Syn ma 5 mesiacov, nevie zaspat inak ako za pochodu v Manduce, ked zaspi a ho polozim, za pol hodinu je hore, cize ho v nosici musim drzat aspon hodinu aby sa ako tak vyspal - tak s nim potom sedim opreta na gauci. Toto absolvujeme tak 4 krat do dna. Chcem namiesto toho vyskusat aby zaspaval pri mne na posteli s cumlikom - kedze kojenie pred spankom uplne odmieta. Ktora z tychto 2 variant je podla vas lepsia/horsia aj co sa jeho chrbtice tyka??? Vdaka
1. co ma cumlik spolocne s chrbticou? 2. ergonomicke nosenie nie je skodlive .... 3. to co bude tebe ako jeho mame najviac vyhovovat ho zrejme spravi najspokojnejsim.. nie nadarmo sa hovori spokojna mama spokojne dieta
Nejak tiez nechapem co ma cumlik s chrbticou... A najlepsie riesenie je to co bude vyhovovat teba aj malemu... Moj maly tiez zaspal na mne a casom som ho naucila spat sameho v postielke s cumlom... Je spokojny a ja tiez 🙂
nie cumlik s chrbticou, ale lezanie na rovnom s cumlikom, oproti ,,lezaniu´´ v manduce, kde ma ten chrbat ohnuty ked s nim tak napoly lezim... ak by som naisto vedela ze to nevadi, tak by to ani mne nevadilo, ale takto mam stale pocit ze by mu lepsie bolo na rovnom, preto sa necitim velmi dobre ked spi namne 😒 vdaka za odpovede
@kamillla56 kasli na chrbticu, pytaj sa co je pre teba pohodlnejsie 😉
(btw. chrbtica je ok ked lezi na tebe)
no a hlavne ked dieta konecne spi, tak spi a nic ine matku nemusi trapit
@stvura nie nema, doteraz som bola nosiaca mamicka bez cumla, tak preto rozmyslam ci naucim. Premna by bolo samozrejme pohodlnejsie keby spal v posteli s cumlom, ale riesim co je pohodlne a zdrave pre moje dieta ... ak ten dost ohnuty chrbat nevadi, tak potom by to bolo ok, ja len ze som citala ze dieta nema byt dlho zvislo, ma spat na rovnom atd atd .. u nas nepomaha nic pred spanim, vzdy nervaci na posteli a musim ho zobrat do nosica 😖
@kamillla56 ak je dobre zapnuty, nozky podsadene, urcite mu spanie v manduce nevadi. Moja mala reflux a kolkokrat som s nou spala dokoca v noci v polosede opreta o celo postele a ona v manduce. A chrbat ma zatial v najlepsom poriadku. Ak to Ty zvladas, tak som za nosic bez cumla
@kamillla56 a v nosiči uspávaš bez prsníka? nauč zaspávať a zobudzať dieťa v nosiči na prsníku, potom postupne prejdete na uspávanie v posteli na prsníku..na čo cumel?
@luba41
@stvura ano v nosici bez, lebo on vsade pozera a nezoberie prsnik - az ked sa zobudi tak nakojim na posteli, ale pred spanim nezoberie ani za svet- mostiky robi, vypina sa, rozculuje sa, place (na posteli). Ani mne sa cumle nepacia, no ten moj na posteli zufalo ospaly cmula vsetko okolo a prsnik ani za svet nechce. 😒
@kamillla56 a skúsiť to naučiť v nosiči-ponukať / ale nenutiť/.. a ked sa zobudí-ponuknuť v nosiči? dá sa ? moja bola zvyknutá akosi prirodzene-doma zaspať na prsníku..ale v pohode zaspala bez prsníka v nosiči, ked som nosila ja alebo manžel..
Moj maly vďaka refluxu nemohol inak zaspať, ako v šatke alebo manduce. Vždy keď som ho položila do postieľky (aj keď mala naklonený matrac) vždy plakal, lebo mu mliecko išlo späť. Kamarátka mi vravievala, ze bude mat z toho problémy s chrbátom. No keď nastúpil do prvej triedy sedel asi jediný ako keby zjedol pravítko 😀
Takze je to na tebe co ti vyhovuje viac. 😉
@kamillla56 asi mas male babatko, predpokladam, kedze ma este pomerne vela spankov cez den. To neries. Ries to, co vam je pohodlne, chrbat bude OK, aj na rovnom, kedze striedate nosic s postelou a bude spat pri tebe, tak aj babo bude OK. A hlavne rataj s tym, ze tieto potreby a spanky a rezim a vsetko sa bude dost menit nasledovne mesiace.
@luba41 no dnes som to skusala a veru nic, otacal sa dolava doprava od neho, az kym sa urazene nerozplakal ... potom som nakojila horko tazko na posteli a nezaspal pri tom 😠 skusala som cumel a napina ho - dusi sa, tak zas do nosica ... 4. ci 5. krat za den, zblaznim sa 🤐 nevies kolko hodin denne sa moze nosit? nevadi ani ked tak pololezime?
