Rada by som poznala vás nazor na to či moze byt dlhé vecerné zaspávanie spojené s tým ze cca 2x do týzdna nespíme doma ale u svokrovcov, malý je tam zlatý, má ich rád, nebojí sa tam byt, ale vecer ho mám problem uspat, ked uz zaspí tak spí pekne, niekedy aj celú noc ale to zaspávanie je katastrofa, tak ma napadlo ci to nemoze byt tým ze chodievame obcas na noc prec....alebo mu len rastu prave zubky? má 5 mesiacov.
ahoj..moze to byt aj tym ze spite aj tam aj tam ale to treba cas a si zvikne aj mi tak fungujeme...a mozu mu ist aj zuby nam sli prve uz v 4roch mesiacoch
Pevný režim môže dieťaťu pomôcť pri zaspávaní. Takže narušenie tým, že idete spať niekam inam, môže mať vplyv. A možno pomôže aj rešpektovať čas, ktorý si na zaspávanie určí samo dieťa. My napríklad zaspávame až okolo pol deviatej večer. Skúšala som dcéru uspať o 18:00 - 19:00, ale výsledkom bolo to, že sme uspávali 2 hodiny až do pol deviatej. Potom ma to prestalo baviť a nechala som to tak. Teraz sme všetci šťastní a spokojní. 😉
@vikis5:
Moja skusenost je, ze dlhe zaspavanie sa skrati iba vtedy, ak su obe moje deti unavene a vybehane a syn pocas dna nespal vobec a dcera tak akurat a nie moc neskoro... Ale prilis unaveni nesmu byt tiez , lebo potom to trva este dlhsie.
Inak syn zaspava minimalne 15 minut, worst case boli 2 hodiny ☹ Priemer je tak pol hodinky.
Inak v 5 mesiasoch je mozne hocico... Ked mala dcera 5 mesiacov, boli sme na dovolenke, a tam zaspavala iba po nesmiernom placi neskoro vecer... Potom sa to nejak uhadzalo, ale asi to bolo na nu prilis vela vzruchov (chodili sme kazdy vecer na prechadzku do ulic). Inak jej nikdy nebolo dost, co ma pozerat. Ale pocas tej dovolenky toho bolo asi prilis. Ale ako prislo, tak odislo...