Je moja dcérka urieknutá?

19lilien
19. máj 2012

Vie mi niekto poradiť, čo mám spraviť, posledný týždeň Lili v pohode zaspí a po hodinke-dvoch začne strašne plakať- niekedy mi trvá dlho ju ukľudniť, nič ju nebolí, len plače. Nosíme červený náramok, ale stratila ho, môže to byť aj tým? Bola som ju aj u jednej pani stierať-aby nebola zrieknutá, jednu noc bolo dobre a teraz znovu. Mám ísť znovu?

emily_666
19. máj 2012

ja by som šla znovu, niekto na takéto veci neverí, ja hej. Vyskúšaj, nemôžeš nič stratiť.

monika15
19. máj 2012

daj jej spet ten naramok, moj to mal doteraz ( 20 mesiacov) a az teraz si to trhal zubami dole tak som dala dole.
ludia su hnusny :( zavidia praju zle.... :( :(((( takze ja urcite by som jej to dala spet 🙂

luciauk
19. máj 2012

ja si skôr myslím, že ju niečo trápi. tiež som to prežila niekolkokrát s deťmi, aj 8r aj 10r deti to robia, trvá to aj týždeň-dva a potom zasa prejde, bud samé alebo ked sa porozprávate a prídete na príčinu. u nás to boli problémy s kamarátmi v škôlke alebo škole

minewka
19. máj 2012

Nie. Radšej skús zistiť ozajstnú príčinu prečo je to tak - nič ju nebolí, nemá strach, zlé sny, niečo nové v živote??
Ale seba by si mala poriešiť... svoje urieknutie prenášaš na ňu.. 😉 Myslím, že každé urieknutie má svoju reálnejšiu príčinu, ktorá je pravdepodobnejšia, ako nejaký zloprajník. 🙂

Na druhej strane...psychika je mocná čarodejka, viera ešte väčšia...a tak aj zázračno a nadprirodzeno môže byť. Pokiaľ ťa tento rituál uvoľní...a zbaví úzkosti teba...možno aj u dcérky prestanú problémy 🙂

teddynko
19. máj 2012

Ak si myslíš, že červený náramok a k tomu tie hrozné praktiky veštíc a iných paní jej pomôžu, veľmi sa Ti čudujem. Aj všetkým mamičkám, čo na deti dávajú takéto veci. Nikdy by som nič také mojim deťom nerobila. Potom začnú plakať, tak hľadáš dôvody v týchto veciach. Deti majú rôzne obdobia, raz kľudnejšie, raz hlučnejšie. Skús si to dieťa vychutnať bez takýchto praktík, deti sú darom Božím. Ak máš pocit, že je choré, máme lekárov.

miskaska
19. máj 2012

Najlepšie je neveriť, že nejaké urieknutie existuje.

janka_pn
19. máj 2012

ja tomu sice neverim, ale ak vam to pomoze, tak chod este raz a daj jej aj novy naramok....

stanislavao
19. máj 2012

toto snad nemyslite vazne?

sabiatko
19. máj 2012

jasne ze nie. skor nez sa zaoberat takymito vymyslancami, treba zistit, co malej naozaj je. moze mat nejaku bolest alebo zly sen, nieco ju moze trapit, co sa stalo... vselico to moze byt, ale urcite nie strata nejakeho naramku.

laurinka25
19. máj 2012

raz som počula že červenými šnúrkami a pod.... .... si diabol krúžkuje svoje deti ☹ ja takémuto neverím a je to dosť nebezpečné ..... možno ma len zle sny....

diusik
19. máj 2012

ak tomu veris ze ano,tak je,podla mna je to len tvoja sugeracia...

ajca123
19. máj 2012

Páči sa mi čo ti sem mamičky napísali lebo maju pravdu... A ked som dala tvoj problém prečítať drahemu,povedal že by si sa mala dat liečiť... Lebo toto sú take hlúposti.. A aby si riešila nejakú babiznu aby ti odriekla dcéru... Tak radeji chod s ni von a treba jej vybit energiu a bude ti spat ako babetko v noci...

