Ahojte maminy, mám 3 ročného syna a pomaly uvažujeme o surodencovi. Avšak sa stretávam s množstvom mamičiek, ktoré majú dve deti a sú totálne hotové.. Nemajú čas na domácnosť, na seba, sú uponahlane a ustvane.. Mám na mysli deti typu: jedno chodí do škôlky alebo školy a s druhym je maminka doma. Tiež som pracujúca a na syna a domácnosť som sama, starí rodičia sú obaja pracujúci takze nehrozia wkndy osamote(ja+manžel). Travime čas spolu,chodíme von,málokedy sme doma. Po práci sa venujem dieťaťu a večer až keď spi tak domácnosti. Niekedy keď som s mamičkami dvoch deti a počúvam tie reči ako nič nestihli, všetko je jeden kolotoč až má to odráža mat druhé dieťa.. Je to naozaj take náročné???
Ahoj, ja odkedy mam dve deti, tak stiham ovela viacej veci, som viac v pohode, dokazem si zadelit cas lepsie nez kedykolvek inokedy. Domacnost nestiham rovnako ako ked som mala jedno 😀 Co ja viem, mozno je to o prioritach, ak chces mat aj dokonalu domacnost, dokonale dieta, dokonale byt upravena a mat dokonaly denny program, tak je jasne, ze budes uponahlana, znicena, vycerpana a sklamana. 😉
Jo a uz som sa naucila, ze maminky obcas lubia prehanat (vratane mna, aby bolo jasno)...
Narocne to je, ale pozitiva hodne prevysuju nad negativami. Spatne by som to neurobila inak, som spokojna. Deti sa zahraju a zboznuju sa 🙂. Neboj sa a chod do toho 😉
NIe - ako ja vravim, ked som mala jedno, nestihala som nic a teraz pri dvoch "s prstom v nose" este stiham aj knizky citat 😀
Ja som matkou 5deti.som pracujuca matka .manzel chodi uz 14rokov na 15-20dnove prac.turnusy.Ja stiham vsetko.byvame so svokrovcami.takze hlavne terwz pomozu tym.ze su s malou.ked dom v praci.Vsetko sa da zosuladit ak clovek chce.Ked som nastupila do prace mal najmensi tri roky a museli si zvyknut.ze sa musia navzajom o seba postarat a naucili sa tym aj zodpovednosti.Niekedy aj ja mam pocit .ze nestiham.ale potom yo prrjdr.Ide o to co di zvolis.Ci pohodlia nic nerobenie.aleboneustale upratovanie.kontrolovanie a ustvavanie sa .Jednoducho ked zvolnim tempo.ide to lahdie.Nezijem v sterilnom prostredi a vobec mi nevadi.ze moje deti nemalipodbradniky a jedli rukami a obcas aj vysipali na zem.Jednoducho to upratali dpolu sa mnou a dlo sa dalej.Teraz ked uz prisla poslena .pomozu aj starsi.kedze trajasu dospeli.Ale to len vdaka tomu.ze boli odmalicka zvyknuti.ze pomahat si musia.Dnes si kazdy kladie velke naroky a chce si vrla uzivat.ale unika nam prava podstata a ta je v rodine a detoch.To clovek oceni az casom.Tak ako ja teraz.Neviem si bez mojej predstavit zivot.hoci niekedy to bolo velmi tazke.hlavneked nemal manzrl pol roja zaplatene za prwcu a zit sa musi.
Narocnejsie ako jedno, hlavne ked ich mam volakde balit a vychystat 😀 inac pohoda, nemenila by som
ano je,keby mi to niekto povedal dopredu,uvazujem ako ty 😀 ale vsetko raz pominie,ony budu väcsie a cas sa zadeli lepsie,nemam uz upratane ako kedysi,vela raz nic nestiham,u kadernika som nebola rok,ale to su veci na ktorych nestoji svet,opät nabehneme na stary dobry rezim a bude vsetko v poriadku,nikdy by som nemenila,ani keby som mala moznost este raz sa rozhodnut 😉 Tiez som sama v zahranici bez vsetkych rodicov a vzdy to nejak pojde...
Zvladnut sa to urcite da. Len je rozdiel, ked si napriklad doma 3 roky a rozdiel, ked si 6 ci 7 rokov. Zvladnut domacnost, deti, vzdelavanie seba, vzdelavanie a kruzky ratolesti da vela prace. Nemam moznost ani hodinoveho varovania a po tych rokoch mozem povedat - ano, som vycerpana.
