Ahojte, ako mi začala dcéra spávať 2 krát denne tak nám vychádza papať 4 krát denne. Ráno o 8.00 papá UM, o 10.00 ide spať a budí sa o 12.00, tým pádom nestíha desiatu - ovocie. O 12.15 papá obed, o 14.30 ide opäť spať a budí sa o 16.00. O 16.10 papá olovrant (pečivo, jogurt, puding,...) a o 19.00 pije znova UM. O 20.00 ide spať. V noci sa zobudí niekedy o polnoci, niekedy skôr aj neskôr a papá opať UM a niekedy sa budí ešte okolo 6.00, to jej dávam tiež UM. Zdá sa mi, že na jej vek 10 mes. sa budí pomerne často 2-krát, no odkedy jej idú zúbky, už asi 3 mesiace, tak mi neprespí celú noc. Myslíte, že to tak môže byť (dcéra papá pomenej)? Budem rada, ak mi poradíte, či sa to dá zmeniť a ako.
ahoj, možno jej to stačí, ale asi by som to len trošku pozmenila. asi by som to ranné mliečko o 8:00 posunula na skôr, možno takú šiestu alebo siedmu, o tej ôsmej by boli buď nejaké raňajky, alebo k tej deviatej ovocie. obed, olovrant ako normálne. na večeru by som skôr odporučila nejakú kašu. a noc by v tomto veku už mohla prespať aj celú. takže ak by ju kaša večer zasýtila, už by sa nemusela v noci zobudiť na mlieko. tak skús a uvidíš. 🙂
máš to podobné,my máme mliečko o 7.30 / potom ranajkujú s nami,priúčame ich,dostanú rožok do ručky,chrumku,čajík,potom sa hraju o 9.30 majú desiatu -jogurt,ovocie,kedy ako a až tak idú spinkať,potom majú obedík,pohrajú sa,a zas mi spinkaju takú hodinku,ked sa zobudoia majú olovrant,bud mliečko,alebo ovocie,ak nemali doobeda no a ideme von na také 2 hod podľa počasia,ked sa vrátime majú mliečko,pekne idú spinkať okolo 19.30 taký systém máme strašne dlhoa funguje super,v noci sa mi nebudia len na cumlík
My to mame s 9. mesacnym synom rovnako, desiatu mi prespi a ked by som cakala obrovsky hlad na obed, zje mi par lyzic, prip. odmietne lyzicu a krmim rukami. Uz si s tym nerobim hlavu, davam mensie davky alebo kolko chce sam a ked sa hra, tak mu davam zvysok. Nie si sama co ma take dietatko🙂
ahoj, my to mame tiez tak..davam jej jogurt tesne pred spanim doobeda o 10tej, tak o 12tej obed a ked vstane okolo cca 15tej, olovratnt.
vsak jej daj to ovocie o 9:30 pred doobednajsim spankom, ak ma rano iba UM, tak to ovocie spapa po hodinke alebo hodine a pol uplne v pohode 🙂
Ja do nasej malej tlacim cely den nieco (aspon sa snazim), pretoze, keby som ju sustavne niecim nenukala, tak ona neje ani nepije a je spokojna 🙂 . Nedodrziavam ziadne presne casove rozostupy. U nas to vacsinou vyzera takto: Rano, okolo 7-mej vypije mliecko, okolo 8 kusocek chlebika (alebo ineho pecivka). Okolo pol desiatej desiata, potom pol hodinovy spanok, cca 12-ta hodina obed, okolo pol tretej olovrat, o pol piatej vecera, po kupani este vypije trosku mliecka . V noci mliecko. My chodievame skoro spavat, lebo nas drobec spi raz denne tak pol hodky , poobede uz nezaspi, a okolo pol siestej je uz taka unavena, ze uz ani jest nechce. Takze ja tie jedla trosku nahustim a o siestej uz moze veselo spinkat az do rana 😉
myslím, že je to v pohode, my jeme podobne - niekedy medzi polnocou a šiestou ráno - podla toho ako sa zobudia, dostanú mliečko, o ôsmej dostanú raňajky, o dvanástej obed, o tretej olovrant a o šiestej kašu na večeru...
taktiez si myslim, ze je to v poriadku, pokial jej to staci, neriesila by som...ovocie mozes striedat s olovrantom, alebo jej ho ponuknut hocikedy pocas dna, to jej neublizi. osobne by som kase vecer netiskala, a to ze 10 mes. by uz aj mohlo prespat celu noc je blbost...
Kazde dieta je individualne, preto Ty jedina mozes vediet co dcerke vyhovuje a co nie. Moj syn tlacil stale, priebezne cely den, dcera zase spapala svoju porciu vzdy po spani, ale medzitym si nedavala. Mozes skusit zahustit UM, alebo prejst vecer na 2-chodovu veceru, takze jej o 19tej das napriklad kasu a k tomu este nejake to mliecko. Ak mas pocit ze je hladna, mozes jej zahustit UM, alebo pocas dna mat na pre nu dostupnom mieste polozene napriklad detske piskotky a sem tam jej ponuknut, pripadne pozorovat, ci si nevezme sama.