Mám 5 tt Daniela a väčšinou sa mi pokaká počas kojenia, takže ho prebaľujem až PO, ale veľa ľudí odporúča prebaľovať skôr pred...tak teraz neviem 😒
Dcera mala reflux, s tou sa PO nedalo vobec hybat, vsetko vyvratila pruodm, ale syn je v poriadku, prebalujem zasadne PO a pomaha mu to aj v odgrgnuti, ked s nim trosku pohybem, skor sa mu potom odrgne....
Ahoj my sme vždy prebalili pred kojením dali sa do poriadku ked vstala malá potom sa napapala a hned zaspinkala,čo keby ju prebalujem až po tak by som ju vlastne prebudila 😖
Každé dieťtko je iné.. Urob tak ako je jemu najlepšie a neriaď sa nejakými pravidlami.. 🙂 Výnimky predsa pravidlá potvrdzujú. 🙂
pred kojenim sa odporuca prebalovat grckajuce a ublinkavajuce deti, ktore musia po napapani zostat v klude alebo ked uspavas na prsniku, tak prebalis predtym, aby sa ti potom nezobudilo... inak kludne prebaluj PO...
Na novorodeneckom vraveli, ze neprebalovat po kojeni, lebo ze ked maju v brusku mliecko, im to vadi s nimi manipulovat, ale pred...ale suhlasim s tym, ze nie vsetko plati na vsetky deticky
Inak u nas tiez sme casto pri kojeni zaspali, takze tiez pred
Aj my sme vždy prebaľovali po kojeni - lebo sa tiež zvykla pokakať počas papania, alebo tesne po ňom. Malá sa napapala, chvíľku som počkala kým si odgrgne, a prebalila som 🙂 Neviem, nepočula som zatiaľ prečo by sa malo pred papaním prebaľovať . . .
my prebalujeme po a aj medzi kojenim.... pred nie, pretoze maly (3mes) spinka a ked sa zobudi tak spusti plac a chce hned jest.....
zo zaciatku som ho prebalovala pred lebo som to tak citala ale bol strasne nervozny, potom hltal bolelo ho brusko... takze tak...a v noci vobec neprebalujem, pokial sa samovolne nezobudi co sa stava malokedy.... a rad tlaci ked papa, takze je to zbytocne 🙂
ale kazde dieta je ine, toto je nasa skusenost 🙂 ale v podstate je to asi jedno
v porodnici nam kazali prebalovat pred... Nelka kakala popri papani, akonahle mala nieco v plienke, odmietala jest dalej, takze sme sa pri jednom kojeni niekedy prebalovali aj trikrat + este raz po dopapani. ak pri kojeni nezaspala.. Dia mala reflux, ta mi po jedle grckala, takze sme sa prebalili pred a prezliekli po. Julka je na mne pricucnuta vkuse, prebalim ju ked pocujem ze nieco islo do plienky alebo ked citim ze ma uz prilis nacikane v plienke... kazde dieta je ine a kazdemu vyhovuje nieco ine, takze sa riad svojim pocitom a reakciami dietatka a kasli na mudre rady 😉
aj moje obe deti mali reflux..starši syn do roka,mladší do 10m.Prebalovala som ich PRED papanim,no ak sa stalo že po papani sa pokakali,jasné že som ich nenechala " v tom" 😉 prebalila som ešte raz 😉
aj moj kaka pri kojeni.. takze prebalujem az po kojeni..
ved ked sa ti pokaka po papani, tak ho prebaluj potom 😉 ....teda ak nie je uz vtedy pokakany 😅
Ahoj ,tak ked sa ti pocas kojenia pokaka,tak je to snad jasne,ze ho automaticky prebalis.Ved ak by si ho nechala v hovkach,by mal celu ritusku bolavu a urcite by nebol len tak zaspal. Taky si myslim ze tvoja otazka je uplne zbytocna 😉 tvoje dieta ti odpovedalo samo. 😅 Prebalovat ho pred kojenim,tym padom u Vas nema ziadny vyznam.Lebo aj tak si este do plienocky nalozi.
moj chce tiez jest hned a tiez sa pokaka pocas jedenia, ale ked ho prebalujem po, tak sa vzdy pogrcka. Preto ho prebalujem pred. A aj ked to bolo hodinu po, tak sa pogrcal. Takze my refluxovy to mame tazsie...
ak vies ze sa ti babo pokaka pri alebo po dojceni, kludne prebal po. hadam ho v tom nenechas.ak grcka po dojceni, tak chvilku pockaj.