Pochybujem, ze ked nema moznost niekto varovat, tak ide kadernicke, kozmeticke s detmi. Tak tie, co vsetko krasne stihaju zvacsa maju vypomoc z okolia.
to je vtip? mať dve deti je úplná klasika, nič nezvládnuteľné. a úplne súhlasím s @kkubekova dnes sa každý deň pýtam,že čo som robila s jednou malou na materskej. väčšina matiek aj tak dáva staršieho súrodenca do škôlky,takže neviem,čo by sa nedalo zvládať.... je to normálny život. 😉 😉 a pre dieťa je super mať súrodenca, to je to najlepšie,čo mu môžeš dať.
Ano, je to ovela narocnejsie, ako jedno dieta. Moje kamosky maju vsetkt po jednom dietati, takze to casto porovnavam. Odkedy mam 2 deti, nemam na seba takmer vobec cas. A ani sa nepamatam, kedy som bola naposledy sama doma a mohla sa v klude venovat niecomu, co ma bavi. Pripadam si ako expert na logistiku -vecne riesime, kto vyzdvihne jedneho, kto odnesie na trening druheho, co navarim, ............Ale nestazujem sa, len konstatujem 🙂
nemyslím si že by to bolo náročné....ja stihám aj podnikanie pri dvoch deťoch.....mám 3ročnú a 12 ročnú dcéru,občas si síce pripadám ako krotiteľ divej zvery 😀 😀 😀 a nie ako matka,......ale milujem ich obe...a niekedy sú fantastická dvojka...nemáme tip-top domácnosť,ale pri deťoch to ani nejde.....neboj sa toho,stihneš aj kaderníka,pedikérku...aj kávičku s kámoškou....ja stíham všetko,aj robotku....len to treba správne zadeliť a nebyť otrokom bytu či domu.... 😀 😀 😀 😀
Mam dve deti, rozdiel 2,4r., manzela po mozgovej prihode, byvame v dome - my hore a pod nami svokor - 88r. Na starosti mam okrem deti aj mm, svokra a dve domacnosti a vsetko co s tym suvisi... Ale vsetko je vecou priorit, nemenila by som ani sekundu. Da sa to a pri dvoch detoch je ta vyhoda, ze sa spolu vyhraju a nemusim sa im az tolko venovat, ako ked bola dcera sama.... Ja som spokojna...
ahoj ja cakam teraz druheho synceka - rozdiel budem mat 20 mesiacov a nemyslim si, ze to bude katastrofa. Kopec veci pri druhom vypustis, zehlim len kosele a postelne pradlo, ostatne skladam, navarit musim aj teraz - takze v tomto zmena nebude a mozno prvy rok bue narocnejsi, ale neskor sa deti spolu vyhraju a mne ostane viac casu na vsetko ostatne. Upratovanie hraciek som vzdala - nahadzem ich do krabic a netriedim ... aj tak su o 5 minut vsade okolo.
Ahoj ja mam dve chlapca a dievca rozdiel 6r.Myslim ze stiham,mame upratane,navarene,maly je vzdy nauceny,chodime na prechadzky kazdy den -ked nemozem ja ide muz.To je jedine s cim mi pomaha 🙂 a este varuje deti kedze chodim 3xdo tyzdna cvicit.Stiham aj kadernicku pedikuru atd.Jednoducho ked sa chce a musi tak to ide,tiez si vsetko rozplanujem a da sa.Poznam jednu co tiez vravi ze nic nestiha,ale asi preto ze musi sediet pri pohariku vinka a listovat v modnych casopisoch,alebo sediet na kave s kamoskou a potom povie ze nestiha dat pradlo do pracky atd.Jednoducho je to cele o tom,ze kto vie ze musi a chce -povie si ze je to pre deti pre rodinu tak to urobi a komu sa nechce alebo zacne stresovat a povie si ze to sa neda,tak sa neda.Vsetko sa da ked sa chce.A nie som dokonala matka aj si ponadavam,ale jednoducho urobim co mam a je 😀
Zo zaciatku ano,hlavne,ked ti nema kto pomoct a aspon jedno z deti je narocnejsie...ale casom si zvyknes a uz ti to nepride... 😉
ja myslim ze cim viac deti tym viac casu pre rodicov🙂 samozrejme ze musis zvladat zasobovaciu, logisticku a supportnu funkciu ale inak sa deti krasne spolu zabavia, zahraju etc. ...