@lauricka no, 5 mesacne..neviem preco je tak rychlo unaveny, mozno mam malo vitaminov mlieku alebo co 😨 dufam ze sa to bude coskoro menit ...
Hmmm....a je fakt unavený? Nie je to čosi iné? Moja krpaňa ako 5.mes.spávala od 7.00 ráno do 18.00 večer max 2hodiny 😐
Ešte môžeš vyskúšať hačku...
Von ste koľko? Keď ste von, je v kočíku či v manduce?
@kamillla56 niekedy to nemusi byt probem, proste su spavejsie a nespavejsie deti. Ale ked tak to spomen u pediatra.
@sue tak uz po hodine daco sucha oci, nos, ziva, cmula ruky, zlostny je - vsetky priznaky unavy. Hacku nemame moznost mat... von sme raz za den aj to nie kazdy lebo malokedy zaspi v kociku, ked aj- tak na polhodinu, tak musime utekat domov alebo manducu. 😖
@kamillla56 no možno to bude aj týmto 😊 skúsila si už športový? Aby videl? Aj tak mrnčí?
@kamillla56 ziadne z uvedených spankov nie je horšie, kludne daj cumlik. Co ti vyhovuje.
Ja mam rada moj chrbat takze za mna vláčenie v tom nosiči nie. Skušala som, mala tam ani nechcela byt nič nevidela otočena ku mne, a po nejakom čase ma začne boliet krčna chrbtica a je koniec noseniu.
@kamillla56 Aby dieťatko spávalo výlučne len v manduce nie je šťastné rozhodnutie.
rob ako tebe vyhovuje, mne osobne by ale vadilo ak by spal vylučne na mne...jedna vec je pohodlie, pokoj dietatka, druhá je to, že aj matka potrebuje mat cas pre seba...aspon ked bábo spí. a to som nosila starsieho aj malú budem ale vedeli spat aj v postielke... a ci má cumel alebo nie je uplne jedno.moj ho mal a je tu 😀 podla mna je to strasne zlaté ale tak to je tiež na každom 😉
@kamillla56 nosiť možeš kolko vládzeš a kolko dieťa chce a vyžaduje...aj celý den, ak je tam spokojný..vobec mu tým nuebližuješ..a nadojčiť v sede? nie vždy musí zaspať pri dojčení..rob tak aby bol on spokojný, ako vám to funguje..za pár dní , týždnov sa to určite zmení..a cumlík by som nedala, absolutne zbytočný a takisto može "uškodiť" viac ako pomôcť..
@kamillla56 moja mala prvy rok cez den inde nezaspala len v satke. Vecer so mnou v posteli na prsniku. Vsetci ma strasili, ze sa neodnauci od nosenia, od prsnika...ma 3 roky, kojit som prestala pred 3 mesiacmi bez placu bez tramy nas oboch po vzajomnej dohode mna a dcerky, zaspavame spolu bez cumlika. Ries tak ako to citis Ty. To co Ti baby radia. Tak aby ste boli Ty a on spokojny. Neexistuje univerzalny navod. Mam 3 deti a kazde je ina osobnost. Takze ver svojmu instinktu. Ja som nosila skoro do 2 rokov v satke potom som presla na manducu a potom uz chrbat nevladal tak sme prestali. Ale poviem Ti v satke spala tak ze som si s nou navarila, pozehlila. Ked som ju skusila ulozit do postele to bol 5 minutovy spanok, ja podrazdena lebo som nic nestihala ona podrazdena unavena...prestala som pocuvat mudre rady a riadit sa sebou a nic lepsie som urobit nemohla. Verim, ze aj vy si najdete so syncekom to, co bude najlepsie pre Vas. A cumel sme mali tiez. A uz nemame. Vsetko sa da. Neboj nic
@luba41 v sede nechce vobec 😒 iba vonku 😅 obcas len pri tom zaspi ked nieje velmi ale ani malo unaveny, no vystihnut to je skor nahoda...
@sue a moze do sportoveho ked este nesedi?
@kamillla56 tak dáš viac na šikmo ten chrbat...ja mam kočik CAM a tam sa dala aj vanička napolohovat tak z dieta bolo tak šikmo takze mohla aj pozerat. To iste aj v šporťaku. Aj na tvojom sa iste daju menit polohy od komplet lahu a sedu po ,,niečo medzi tým,,.
@alysea viem, že staré vlákno..no ja riešim to isté :( malá ma 2 mesiace a strašný problém ju uspať cez deň mimo nosiča. Večer nie je v postielke problém. Ale cez deň? Aj keď sa ju snažíme unaviť, tak skoro nikdy nezaspí mimo nosiť, to je skôr len nervózna. A ja ju tiež neviem nosiť celý deň, lebo ma bolí chrbát..
Ak ho mas správne vlozeneho v manduke a teba to nejako nezatazuje, je to pre jeho chrbatik jedno ;)
Moj do pol roka denne spanky spal len na mne, potom sa to obratilo, kolo roku preferuje skor postielku/kocik.
Ak to spanie na tebe nevadi tebe, dopriala by som mu to