Je bábätko nervózne z únavy?

15. okt 2022

Ahojte, mame 3m a ja stale akosi neviem prist na to kedy chce mala spinkat ... V noci spi dost, od 19tej do 9 do rana, s tym ze ju budim 2 krat na krmenie a prebalenie. Avsak cez den je problem ze nikdy neviem kedy je unavena...Ked je nakrmena prebalena a dam ju hrat sa na podlozku obcas zacne byt nervozna uz po 20-30 minutach, a ja proste neviem ci to z unavy ci z coho ? Ked uz ju chcem vtedy ukladat na spanok tak place, ked ju vezmem znovu hrat sa a vypravam na nu, rozprace sa este viac a potom uz je problem ju uspat alebo hocico s nou robit. Niekedy mi pride ze to odhadnem dobre a vtedy vcelku v pohode zaspi, ale vacsinou to neodhadnem. Nejake casove okna na nu vobec neplatia, nikdy mi nevydrzi dlho tolko ako sa pise ze by mala - resp. uz je vtedy fakt velmi unavena a urevana. V poslednom case uz nevidim ze by davala najavo nejake znamky unavy ako to bolo ked bola mensia, takze vobec neviem podla coho sa riadit u nej :( Moze byt fakt unavena z tak kratkeho bdenia ? Cez den pospi tak 40- 50 minut na jeden spanok...Som z toho nestastna ze neviem co chce moje dieta. Totizto neviem z coho ineho ma byt nervozna ked nie z unavy ? Snazim sa jej nedavat prilis vela podnetov, ale zaroven sa jej dost venujem, ked zacne byt nervozna vezmem ju ukazujem jej rozne veci (aby sa nenudila nahodou), ale zvacsa to pomoze len na chvilocku ...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivangeline
15. okt 2022
autor
15. okt 2022

@ivangeline akoze to je sice pekna tabulka, ale vravim ze mi s nou nic nesedi podla tabuliek...inak by som nepisala na MK ...

viestta
15. okt 2022

Ja som v noci nikdy nebudila ani na krmenie ani na prebaľovanie. Mala som šťastie dokázal celkom skoro pospať aj 10 hodín v noci.

stella03
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
15. okt 2022

@viestta
@stella03 nepytala som sa na to ci ju mam budit alebo nie 😀 budim ju len o 22 aby potom dokazala dlhsie spinkat do rana...neviem kedy by vstala keby ju vtedy nebudim, ale myslim ze skorej ako o 6 .

elis248
15. okt 2022

Aj ja som mala také bábo, stále nespokojný a spať nie a nie, nech som robila čokoľvek. Tabuľky a rady mi boli na nič. Snažila som mu nastaviť režim a nefungovalo to. Tak som to prestala riešiť a spal vtedy kedy chcel a svet sa z toho nezrútil. Keď mal 8 mesiacov spal 1x za deň na 2h, od 1 roka bolo uspávanie cez deň boj a keď sa mu narodil súrodenec, vtedy mal 1r10m tak som jeho denné spanie vzdala a cez deň už nespáva. Aj keď sa niekedy 1x za 3 týždne stane, že len tak cez deň zaspí v aute alebo doma na gauči.

autor
15. okt 2022

@elis248 A co ste teda robila ked bol nervozny ? Lebo to by az tak nevadilo, ale u nej sa to stupnuje, zacne s tym ze ci pomrnkacva potom obcas skrikne, a o chvilu plac, keby ju nejdem uspavat tak mi tu place aj hodiny vkuse asi...

autor
15. okt 2022

@elis248 prave nasa je spokojna ked sa zobudi, ale netrvsa to dlho to je ten problem... vy ste prisla na to preco bol nespokojny ?

cyberk
15. okt 2022

no tak bude vstavat o 6tej... ty by si bola vysmiata cez den keby ta niekto budi cez nocny spanok? :D

elis248
15. okt 2022

Neviem ako inak by som to nazvala ako nespokojný. Proste povaha. Napapaný, prebalený a plakal a plakal. No nevedela som čo s ním. Ležanie maximálne neznášal, iba na rukách. Ani kočík, ani nosič, ani šatka. Tak som mu ako 1mesačnému kúpila hojdačku a tam ako tak polhodinku vydržal a obzeral sa, potom som mu menila miesta, že bol v kuchyni, v spálni, v obývačke. Raz vo vajíčku, potom na gauči na deke, potom hojdačka. Každú chvíľu som to menila, aby sa zabavil a pri kojení mi potom väčšinou polhodinku až hodinku pospal na rukách. Niekedy sa mi ho podarilo aj preložiť spiaceho do postieľky a tam pospal. Takže sme fungovali ako sa dalo. Každý deň bol iný. To, čo fungovalo včera, nefungovalo druhý deň. Dalo to zabrať.