podla mna mat 2,3,4 deti etc. nie je tazke ale super😉
ak chces mat druhe dieta naozaj, tak asi nema vyznam sa zamyslat nad tym, ci to je narocnejsie alebo nie. lebo jedna matka je vycerpana a ma bordel doma aj pri jednom dietati a ked sa s nou budes bavit, tak ti bude tvrdit, ze nestiha nic. a naopak su matky co maju deti dve-tri, riesia aj skolku aj prcka doma aj domacnost, ale proste sa nestazuju resp. okolie nezatazuju tym, ake su vycerpane atd atd...je to o type zeny co a ako stiha a hlavne ci sa radsej postazuje alebo skor sa podeli o tie krajsie veci. jasne ze dve deti su 2 ks ale takisto aj 2 usmevy, 2 objatia, 2 pusy....
a konkretne k tebe, urcite to budes mat menej narocne, akoby si to druhe dieta porodila, ked mal syncek 1 ci 2 roky. lebo ak by si aj hned teraz otehotnela, take 4rocne dieta je uz krasne samostatne. ja osobne nezavidim maminkam co maju deticky do roka ci do roka a pol.
Ja mam 3 male deti..casu sice nemam, kolotoc od rana do vecera a od vecera do rana...ale nic zmysluplnejsie si neviem predstavit
..takze ano, mat dve (tri,....) deti je narocne, ale krasne narocne 🙂
J mam rozdiel medzi 2 detickami 23 mesiacov, zo zaciatku to bolo tazsie, ale nie nezvladnutelne, sme predsa zeny a tie musia vediet zvladnut vsetko🙂🙂🙂🙂 teraz sice robim rozhodcu, ked sa hadaju, kricia a pod., ale vedia sa spolu pekne pohrat a luuubia sa, pusinkuju, no je nieco krajsie na svete? Cista laska🙂🙂
ja mam rozdiel 20 mesiacov a 10 rokov,cize ja som v pohode,...dcera pomoze,ostane s malym,...mm chodi na turnusy,cize sme samy väcsinou,.... 🙂 🙂 🙂 ale neviem ako by to bolo,kebyze mam mladsie obidve,... 🙂
ahojky...ja mám 2 deti...necelé 3 roky a 13 mesiacov....druhé dieťa som chcela tak ako ty,až keď synček pôjde do škôlky,ale nečakane som otehotnela 🙂 neľutujem to vôbec,ale bolo to dosť náročné obdobie,hlavne ten 1.rok,ale na všetko si človek zvykne a nejak si to všetko zladí a zadelí....všetko sa dá 🙂
no ale keby som otehotnela teraz keď ide už malý do škôlky,myslím,že to by bolo omnoho jednoduchšie,veď doobedie si sama s druhým bábom a keď je malinké,väčšinou spinká,tak si porobíš a poobede v rámci prechádzky pôjdeš do školky pre diaťatko,takže super apotom sa už venuješ len im.....neboj sa toho....a čím je menší rozdiel,lepšie pre nich,zahrajú sa ešte spolu....držím plačeky,nech vám to vyjde a hlavne nech sa narodí zdravučké....
ano urcite to je narocnejsie..vidim na znamych a rodine kde maju dve deti! Nielen ze si nenajdu mamicky na seba cas, ale aj vztah sa casto zanedbava a to je uz potom cele zle..
Aj na dovolenku sa ti lahsie a castejsie ide s jednym ako s dvomi detmi..noo my osobne s mm sa priklaname mat len jedno dieta! 😉
ja mám tiež 2 detičky s dvojročným rozdielom, áno bolo to náročné hlavne zo začiatku keď sa narodila dcérka, všetko sklbiť násjť ten správny systém a pod.synček chodí od sept.do škôlky, takže je to teraz už lepšie 😀 ale nie pre mňa je to náročné hlavne v tom, že nemám kde detičky nechať, manžel chodí mín.2-3 týždne do mesiaca na služobky takže som na vštko sama, v tom to je náročné.ja mám s rodiny iba maminu, ktorá chodí ešte do roboty a s manželovej rodiny tu nemáme nikoho, nakoľko je s opačného konca republiky a svokrovci ani nejak nejavia záujem nám pomáhať.
