Ahojte,
Zaujíma ma názor na p. Kiedronovu, ktorá predáva všetky tie paperove vecicky od hniezda cez vankúš až po zavinovačky a hovorí aké je veľmi dôležité dieťa hniezdiť, aby bolo v symetrii a pod. Mam z toho zmiešané pocity a určite sa opýtam aj na názor fyzioterapeutky. Ale myslite, že je to také prospešné? Čítala som rôzne názory a niekto tvrdí, že pani sa zabudla 20 rokov dozadu a zas niekto si to nevie vynachváliť. Podelíte sa o vaše skúsenosti a názor na tieto jej odporúčania?
My sme mali tie perinky v pôrodnici a môžem povedat, že našej malej sa v tom veľmi páčilo. Keď ju do toho ulozila sestrička (ja som to tak dobre nevedela) tak okamžite prestala plakať, bola spokojná a aj zaspala.. Aj keď to bolo použité ako hniezdo aj na zavinutie. Takže niečo na tom bude.
Ale to viazanie perinky na jeden gombík je veľmi nepraktické. Otvára sa, nedrží to až tak dobre a musíš dávať pozor aby babo odtiaľ nevypadlo, keď je väčšie tak to vykopne ako nič. Dávam preto doma prednost klasickej zavinovacke na 3 uzly..
Nasej sa zavinovacka pacila prve 3 tyzdne a postupne v nej zacala byt nervozna tak sme ju prestali zavinovat a pouzivali sme spaci vak. Hniezdo pouzivame doteraz (ma 2 mesiace), dam si ho na rozlozeny gauc a sme cez den spolu v obyvacke 😊 kazde dietatko je ine, mozes chciet zavinovat a just mozes mat babatko, ktore to nebude mat rado.
Ďakujem za reakcie nemyslím len konkrétne zavinovanie v perinke. To mi príde úplne ok. Skôr to čo sa propaguje že bdelý čas ma byt dieťa zahniezdene v hniezde na tom vankúš a následne položená perinka a aj táto perinka ma byt v kočíku..
to neviem, taketo informacie ku mne neprisli v tej dobe 🙂))
Keď si napočitas všetko čo by si podľa nich mala mat tak to je riadna pálka, hlavne ak to budes vyuzivat tak 3-4(?) mesiace...trosku je to podľa mňa aj biznis, na deťoch sa dobre zarába...
Na "hniezdenie" pocas dňa mi poslúžila aj huňata deka z ikea 😁
@gejb akože aktuálne o peniaze nejde skôr by som chcela vedieť či je to naozaj také super pre dieťa že vďaka tomu bude také spokojne ako sa prezentuje..nebude vyosene a bude mať ok tie krčné svaly
Chápem. Ja som mala dieťa vyosene aj v tomto hniezde, záleží na tom ako ho tam polozis...ale teda skus sa spytat nezavisleho fyzioterapeuta...
Úprimne môjho syna by v tom šľak trafil.. neznášal perinky... Mal rád jednu jedinú tú modernú na jedno viazanie kde mu ruky nohy trčali.. ja som išla skôr cestou nechávať mu voľný priestor na podložke si kopal nohami rukami rozhadzoval. Malému to vyhovovalo, bol spokojný, začal všetky míľniky robiť o kusok skôr a vydela som, že toto je niečo pre neho.. ja by som veru nešla touto cestou a celkovo som alergická na to keď niekto tvrdí čo je nesmierne dôležité pre dieťa ako to každé potrebuje a pod. .. áno je pár veci, ktoré sú dôležité pre väčšinu detí ale gro vecí záleží od dieťaťa k dieťaťu
Nie, nie je to potrebne. Konkretne zavinovanie, co tebe pripada ok, je uplne zbytocne a z hladiska sids aj nevhodne, paperove perinky urcite nie. Detom an rodicom sa to samozrejme paci, ale nie je to bezpecne ani prirodzene (prehlbovany predlzovany spanok). Hniezdenie detto, z hladiska bezpecnosti skor nevhodne, co sa tyka asymetrie a stability babatka na chrbte, tiez to nie je jedina cesta. Kiedronovu chvalia fyzio, ktori patria do jej skoly, odstatni maju uplne opacny nazor. Absolutny zaklad je spravna manipulacia s babatkom - tu ma Kiedronova vybornu. Ak sa s dietatom nemanipuluje tak, ako treba, tak nepomozu ani hniezda, perinky… 🙂
Tu odporucam pozriet nazory inych, na tychto ig profiloch najdes aj vsetky mozne info, tipy, triky, navody ako co robit a nerobit 👌
https://www.facebook.com/share/xSEmbXuEwS5TjUrU...
https://www.instagram.com/p/CnSGhqwrwsC/?igsh=a...
https://www.instagram.com/p/CjnSDY1siJd/?igsh=M...
