Ahojte, ked syn bol maly, tak som ho ucila, aby nezaspaval na rukach, mojkanim, proste akonahle som videla, ze zaspava na mojich rukach, hned som ho davala do postielky. Nekojila som ho, takze ani nebol tak na mna naviazany.... Max cez den sme spavali cca 4-5 mesiacov cez den, ze zaspal na mne ked papal z flasky, a potom som ho dala vedla mna a pekne spinkal. Teraz ma 14 mesiacov, dam mu flasku v postielke, vypije, da si sam cumlik a zaspi. Sam. Ked ho hladkam, tak mi da ruky prec, aby som ho nechala, a neotravovala aby mohol zaspat....
Okolo roku ma ziadal jedine, lebo nevedel zaspat, no vtedy mi zaspaval na rukach pekne, polozil si hlavicku na moje plecia a zaspal..... Brutal pocit. Teraz ked si ho vezmem, aby sme sa pritulili pred spankom, tak je to pre neho otrava, a chce byt v postielke a zaspat. 😑
Cez den sa prituli ku mne inak, obijme ma, da pusu. Aj sam od seba. Strasne vela ho hladkam inak, pusinkujem. Som donho zamilovana, a chyba mi to tulanie sa pri zaspavani. Ja sprosta........ :( ja len verim, ze bude mojkac, sice zatial este nie je az tak, ako si to predstavujem. A kamosky mi stale hovoria, ze bud rada, ze takto zaspava, lebo napriklad jedna hodiny uspava na rukach, a neustale je pricucana na nu. Och.. Neviem no... Mne to strasne chyba.... :(a lutujem velmi, ze som ho takto ucila od zaciatku. :( :(
Kedy pride to ozajstne mojkanie sa?
Starsi syn ma teraz 3 roky, uz od babatka bol taky nespavec, zaspavanie trvalo dlho ci cez den, ci vecer, prebdene noci...uspavala som ho na rukach, asi do roka sa nakojil a nezaspal pri tom, takze som ho po kojeni nosila, chodila s nim, spievala. Boleli ma ruky😁asi od roka mi zaspal pri kojeni, bud tak, ze som sedela a on v mojom naruci alebo som lezala pri nom a on sa prituleny ku mne kojil. Nic z toho nelutujem a s nostalgiou spominam na to, ake to bolo krasne. Teraz mame este mladsieho 8 mesacneho. Spanok aj zaspavanie bezproblemove. Spociatku cez den som ho uspavala v postielke na kolieskach tak, ze som ho v nej vozila a on zaspal, vecer zaspaval pri kojeni na rukach. Zacalo mi chybat to mojkanie, tak som ho aj cez den zacala bravat na ruky a tak mi zaspava, v naruci. Chodit s nim nemusim, len sedim a drzim ho a je to rychle, zaspi za 5-10 minut. Je to krasne. Mam sesternicu, ktora ma 7 mesacnu, celkovo je k nej chladna, velmi sa jej nevenuje, neprihovori, cely den polozena len kdesi, zaspi hockedy pod hrazdickou, aby mala pokoj od nej, od 5 mesiacov ju zacala davat do choditka...vyjadrila sa, ze by nedopustila, aby to doalo do stadia uspavania na rukach. Pre mna je to jedna zena bez materinskeho citu (nie len kvoli uapavaniu, ale celkovo kvoli postoju)
Myslím si, že tvoje dieťa je prirodzene takéto, nevytvorila si to v ňom ty, tým, že si ho učila nezaspávať na rukách. Každé dieťa má iné potreby a je fajn , že ti vie dať najavo, čo sa mu páči a čo nie. A je super, že ho rešpektuješ. Si dobrá mamina.
Ale on ta lubi a je mojkacik. Si dolezita.
Len na spanie ma ine potreby.
Vydrz az bude starsi a v skolke a ty v praci. Das ho spat po celom dni, konecne si sadnes, pustis nieco dobre v tv na uvolnenie a uz to zacne.
Kazdych desat minut pride. Treba mi vodicky. Natriast perinku. Chcem cikat. Chcem kakat. Este raz objat. Pod ma este raz pozakryvat. A podat toho plysaka. A hentoho. A auticko. A precitas mi este jednu rozpravku? A ostane stat v obyvacke: co to pozeras? Mozem aj ja?
A ked stopiatykrat pauznes film a vstanes z toho gauca, tak si povies, kde su tie casy, ked zaspaval sam.
Neboj sa pride boj a regresy. :D
To je o povahe dieťaťa. Syn to mal tak isto a tiež mi to bolo veľa krát ľúto, že nechcel zaspať so mnou ani sa mojkat, ani hladkať pri zaspávaní. Teraz to už občas znesie a prituli sa 😁 3 roky má. Dcérka zase odmalička je kontaktnejsia a pristupujem k zaspávaniu rovnako
Ja som uspávala mojkaním a v dvoch rokoch už to nepotreboval... Zaspáva sám... Mne to tiež chýba, ale každé dieťatko je iné... ,Teraz dá pusu a pritúli sa, ale potrebuje svoj priestor...
moze sa to este zmenit, moj sa tiez nechcel velmi mojkat a teraz (ma 4r) ho volam lepiaca paska, lebo sa odo mna nechce odlepit 🙂 neries, nenut, netlac ho do nicoho, tieto veci sa vekom mozu zmenit.
jedno slovo: ZENA 😂
co by ine dali za taketo zaspavanie :D ty si to tak chcela prv.. neskor si si rozmyslela, noooo vsak vyrobis si novu babiku a tu si mozes tulit a potom sladko spominat, ake to bolo uvolnujuce, ked si nezabijala hodinu uspavanim