mata_murkova
19. máj 2012

a je pokrstena? mne mama hovori, ze sa moja dcera budi prave preto ze som ju nedala pokrstit a otravuje ju diabol! na taketo veci neverim, a je mi to trochu smiesne 🙂
no dobre ale teraz vazne, urcite to nie je urieknutim ze sa ti budi, treba sa zamerat, ci nie je nejaka ina pricina. skor si myslim ze ma nocne desy, co v tomto detskom obdobi byva.

mata90
19. máj 2012

Ja verím na urieknutie, ze synom sme to zažili viac krát, hlavne pri určitých neprajných ludoch, jeho spravanie sa zmenilo, strasne plakal, alebo sa bál, a taktiež sa v noci budil a plakal, bolo z neho uplne ine dieta. Mne raz jeden liečiteľ na to poradil bylinku, ktorá sa volá čistec(čistec rovný), skus si o tom nieco precítať na nete. Niekto na urieknutie neverí, ale kto to nezažije na vlastnom dieťati tak nevie, a podla mna to nieje že to ma niekto vsugerované.

lili_mia
19. máj 2012

ako sa to vezme, hovorí sa, že môže ublížiť aj to ako všade chodíme a každému hovoríme o našich úspechoch .. obyčajná závisť, nie taká s cieľom ublížiť, ale taká, aha ona má dieťa na prvý šup a my sa trápime mesiace, tiež ublíži .. ublíži aj dobroprajnosť .. ako si matka želá, aby dcéra konečne odišla od toho neschopného frajera.. pritom podľa matky je neschopný, lebo nevie vymaľovať byt, no v iných smeroch môže byť ideálny, ale ak podľa jednej normy neprejde a ona si bude priať, aby sa rozišli, tak týmto vraj môže vniesť konflikt .. mne poradili obyčajné meditácie a modlitby od srdca, prípadne ako to cítim .. proti spojeniu s Bohom, s vesmírom nikto nič nezmôže, vraj ani človek, ktorý si priamo želá ten partnerský rozchod, lebo on to cíti, že to tak má byť .. nech, tomu človeku sa to vráti na jeho živote v partnerskom vzťahu

hajanka
19. máj 2012

@10lilien na ziadne urieknutia neverim, veria na ne len ti, ktori nemaju silu, chud, odvahu, trpezlivost.... hladat skutocnu pricinu problemu! A ked sa skutocna pricina zanedba, mozu nastat este vacsie problemy.
A nepomoze ziadna pani, ani carodejnica 😉

lenka311
19. máj 2012

nervózna matka - nervózne dieťa...
Ja tomuto neverím, ale kamarátka by Ti poradila, aby si jej potrela čelíčko plienkou 🙂 🙂 - nie pokakanou samozrejme 😀 😀 😀 - veľa krát mi to hovorila, aj s tými červenými somarinami... ja sa na tom zabávam, no kto tomu verí, berie to vážne, takže pozor aj na čierne mačky 😎 - pri kominárovi chytiť za gombík 😎 atď...
Ak skutočne veríš že je urieknutá, tá pocikaná plienka ju urieknutia zbaví a nezabudni si zobrať von niečo červené 😀 😀 😀 .. - nech ju neurieknu znova.. 😉

woman04
19. máj 2012

..môže ísť o poruchu ,volá sa to nočný des..občas postihuje aj dospelých,ale väčšinou deti ..dieťa sa budí asi 1-1,5 hodiny po zaspatí,má strach v očiach,nevníma,čo je okolo a je problém ho upokojiť,ale potom znova zaspí..mávajú to deti najčastejšie od3-12 rokov....skús pozrieť na googli ,poprípade kontaktuj detského psychológa 🙂

31majka12
19. máj 2012

co tak malej hodit uhliky?
Alebo ju umy jej plienkou hlavne na zahlavi zapastiach a na vnutornych clenkoch.
U nas cervena nitka nezabera,vzdy mu spadne.
Mamina mu hodi uhliky...a zaberie to

mandragora22
19. máj 2012

mne robi decko v poslednom case podobne kusky, nastastie to trva kratucko, max. 10 minut, ze sa v noci preberie alebo aj zo spanku proste zacne plakat a niekedy ju musim az zobudit, aby prestala. ja to pripisujem zlemu snu, v zivote by ma nenapadlo pripisat to nejakej povere... i ked nemozem tvrdit stopercentne, zeby niektore naozaj neplatili 😉
a sorry, ale ked citam nervozna matka - nervozne dieta.............dnes sa uz len pousmejem nad hlupostou poniektorych prispievajucich...