ale som strašne šťastná, že mám dve zdravé krásne detičky.je to fakt podarená dvojka 😉
😀 ..toto je dobréééé..voľakedy mali aj 10 detí,hospodárstvo,chodilo sa do záhrady,vyvárali sa plienky,pralo sa ručne a toť,tu sa boja mať dve- tri deti,aby asi nebodaj neprišli o telefón,čo majú vkuse na uchu.. 😀
Ja som mala deti po roku a lepšie sa mi nemohlo stať.. 😵
To je este ten lepsi pripad podla mna ak jedno chodi do skoly/skolky. Ja mam 2 male deti doma a musim to zvladat. Ano je to narocne, ale beriem to aj z tej stranky, ze si to teraz "odrobim" naraz a potom bude hadam lepsie 🙂 .
To, ako by si to zvladla je len na tebe a tvojej organizacnej schopnosti, dalej na tom ake mas deti. Zide sa aj pomoc od rodiny, vtedy sa to zvlada ovela lahsie.
Osobne si ale myslim, ze dietatko potrebuje aspon jedneho surodenca. Takto sa mozu hrat spolu, nemusis sa im tolko venovat ako keby si mala jedinacika.
Nie, nie je náročné mať dve deti.. My máme tri, manžel chodí na 2mesačne služobné cesty, čiže som s nimi sama. To je náročné.. ale všetko sa dá, keď sa chce..
s jednym dietatkom je to narocnejsie ako s dvoma ci troma 😉 samorzejme kym je to male babo je to trosku "kamikadze" ked su obe (tri) deti male, ale cim su starsie tym je to lahsie 😉
ked je žena upištaná a neschopná, bude plakat aj pri jednom dietati.... ak je v živote štastná, so životom vysporiadaná a má dobreho muža, nebude jej vadit ani 5 detí 🙂 🙂 🙂 a byt ,,predposratá,, z vlastneho dietata?? to snad nie.... 😎 😎
samozrejme, že je neni sediet s kamoškami na teraske a popijat mojito... ale to som robila do 26 rokov... a bola by som hlupa, keby som usmev týchto princezničiek vymenila za zábavu a ničnerobenie...
narocne ako kedy. Zrejme vela zavisi od vekoveho rozdielu. Ja mam 5 rocny rozdiel medzi detmi a narocne to je vtedy ked si vlezu do vlasov niekolkokrat denne. Cize robit medzi nimi richtara, ukocirovat hry - ano to chce niekdy nervy z ocele, nebudem Ti to tu malovat na ruzovo ani zbytocne vytahovat poznamky ako kedysi mali aj tucet deti a stodolu k tomu. 😉 Inac je to fajn, my sme dve deti chceli takze potialto je to pre nas vsetko v poriadku. Nuz ale obcas vazne padame na zobaky a k tomu ked mas tupu susedu, ktora Ta ide dodrbat cez biely den, ze sa decka hraju tak vtedy vidis vsetkych svatych a k zurivosti a vypeneniu nie je daleko. Obcas je to narocne prave pre sprostych ludi naokolo, ktori hoci sami maju decko, tak nechapu absolutne co to obnasa a ze je norma,l ked sa deti pohasteria, pokricia ci im nieco rupne na zem. Takze ak sa obrnis voci magorom navokol a odfiltrujes uplne prirodzene detske prejavy, tak mat dve deti je strasne fajn a krasne. Ked sa stiskaju napr. 🙂
ja mám medzi deťmi 3,5 ročný rozdiel, tiež babky a dedkovia nepomáhali, boli sme s mm sami a dalo sa, podľa mňa je to uhol pohľadu. Ja som hovorila, že mám spokojné dieťa, vstalo "len 3x za noc" a kamoška že aké hrozné má dieťa, vstáva "až 3x v noci" 😀 takže takto. Tiež sme sa snažili byť von, max sa venovať deťom a potom po večeroch domácnosť. Veď keď nepovysávaš 5x do týždňa, určite sa svet nezrúti. Podstatné sú deti, takže šup-šup snažikovať! 😀
Ja mam 3 deti,stiham kadernicku,kozmeticku,varenie...tiez sme stale prec....deti maju 4; 2,5 a rok......nikto nechodi do skolky 😉