Je čas odúčať od plienky?

18. júl 2023

Mala bude mať o mesiac 2r. Dala som jej dole plienku ale vôbec nechce cikať do serblika ani na wc.. drzi drží a potom sa pocika na zem.. a oznámi mi to az ked je po... A ked jej na spánok dám plienku, tiež mi cikanie oznámi az ked je uz plienka mokrá.. nevie este odhadnúť ze uz to na nu ide. kakanie tiež bez problém dala do gatiek ani mi.to neoznámila ,iba som to zacítila... .. 💩

Myslíte zemm ma ešte čas alebo to pôjde? Prva dcéra sa za dva dni odplienkovala okolo 2,5r roka úplne bez problémov.. Chcela som využiť leto a teplo ale váham ci nepočkat

autor
18. júl 2023

Ona pritom vie oznámiť dopredu ze chce kakať ale nie vždy... Do serblika kakaty nechce ani na wc, najlepšie sa jej kaka poležiačky na bruchu.. tak neviem, poraďte ako na to aby som jej to nesprotivila

beata_ra
18. júl 2023

Vyskusat to mozes, za to predsa nic nedas. Aj my sme sa naucili v lete pekne krasne. Dietatko beha po dvore, ulozis tam niekde nocnik, nie je lepsie obdobie na to, necakaj do dalsieho leta, uz je cas. Ale sama uvidis, ci to pojde alebo nie. Mozno sa vam podari doma a v zime, ktovie :D

petamich
18. júl 2023

nas maly ma presne 2 roky a mame to rovnako, drzi drzi a potom sa pocika/pokaka, spytam sa ho xkrat ci treba a povie nie, odmieta zachod, nocnik a ked mu opakujeme, ze sa ma pytat povie mi, ze nie a potom pride, ze sa chce kupat a ukazuje mi nohu od hovna, lebo sa vykaka napr. na balkon a nechtiac do toho stupi 😵‍💫 takze my sme to na teraz zabalili, teraz sa u svokry na zahrade snazime, ze nech ocika stromcek povie ze ide, nevycika sa a o chvili sa pocika do slipov, takze to uzatvaram, ze aktualne nie je este ready

eternity24
18. júl 2023

Netreba čakať, že dieta vám to oznámi. Ja som si dala záväzok, že s ňou budem napr každých 45 min chodiť na nocnicek. Aj keď som šla ja cikat, šla aj mala a cikali sme spolu. Po pár dňoch som už videla, že či sú casove intervaly dostačujúce, alebo nie. Dcérke to celkom šlo, nepocikavála sa tak často a bez cikania vydržala dlho, aj 2-3 hodiny. Ak by sa mala často pocikavala, zabalila by som to a pockala ešte. Ale leto je na túto záležitosť super čas. Ináč moja teda vydržala dlho ale ešte donedávna sa sama málokedy vypýtala na WC. V jeseni bude mať 4. A teda som na cikanie vždy musela myslieť ja a ist s ňou raz za 2-3 hodiny na WC. Lebo keď som sa jej iba pytala, jej nikdy netrebalo až kým neboli gaturky mokre. Teraz sa už pýta cca 1/2 roka, ale ešte to nie je 100%.

mikadooo
18. júl 2023

Skúste, veď je leto... Možno to bude neúspešné, u nás 1 sa odučila v 2r. a dvaja sa v podstate odučili až v škôlke 🤭. Ale v lete som ich vždy nechala behať v gaťkách/slipkách a samozrejme aj núkať nočník v pravidelných intervaloch. Na jeseň holt tí dvaja dostali zas plienku 🤷.

autor
18. júl 2023

ďakujem všetkým za rady a odpovede.
@eternity24 malej sa pýtam každých 15minut cca, ci chce ciki alebo ju dam sadnúť na nočník a nič... Od rána necikala a vela vypila,aj džús som dala a potom skúšala dávať na nočník az okolo 10;40 prvý krát všetko pustila ked som isla do inej miestnosti. ale na podlahu... Nočník mala hned vedla seba a ked jej sam plienku na spanie,tak cika o stosest do jej.. je úplne plná,akoby mala blok cikať mimo plienky.. tak vaham.. neviem ci je správny cas ale je teplo tak budem skúšať

eternity24
18. júl 2023

Skúste ju ďalej sadat, alebo cikajte vy s ňou. Ak po pár dňoch neuvidíte pokrok,tak to odložte na neskôr. Alebo teda aspoň v lete keď ste vonku na záhrade by som jej dávala plienku dole a dala jej gaturky.

