Je 38,5 u 3-ročného už horúčka ?

1. feb 2020

Je to uz horucka? Dieta malo od vcera rano teplotu, vcera vecer 38,5, bolest bruska. Rano unaveny no uz bez teploty doteraz, muz ho chcel brat von do mesta, ze to horucka neni, je 38,5 horucka ci nie ?

pribinak
1. feb 2020

Je

eliska13
1. feb 2020

Áno je a určite ho neberte von, keď sa cítil včera zle.Nad 38 sa má teplota zdražovať sirupom

eliska13
1. feb 2020

Zrážať sirupom

evittam
1. feb 2020

@eliska13 Az nad 38.5 sa teplota zraza liekmi.

martinals
1. feb 2020

Je to mierna horúčka, do 38,5 by sa nemala zražat a však s prihliadnutím na celkový stav.Von určite nie, skôr kludový režim a sledovať.

jana_eyre_2
1. feb 2020

Občas sú horúčky len také jednodňové - telo si proste poradí s vírusom a zničí ho.. ale ak je unaveny, neberte ho von, nech si oddýchne aby sa mu to nevrátilo.. treba pozerať na to ako sa dieťa správa..

lenka2710
1. feb 2020

Áno, je to horúčka! Nemalo by sa zrazat keď je teplota do 38,5, ale závisí aj od stavu dieťaťa
Ja niekedy dávam už sirup keď je 38 niekedy, závisí aj od stavu dieťaťa, čo s ním ta horúčka robí

eliska13
1. feb 2020

@evittam zmýlila som sa môj syn mal raz febrilne kŕče a ja som už v 38 mala zrážať a dať diazepam.
Autorka teraz nemusí mať teplotu a poobede či k večeru môže zase vystúpiť.

korra
1. feb 2020

Riadila by som sa celkovym stavom, pokial je maly unaveny, uboleny, posmutnely, popripade boli nieco, tak by som liek podala. Pokial je hravy, pije dostatocne, papa, komunikuje, pockala by som a len sledovala ako sa teplota meni. Von by som ale radsej snim nesla, rozbehnut sa moze kadeco, hocikedy.