie, vtaci spev a kojenie.Obaja pochopili, ze o nich nechcem do rana vediet🙂
2-3x do tyzdna a hlavne ziadne mydla a sampony az kym sa dieta nezacne pohybovat po zemi. Vsak babatko v postielke sa nema ako zaspinit. Pokakanu ritku umyt v umyvadle pod tecucou vodou a ked ma suchu kozu z chlorovej vody tak natriet detskym mliekom. Takato hygiena uplne postacuje a hlavne nenici babatku pokozku. Rady od mamy ci svokry, ze dieta treba kazdy den namydlit a riadne vydrhnut treba pustat jednym uchom dnu a druhyn von 🙂
Ak chceš kúp každý deň, ale myslím že je to zbytočné predsa len dieťa sa nepoti, nevonavkuje čiže je čisté. Samozrejme okrem ritky tú ako písali mamičky po každej potrebe oplachnut. Je to na tebe ako to cítiš. Každá mamicka ti aj tak odpovie inak. Zamna kupali sme každý druhý deň.
Ja som kúpala deti do cca 2-3 mesiacov každý deň. V čistej vode, prípadne s trochou detského šamponu. A to z dvoch dôvodov. Deti sa učili na režim, že po okúpaní sa ide spinkať (mojich to upokojovalo, kamarátka zas mala syna, ktorého to prebralo, takže ona kúpala len ráno) a hlavne, aj ty robíš svoju hygienu každý deň. Dieťa je celý deň v plienke, často ogrckané, prekakané, radšej voda, ako vlhčené utierky.
Urcite kazdy den netreba. Ja som kupala iba prve dva mesiace kazdy den. Potom max tri krat do tyzdna. Samozrejme ritku a vnutorne genit.kazdy den aby nezvnikali zapareniny. Pokozka dietatka je este velmi citliva jemna a castym kupanim sa narusa ochranny filter kozicky. 😊😊😊
Podla mna urcite ano, my sme podla pokynov z porodnice prvy tyzden nekupali kazdy den a hned sa jej spravili skarede zapareniny pod krkom a pod pazuskami, neviem kde niektore maminky beru informaciu ze babatka sa nepotia, samozrejme ze sa potia ked je im teplo a to aj v zime ked su naobliekane do hrubych overalov a fusakov staci ked prideme z vonka napr. do obchodu a ked jej hned nedam dole capicu a nepovyzliekam tak je cela mokra...nemusis ho predsa macat dlho a cele silno mydlit ale aspon oplachnut cele telicko a kriticke miesta umyt jemnym detskym mydielkom je podla mna zakladna hygiena ...a ako pisali maminky predo mnou je to aj prijemny vecerny ritual po ktorom babatko dobre zaspinka 🙂
prve babo sme prve tri mesiace kupali kazdy den, potom kazdy druhy den, v pripade potreby (hlavne v lete) aj kazdy den... a pri druhom sme kupali od zaciatku kazdy druhy den a nic sa mu nestalo, samozrejme ak to bolo nevyhnute, tak sme okupali kedy trebalo... a druhe sme dokonca prve tri mesiace len s cistou vodou umyvali, ziadne mydla ani sampony...
Nie je to nutne, ale ja som kupala obe moje kazdy den. A sprchujem ich kazdy vecer doteraz a to ma jedna takmer 2,5 r a druha 5. Stane sa mozno tak raz do mesiaca, ze neosprchuhem, ked sme sa niekde zdrzali, ze je uz vela hodin, alebo ze uz su naozaj unavene. Podla mna sa tomu dietatu lepsie spinka, ked je ciste. Ved aj my, teda aspon ja sa sprchujem kazdy den, tak preco nie aj dieta. Niekedy vydavaju deti aj viac energie pocas dna ako dispeli..
Presne ako @guglina pise. Aj parhodinove babo sa vie spotit. Nasa mala je julova, bolo 36 stupnov, v nemocke bola zeneula, co rodila v rovnaky den ako ja a chlapca museli povyzliekat len do plienky co sa potiiiiiil. Mal dost dlhe vlasky a tie mal stale uplne mokre. Ked mal body, ako lezal na chrbte, tak bolo uplne mokre. Neviem odkial to je za mylnu info, ze babätka sa nepotia.
Nasa copana sa tiez dost potila. Hlavne pri kojeni a hlavne v lete v tych horucavach.
My kupeme kazdy den, 5 minutova rychlovka, len v cistej vode, ziadne sampony ci peny do kupela. prve tri mesiace som ju napr. ani vobec nenatierala telovym mliekom. na ritus mam sudocrem ale 4 mesiace som ho nepotrebovala. V troch mesiacoch sme zacala chodit na babyplavanie tak som ju vzdy natrela baby telovym mliekom. Ma 7 mesiacov, krasnu hladku zdravu pokozku, nikdy nemala ani len zapareny zadok. A to momentalne zijeme v Saudskej Arabii, kde uz teraz su horucavy. A u chalanov je to podobne. Kupu sa kazdy vecer odjakziva a nemaju problemy.
Ale aby som odpovedala na otazku: dieta sa kupat kazdy den nemusi, to je na tebe ako sa rozhodnes a aj podla toho, aku ma babo pokozku. Podla najnovsich vyskumov sa odporuca tak 2-3 krat do tyzdna. Copana vodu doslova zboznuje, su vsak aj deti, co revu ako koby ich z koze drali.
Nutne to nie je. Staci kazdy druhy den. Jedine v pripade horucav by som kupala. V mudrej knizke som citala, ze od tych 5-6 tyzdnov dietatko zacina vnimat ritualy a tak sme vtedy zacali kupat kazdy den. Vzdy iba chvilku a v cistej vode. Dlhe kupanie zacalo, az ked vedel sediet.
Podla mna novorodenec by sa mal kupat kazdy den a ked uz je babo vacsie tak kazdy druhy den.teda ak vonku nieje zrovna 38stupnov.
Staci raz za 2-3 dni,tak nam vraveli aj v porodnici.
Poumyvat tvar a ritku denne to ano. Ale kupat dieta denne vo vode niekolko minut, tak to nie. Navyse moje deti maju citlivu atopicku pokozku, tak si to ani nemozem dovolit, aby sa denne mocili vo vode.
nutne to asi nie je ale ja som kupala kazdy den jednak sme to mali ako ritual pred spanim a mavala aj koliky a v teplej vode sa pekne uvolnila.
My sme po porode nekupali tyzden a potom dva krat tyzdenne. Odporucili nam to priamo v porodnici, aby sa pokozka postupne adaptovala a zvykla si. Dieta sa nestiha potit a nici sa samoobranna, samomastiaca a cistiaca schopnost. Denno denne (aj to s castymi vynimkami) ho kupem odkedy beha a je pravidelne zalepeny a spinavy 🙂 A samozrejme v lete, ked sme sa potili. Cista voda, nic viac, na ruky vynimocne mydlo.
neviem ci je to nutne ale je to taky zvyk.. 🙂