autor
15. okt 2022

@elis248 tak to uplne chapem 😀

elis248
15. okt 2022

A môj bol teda riadne uvrieskaný. Od detstva mám migrény a teda ten vreskot a plač tomu moc nepomohli🥴😵

ivangeline
15. okt 2022

nema a nemusi sediet...mozes zacat budovat rezim.. 4x cez den spanok v rovnakom case..

autor
15. okt 2022

@ivangeline no snazim sa tak nejak cca jej to nastavit , ale ked potom by som ju musela rano budit, lebo stava sa ze sa zobudi skorej napr. o 8 a potom ju nemozem dat spat az tak neskoro ze o 10 napriklad, to by bol horor :-/

viestta
15. okt 2022

Pýtala si sa co máš robiť, prerušovaný spánok je tiež dôvod na únavu. A áno môže vstať o piatej, nakrmis, prebalis, dáš do postieľky a tam môže kľudne pokračovať v spaní až do deviatej. Alebo aj nie. Každé dieťa je iné. Ale ja som nikdy nebudila a nechala som ho spať ako si on chcel. Nejaké tabuľky ma nezaujimali

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
15. okt 2022

Nepýtala si sa konkrétne na to, ale skus ju nebudit vôbec v noci. Vstane, vstane, nevstane, ok. Zobudí sa o 6.00,nuz tak sa zobudí. Lebo keď jej prerušis dvakrát v noci spánok, tak skutočne môže byť nervna cez deň.
Okrem toho, nesnaž sa jej ty nasilu vytvárať rutinu, len ju sleduj. Tabuľky a okná, vôbec to nerieš. Všetky deti sú iné, a takisto sa môžu meniť z dňa na deň.

autor
15. okt 2022

@jaskolka tak mne pride blbe ju nechat spat celu noc a neprebalit ju aspon predtym ked ideme my spat. tiez by som sa bala ci neni dehydrovana keby spi bez kojenia 10 alebo viac hodin...tak skusit to mozme a uvidime...

zuat
15. okt 2022

Podľa mna je už unavená, skús ju dať spinkať skôr ako zacne plakať, vystihnúť prvé známky únavy, nenechaj ju samú sa tak dlho hrať. Teda aspoň moje boli také

jaskolka
15. okt 2022

Za 10 hodín sa nijako nezdehydruje,to vôbec nemusíš riešiť, keď bude hladná, zobudí sa, rovnako ako na mokré plienky, keby jej to vadilo.
Ja som tiež na prvého syna bola spočiatku úzkostliva, potom som zistila, že skutočne nemá zmysel ho budiť. Spal krásne bez dojčenia cca od 3 mesiaca, a prebalila som až ráno. Pokiaľ je bábätko zdravé, ono sa prebudí na dyskomfort.

autor
15. okt 2022

@jaskolka tak mokra plienka vadi asi viac mne ako jej, s tym doteraz ona problem nemala. skor ja sa bojim aby nemala zapareny zadocek...no uvidime tak skusim. inak dnes som ju dala spat vzdy po cca 40 minutach a spala vcelku v pohode. len mi to pride dost vela ked za 24 hod spi 17 hodin. 😃

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
15. okt 2022

Tak sa jej ziada spat bud rada😀ved v noci, ked ju krmis sa nemusi zobudit, moja sa najedla a spala aj pri prebalovani.Stale sa to bude menit moze byt unudena, chciet byt pri tebe...ked Ti neplace cele dni neries.

zorkahorka
15. okt 2022

Nikdy som dieta v noci,ak nebolo pokakame a precikane, nebudila. Ani na pitie. Na To sa zobudi dueta samo. Zbytocne ho vyrusujes... cez den by malo take babo spat kazde dve hodiny. Sleduj si hodiny, kazdy den skus uspat v tu istu hodinu. Skus v nosici alebo v kociku

zorkahorka
15. okt 2022

Autorka: zapareny zadocek nebude mat, dnes su uz vsetky pluenky invisivel. Pripadne na noc davaj pampersky, tie su na noc uplne super. Uplne zbytocne ju prebalujes a hasis to,co nehori