patusss
18. júl 2023

Moj ma rok a pol fungujeme tak, ze sa nepyta, ale davam ho cikat priblizne v 2-hodinovych intervaloch. U nas funguje motivacia - ak bude v nocniku cikanica, mozes splachnut/dostanes tycinku/kapsicku... viem, ze pre ine mamicky to nie je odplienkovanie, ale takto cika max.do jednej (nocnej) plienky, kakanie uz viem odhadnut podla spravania...

alex5896
18. júl 2023

u nas stacila jedna navsteva vrstovnicky ktora jej ukazala ako chodi cikat takze sa to naucila popri navsteve kym boli u nas ale dostali za kazde vycikanie odmenu daku lentilku alebo cukrik takze odvtedy chodi cikat a rovno pyta cukrik za vycikanie a urcuje si sama ci chce nocnik ci zachod este pracujeme na 💩 dva roky bude mat o mesiac a tiez som vyuzivala pocasie a vonka ju bavi obcikavat travu takze fakt zo dna na den a robila mibpresne to iste co pises prisla mi ukazat mlacku na zemi na koberci napr 🙄🙈 samozrejme este na spanky ma teraz este skusam chodit von na vacsie dialky skus uvidis prvy den behala este po navsteve v plienke ale pytala som sa ides cikat kazdu chvilku a mala suchu plienku cely den na druhy den rovno gatky ...raz nam nevyslo pocikala sa lebo bola zaujata oveckamu

slavomira236
18. júl 2023

Ja som mojej tiez tak zobrala plienku mesiac pred 2hymi narodeninami. Povedala som jej ze sa bude chodit uz do nocnikA. Jeden nocnik zom jej dala na poschodie jeden dolu ku kuchyni
Ja som neposadzala 2krat som sa jej pripomenula ze ked bude chciet cikat ma ist na nocnik. Mala na sebe normalne teplaky bol januar. Prvy raz nestihla dat dolu teplamy tak sa pocikala potom uz pekne chodila samA. Na noc som jej plienky davala este mozno aj 3mesiace lebo lil pred spanim aj v noci

kvetka22
18. júl 2023

Ja som si počkala, kým na to príde sama 🙂 nechcela som behať s nočníkom a handrou, pripadne sledovať čas a dávať ju pravidelne cikat. Dieťa to pochopí samé. Najstaršia mala 2 roky a mesiac cca, prišla sama, že cikat, a od toho dňa bola bez plienky. Sem tam sa stala nehoda napr počas dlhej cesty autom, keď sme nestihli pumpu, ale inak nič. Nočnú plienku mala od toho dňa tiež suchú, tak som ju po troch týždňoch zrušila.
Aj zvyšné dve deti takto sa zbavili plienky, len v inom veku 🙂

cookie29
18. júl 2023

Dobre, ma 2 roky. A je vobec pripravene?

autor
18. júl 2023

@cookie29 ved tooo..sama seba sa pýtam. Myslim ze nie, chcela som skúsenosti a názory, keďže prva sa mi odplienkovala hned ale mala 2,5r. ..asi počkám

guiseppinka
18. júl 2023

Nevypestuj jej hlavne nejake problemy, ked zadrziava... Kazdy vravi, ze leto je ideal, ja poviem, ze nie je lepsie obdobie ako zima, resp. chladnejsie pocasie a decko ma na sebe dlhe nohavice... 95% cikania nohavice zachytia, mlacky moc neostavaju a decku rychlejsie docvakne, ze byt mokry nie je prijemne...

autor
18. júl 2023

@guiseppinka toto aj mne napadlo

maryetta
18. júl 2023

Mojho prveho som skusala od2rokov. Podarilo sa vaz ked mal 2r8m.
Dcerka ani 2roky nemala. A do tyzdna bola bez plienky. Proste skor to pochopila.
Teraz treti. Som tiez skusala ked ani2roky nemal. Chudak nevedel co. Akurat sa podarilo kakanie ked mal 1r5m. To sa pytal sam. Ale cikat stale nie. Az teraz mal 2r5m. A do tyzdna bol uplne bez plienky. Proste prisiel jeho cas. A to do vtedy mal na noc totalne plnu az precikanu plienku. A zrazu vedel aj vydrzat.

autor
18. júl 2023

@maryetta pekné, moja ma tiež total plnu plienku do rána, kojim ju ,tak som sa rozhodla zeto este necham tak 🙂

maryetta
18. júl 2023

Ja som mojho kojila iba 1,5 roka. A aj tak. Ani vodu som mu pred spanim nedavala a aj tak bol docikany.
Ako nechaj tak teraz. Obzvlast ked kojist tak v noci bude vzdy “pocurana”. Teda predpokladam. Obcas skus ze ci pojde na nocnik. Ak nie nic nerob na silu.