Ahojte, prosím chcem sa len poradiť. Som prvorodička, synček má 8 a pol mesiaca. Od 6 mesiaca sám sedí, teraz už vie loziť po 4, stáť, popri nábytku chodí sám. Má veľkú silu v nohách aj rukách. Ide o to že môj ocino s ktorým bývame tak ho občas chytí za ručky a tak 3 minútky za deň spolu chodia. Malému sa to páči, smeje sa , stúpa pekne na čele chodidlá. Lenže keď sa to dozvedela svokra začala ma kritizovať že som zlá matka, že to sa ešte nesmie a ona vie lepšie čo je pre dieťa vhodné a pod. Čo si o tom myslíte? Hovorím, chodí tak 3 minútky denne max 5 , vždy sa pri tom teší, neplače, nejeduje sa. No neviem čo si mám myslieť. Ďakujem
kazdy si mysli, ze vie lepsie co je pre dieta dobre. a casto sa stretnes s inymi nazormi. to neznamena, ze sa zla matka. kazda matka robi tak, aby bolo co najlepsie pre dieta.
a k otazke: vodenie za rucky nie je idealne, ale 3minuty z 24hodin urcite neuskodia.
ty by si mala rozhodnut, aky ma dieta mat rezim a dedko aj babka by to mali respektovat.
Taka chvíľka mu neublíži. Ide o to, že deti si osvija nesprávne držanie tela pri hodenú za ručičky. Preto sa to neodporúča
@beata_k úplne súhlasím
Ja som to síce s deťmi nerobila,resp priznávam možno 2x za ich život ale kebyže ich zoberú na pár minút za rúčky nevadí mi to, otcovi by som povedala že.to nieje zdravé ale ok môže kúsok,nech vymyslí ešte neake iné hry 😁 a ešte by som mu povedala že je skvelý dedo
Svokra má ale podľa mňa pravdu, v tom, že si zlá matka nie, ale že mu to škodí. Chôdzu a jej vývoj to môže skôr spomaliť, vraj je to zlé aj na kĺby na rukách. Ak sú to teraz denne tri minúty takejto chôdze, neznamená že to budú tri minúty aj za týždeň, dva... Môže to vyžadovať častejšie, bude to viac škodlivé. Dala by som si na to pozor.
Áno správne...tak krátky čas nijak dieťatku neublíži... ale je pravda ,že sa to neodporúča aj kvôli ramenným kĺbom, ktoré nie sú v ideálnej polohe...taktiež si dieťa preaťažuje iné časti tela...ak máte instagram určite odporúčam pre všetky mamičky profil :detska.fyzio.mama
Tam nájdete všetky užitočné informácie ohľadom choditok, kresiel na sedenie a pod. 😊😊😊
Ser na rady druhych. Riaď sa podla seba
Ďakujem, tak ja som tiež čítala že niektoré detičky sa naučili aj v 9 mesiacoch chodiť , nevravím že bude aj nás ale možné to je 🙂 ja ho do ničoho nútiť nebudem, veď pekne postupne pomaly, no stojí už aj teraz sám bez opory chvíľočku, každý deň robí nejaký pokrok a mení sa pred očami 🙂
Nie je to spravne, ked naberie istotu pojde aj sam. Ale zase 5min denne mu neublizi...len si na to zvykne. Ja som tak zle urobila pri prvom, pri dalsich uz nie.
@euka210 a od koľkých mesiacov ste ho vodili za ruky?
Chodnie za ruky nie je zdravé pre správny vývin. Koľko je málo alebo veľa neviem. Ale to že sa dieťa smeje neznamená, že je to pre neho dobré. Takže svokra má pravdu.
Nemyslím si ze by mu 3 minúty chodenia za ruku nejako uskodili...
Skôr mu to výrazne spomalí vývin chôdze. Rovnako ako s choditkom/pavúkom. Dieťa neskusa kráčať samé a získať rovnovahu ale sa dožaduje ruky, často sa na ňu zavesí, osvojuje si zle návyky a zle držanie tela.
Moja mama tak vodila mladsieho, ja som to nerobila. Radsej som si kusla do jazyka. Tu chvilu co prisla raz za cas mu to neublizilo a nebudem sa s nou hadat, kvoli chvilke.
3 deti. Každé chodilo alebo bolo držané za ruky. Vývin kĺbov, kostí, motoriky, chodidiel všetko 100% (2 z 3 by som povedala že 10000%). Dieťa č. 1 chodilo v 10mesiacoch, č. 2-9mesiacoch, č.3-10,5mesiaca. Svokra nech sa dá za poznámku, že si zlá mama, VYPCHAŤ. Drzaňa drzá. 3-5 minút za deň držania za rúčky a chodiť s ním nie je DRÁMA. Veľa šťastia. 🍀
nech sa s nim dedko hra inak, to ze sa male smeje a tesi, neznamena ze mu to nemoze uskodit