4gubka
19. máj 2012

ja som tiez neverila na tie dristy ako vycsina tu, ale po skusenostiach a informaciach od znamych a aj osobnych zazitkoch teda... no... nebudem rozoberat,,.. sksu jej urobit novy cerveny naramok, namoc ho do svatenej vody a tak jej ho daj... alebo jej kup nejaky koralkovy naramok alebo nahrdelnik alebo nieco, a cim cervensi tym lepsi a tiez ho mozes so svatenou vodou aspon oprskat... skus ju preplut ak vies ako sa to robi, ak teda vies co to je, teda asi vies... 🙂 mozno vsak nie je ozaj problem v tom... nie je v skolke nejake dieta zle co ju strasi alebo sa ho boji, robi jej zle.. neviem nepoznam tvoju dcerku ci je priebojna alebo nie a aka vobec je.... mozno ma len strach a zle sny a nieco sa jej stalo a sniva sa jej o tom...

marusik
19. máj 2012

som rada, že je tu viac normálnych názorov... nežijeme predsa s bosorkami, ktoré uriekajú, aj keď existenciu Zla nemožno popierať.. napr. také preklínanie nie je sranda... ale od toho človeka spomínané praktiky určite neochránia, len Dobro.

čo pomôže červená šnúrka, potretie pocikanou plienkou a vodu s uhlíkmi? to musí človek naozaj veriť v nejakú mágiu, v nejaké Zlo, aby také veci mali nejakú moc, lebo sami osebe žiadnu moc nemajú. Toto Zlo chceš ponúknuť svojmu dieťaťu, aby sa mu "polepšilo"?

pokiaľ človek nevie, čo je za červenou stužkou či náramkom naozaj, nie JBP-jedna baba povedala, tak nech si to na dieťa radšej nedáva...

radšej sa obráť na doktorov, spýtaj sa psychológa a nie novodobé čarodejnice🙂

sampo
19. máj 2012

ja to sice velmi nepraktizujem, ale odvar z cistca urcite nezaskodi 😉 (nie vypit, len ju tym umyt) podla mna to ale bude niecim inym. kde spi? ako ma umiestnenu postielku? neboli ju nieco? mozno ma zle sny..skus s nou po zaspati ostat

luciferkax
19. máj 2012

ako môže niekto veriť takýmto somarinám?????

najjanka
19. máj 2012

Keďže je otázka v sekcii škôlkári a školáci, tak predpokladám, že dcérka má viac ako 3 roky. Príčina môže byť úplne banálna, moja dcérka mala pred niekoľkými mesiacmi rovnaké prejavy: hodinku-dve po uspatí veľký plač bez bolestí, nakoniec vysvitlo, že ju trápili detské črevné parazity (mrle), ktoré práve v nočnom čase kladú vajíčka. U detí predškolského a školského veku ide o veľmi rozšírený problém. Stačila jedna návšteva u pediatra, jediná tabletka a bolo po probléme.
Netvrdím, že je to jediná možná príčina, ale skôr by som navštívila lekára ako nejakú pani.