Môj to robil rovnako ako tvoj, takže som mala dvojnásobnú prácu. Prebaliť, nakŕmiť, prebaliť... Tak som nakoniec prebaľovala až po kojení. Síce by sa to nemalo, lebo vraj s plným bruškom dvíhať nožičky a pod. Aj tak to však bolo treba urobiť, takže som aspoň ušetrila plienku. Lebo to bol celkom luxus mať ju na sebe 10-15 minút a potom ju celú pokakať 😀
ahoj mi prebalujeme po kojení alebo aj pred...je to individualne....pre nas je to najtažšie v noci...pretože mala sa zobudí na papanie ,,,pozrem plienku je suchá tak ju oblečiem nazad....napapa sa a potom sa vykaka 😀 a niekedy mame to "štastie" 😀 že sa zobudi na papanie dam jej papat a nestihnem ju ani pozret lebo zaspinká 😀 😀 😀
Riaď sa podľa svojho dieťatka. Ak mu vyhovuje až po kojení, čiže ak sa pokaká počas kojenia, tak ho prebaľuj až po kojení. Ono sa to časom upraví a ak už nebude kakať, tak ho budeš prebaľovať pred 🙂 .
Aj nás v nemocnici učili prebaľovať pred kojením čo mne pri mojom synovi nepripadalo rozumné, pretože sa mi stále pokakal počas kojenia alebo veľmi tesne po, prípadne počas grgnutia. Takže som zásadne prebaľovala až po napapaní. Musíš si stále a vo všetkom vybrať to čo je pre teba a Tvoje dieťatko najlepšie. Knižky a všetky tie pravidlá sú len pre nejaké usmernenie, ale nie na to, aby si sa tým zásadne riadila. držím palce v ďalších týžňoch a mesiacoch... 😀
to fakt je na toto zalozena otazka 😀 😀 😀
pocas kojenia, cucol si z jedneho pokakal sa prebalili sme sa, cucol si z druheho a bolo
inak ty by si mala vediet co vam vyhovuje
pred aj po 😲 😲 😲
u maleho babatka je normalne vylucovanie pocas dojcenia/krmenia
Po. Ak si babatko dobre odgrgne a pohybujes sa s nim opatrne tak sa nic nestane. Ja som ho dokonca hned rozbalila a podrzila nad misku, tam si odgrgol aj vykakal ani plienku som nemusela prat od stolice ani zapareniny sme nemali takze 4v1. 🙂 Takto to islo az cca. do pol roka, po kazdom kojeni mi kakal, este aj v noci. 😒 Viac o tom najdes ak prestudujes bezplienkovu komunikacnu metodu.
ako komu vyhovuje, dolezite je umyvat pod vodou nepouzivat vlhcene utierky a pouzivat dobru masticku ktora nezatazuje detsku pokozku ale pomaha. Pre najmensie deti je dobra mast Extra od Bepanthenu, obsahuje olivovy olej, vitamin B3 a dexpanthenol , ktory pomaha regeneracii pokozky
lepsie je to, co vyhovuje tebe. Vykasli sa na na nazory vela ludi a rob tak ako to citis. Ak sa ti chce prebalovat dvakrat po sebe (neviem ako dlho trva tvoje kojenie) tak kludne. Ja som sa na to po par dnoch vykaslala. Moj maly sa posral pri kazdom krmeni. Zatial to este nesmrdi, da sa to vydrzat a on bude v teplucku 😀
U mna po ☺
Aha ..tak ludia ,,odporučaju pred,, ....ved ked vieš ze sa ti pokakava po jedeni tak nemaš čo riešiť. 🙂
To dieťa má 4 roky, uvedomujete si to žienky?
ahoj @usmiata4, syna som prebalovala pred lebo som tak bola naucena ale dcerka sa pokala vzdy pocas alebo po jedeni takze u nej som to zmenila a prebalovala po. Takze sa nechaj viest tvojim materskym instiktom a tym co babetko potrebuje.