Toto je top knizka, v ktorej sa docitas vsetko potrebne 🙂
https://www.instagram.com/p/CrYdVAQsgeB/?igsh=b...
A aby to bolo vyvazene, tak toto je zasa fyzio, ktora ide podla metodiky Kiedronovej, takze tam sa docitas, ake su jej pomocky uzasne a nevyhnutne 🤷🏻♀️
https://www.instagram.com/michala_pukalovic?igs...
Su deti, ktore tieto pomocky neznesu, su take, ktorym nevadia a aj take ktore napr. zavinutie vyslovene potrebuju. Ide o to, ze vzdy su rozne alternativy, treba si vyberat tu najbezpecnejsiu, ked sa da a PMV podporovat aktivne, nie tym, ze babatko zaborime do hniezda a odlozime (ako je nabadane pani K.).
Takze konecne rozhodnutie je na tebe samej 🙂
@anavixy ďakujem veľmi pekne presne takúto odpoved som očakávala 🙂 za mňa tiež rozhodne zaborenie do hniezda a neustále lezanie ok nepríde preto som rada že si zareagovala..a ďakujem za info aj k tej zavinovacke 🙂
ja som bola v tomto tiez nezorientovana, lebo kiedronova hlasa tu perinku, aby sa dieta uvolnilo z napatia atd. sledujem jednu fyzio, ta zase je vyslovene proti tomu, ze treba pokladat na pevny povrch. a ina fyzio perinku a perove prostredie v prvych mesiacoch odporuca. a teraz si vyber.
ale! mam teraz 3m babatko a cca mesiac dozadu som zacala riesit fyzio, lebo vobec nebol stabilny na brusku, strasne sa zaklanal a vyslovene bol v krci akonahle sa otocil z chrbta na brucho. a moja fyzio mi odporucila spravit mu makku podlozku (poskladana deka napr.), aby ho to tam zlahka zagulatilo a uvolnil si chrbat. takze tak no. cize spravna manipulacia niekedy asi nestaci, ako tvrdia niektori.
Podla mna je to vysoko individualne. Niektore deti to nexnasaju, iné milujú. Ale vacsina babetiek ma Moorov reflex, cize neznasaju "prazdno" okolo seba., placu a su v strese. Lebo v maternici boli ako v objatí. Perinka ukludnuje, hreje.... mam dve dsti s odstupom 16 rokov a obidve odchovane na perinke do cca 3-4mes. Nakoniec obdobia som peronku neviazala, le som robila hniezdo naclezkanie, aby mohla mala kopkat ale stale mala pocit "objatia".
@venusa915 o hojdavaku napr tu 🙂
https://www.instagram.com/p/Ccvi0wMLY9U/?igsh=M...
V zasade, ako u skoro vsetkych pomocok, plati, ze ak sa bude ten pobyt v hojadavku kompenzovat za bdeleho stavu polohovanim na brusko, boky a na chrbatiku na rovnej podlozke (hlavne nocny spanok), tak je to ok.
neviem ako je to podla fyzio a novych odbornych "vedomostiach" zisteniach... ale ja som sa veru knihou nezna naruc rodicov riadila, a absolutne to nelutujem, dieta som mala spokojne kludne, nema ziadne problemy, nebolo pre nas nikdy nutne utekat vobec za nejakym fyzioterapeutom. Pamatam si ze tam mala jeden tym na nosenie dietata na rukach a to malej velmi ulavilo vzdy ak sa potrebovala "vyprdiet" :DD
eshop vtedy nebol ale zavinovacky aj pre d13rokmi boli brane uz kontroverzne, su proste ludia co su zvyknuti na to a pouzivaju to (mne dieta od narodenia - takmer, ak neratam prve 2-3 mesiace krmenie o polnoci :D) prespalo celu noc... napriklad. Tak co je viac ? :DDD na zavinovacku som nedala dopustit vtedy aj ked tie klasicke velke viazacie sme uz nepouzivali :D
A zase su taki, co to beru ako obmedzovanie a neviem co... (ako nezavinovali sme dieta samozrejme pol roka :DD)
nic take extra na tom eshope nevidim co by malo byt poburujuce, je to asi tak ako ked niekto nechape nosice, nosiace satky a neviem co :D hniezda a vankuse sme nemali, ja som nedojcila. ale pomaha to, v porodinici mi ho davali :D