balazica26
19. máj 2012

my červený náramok nosíme... nie je problém kedykoľvek ho znova upliesť, ak by sa roztrhol, alebo by sa stratil... nejdem odsudzovať, či je niekto normálny, alebo nenormálny keď v niečo také, ako je urieknutie, verí. My ho pre istotu máme 😀 , ale nemyslím na také "psycho" veci. Ale mali sme tiež také obdobie... asi aj dva krát, že sa synátor hodinku - dve po zaspatí budil s hrozným krikom... a plakal a plakal... a bol niekde medzi snom a prebudením sa...niekde tam sa zasekol a nešli sme ho ani zobudiť, ale ani nespal. Keď sa nám to párkrát stalo, kamoška mi poradila, aby som mu fukla do tváričky... a ono to zabralo... 😅 až som bola prekvapená....za chvilku opäť pokojne zaspal... tá kamarátka tomu hovorila že "má čertíka" ( po slovensky snívajú sa mu nejaké bludy)...ale posledne keď nám to s odstupom času zase spravil, tak som sa zase nalakala, lebo fuknutie nezabralo a zase len plááááč hysterický, prehýnal sa v chrbátiku akoby mal kŕče... nakoniec sme ho asi po 5 minutach upokojili, napapal sa (ešte sa kojíme) a v pohodičke zaspal a dlhšie sa to neopakovalo. Ak to tebe, ako maminke ktorá sa bojí o svoje dieťa, pomôže, tak choď za tou pani.... ale moj osobný názor je, že dieťatko má asi nejaký iný problém... možno sa snaží vysporiadať s nejakou situáciou, ktorú v predošlé dni prežilo,možno že je to zdravotný problém... šla by som sa poradiť s pediatričkou a nechala tomu voľný priebeh... 😉

veronikacarnokyova
19. máj 2012

Ahoj @19lilien , neviem nečítala som všetky príspevky.. niekto an to neverí ale je to tak, dnes sme mali navštevu a malý bol v pohode, ako návšteva odyšla..konieeec, išiel sa zblázniť.. skus drobca vykupať v čistci, ak nepomože tak potri tváričku(hlavne očičká) pocikanou plienočkou, ale neumy ju po tom ako ju natrieš.. nam len toto zabera.. nam nepomáhaju ani bylinky, ani čistec,ani červené na kočíku a už vôbec nie na rúčičke, len pocikaná plienka, nemusi byť urieknutá stačí ak jej "prišlo(zišlo)" s očí.. väčšinou su deťulky také keď si v nakupnom centre alebo kde je vela ludi.. my sme s tym nemali problem ale ako sme sa presťahovali.. je to koniec.. je na to háklivý, v poslednom čase to má aj s rodiny.. napr.dnes som ho potrela pocikanou plienkou a spííí ... musím poklepať.. ma rok a 7mesiacov 🙂

vinifred
19. máj 2012

..som sa pobavila.. 😀 som zvedavá,koľké z Vás ,neveriace, máte pokrstené deti.. 😀 však aj to je blud..lepšie sa im žiť nebude.. 😀 ani horšie..ako si kto ustelie,tak bude mať..ale niečo medzi nebom a zemou je,takže také jednoznačné "je to blud a vymysleniny"by som si tvrdiť nedovolila..

majka1981
19. máj 2012

to nemyslite vazne , ze potierate dieta s pocikanou plienkou??????

ja by som na to sla tak, ze by som sa s dietatom pozhovarala co ju trapi atd. ak nevie povedat co ju trapi, tak o par dni by som skusila sa spytat, ci si nevie predstavit dovod, preco sa dcera od znamej budi v noci a place. moznze to tak povie...

amanra
19. máj 2012

moj syn sa takto zacal budit ked mal pol roka a trvalo to par mesiacov, zobudil sa po asi 2 hodinach so strasnym placom, nie a nie utisit a potom este par krat za noc. moj nazor ze to sposobilo ockovanie, ktore mal v ten den ked sa vecer prvy krat zobudil so sialenym revom, mi lekarka samozrejme vyhovorila. Neverim na ziadne povery a celkom som sa zasmiala na niektorych prispevkoch, ale je fakt ze keby som si takuto diskusiu precitala vtedy, potrela by som ho hoci aj pokakanou plienkou, len aby zas zacal normalne spavat 🙂 samozrejme ako kazde obdobie aj toto preslo, aj bez cervenych snurok, fukania a podobne, teraz ma 3 roky a denne mi pili usi ze chce ciernu macku :D