Jasličky pred dovŕšením dvoch rokov

tandariatko
7. nov 2022

Ahojte dievčatá, prosím Vás tie ktoré ste dali detičky do jasličiek pred dovŕšením 2 rokov ako to beriete s odstupom času? Dali by ste znova do jaslí alebo si hovoríte že to bola chyba?

zuzkaa1991
7. nov 2022

@tandariatko kazde dieta ine ;) ja som dala ako 2.5r do MŠ a ľutujem trápila sa....brigádujem v súkromnej škôlke kde su 2-3r deti tak 2r tazsie znasali aj po 3m v skolke niektoré vobec nezvládli niektotr trosku si zvykli kazda matka pozná svoje dieta ako je naviazane na nu ;)

ajdza1987
7. nov 2022

Syn jasle od 10 mesiaca, škôlka od 3 r. Škôlku znášal horšie ako jasle. Každé dieťa je iné ale zvykne si každé skôr, či neskôr. Nemenila by som. Naš vzťah to vôbec nezmenilo ako počúvam obcas názor niektorých mamiciek 😁

mery34
7. nov 2022

@tandariatko dcéra škôločka od 2 rokov a plynulý prechod do škôlky od 2,5 roka a syn od 1,5 roka na 3 dni do týždňa. Naš vzťah to zlepšilo - bola som vyhorená mať a on náročné dieťa hlavne na moju pozornosť. Ja som mala energiu venovať sa mu ďalšie 2 dni a on menej reval.

doriiis
7. nov 2022

Starší syn mal 2 roky keď chodil do jasli.Nebola to chyba

tandariatko
autor
7. nov 2022

Ďakujem Vám za názor ... Ide o to že môj syn nemá v okolí žiadne seberovné dieťa a keď ideme do kútika alebo k známej ktorá má deti tak úplne ožije 🥰 je veľmi spoločenský a zbožňuje deti každe obíjma a chce sa sním hrať ☺️ preto zvažujeme že by sme ho dali aspoň na 4 hodiny.

olimuc
7. nov 2022

Maly išiel v ca rok a 1,5 roka na celý deň. On to prežil, ja som nemala na výber nakoľko v zahraničí 3 roky doma nehrozia.

kvietocek05
7. nov 2022

Môj chodil do jasliciek od 2 rokov. Spočiatku 2 týždne plač ráno, lebo vsak doma pohodlnejšie a maminka.. Ale celmi rýchlo si zvykol, uvedomil si, že vždy sa po neho vrátime. . Je spoločenský, čiže medzi detičkami mu bolo fajn. Neskor sa už tešil.

srferreira
7. nov 2022

Moj zacal pred dvoma tyzdnami, ma 1r aj 8mes. Nebanujem, ze som ho dala. Urobila by som to znovu. Chodi na 7hod. 3x do tyzdna, dva dni v tyzdni je s manzelom kedze ma volno. Vikend so mnou.
Ani by som neverila aky pokrok urobil od kedy zacal chodit. Jemu to len prospieva.

evica17
7. nov 2022

@tandariatko ak vyslovene nemusíš,tak by som osobne nedávala. Však socializovat s detičkami sa môžte aj na ihrisku, ísť do centra, do knižnice a rôzne detské akcie,u nas je toho dosť,nejaký krúžok alebo čo. Mne rpidu ešte malicky chodiť tak preč. A to nás tiež má rád spoločnosť,teší sa.

nique
7. nov 2022

Trochu Ti zamotam hlavu, ale to len aby si nemala jednostranny nazor. Par rokov som chodila na coaching v zahranici, ktory mi platila firma. Viedol to par terapeutov. Pani bola detska psychoterapeutka zo Svajciarska. A vzdy hovorila, ze dieta ma byt co najdlhsie doma. Nemusi byt priamo s mamou, ale s velmi blizkou osobou, ktora ho lubi. Europa robi najhorsiu krivdu detskej dusi, ze nuti matky pracovat velmi skoro. A prizvukovala nam, ak mame co i len malu sancu byt s dietatom doma, vyuzime ju. Dame mu viac ako super dovolenka, krasne hracky atd. Ale realny zivot nie je vzdy idealny. Ja som mala 4 roky opatrovatelku (zacala u nas pri synovi a pokracovala pri dcere) a este som aj pracovala z domu a len na 1/2 uvazku. Ale uz som starsia, takze v praci s tym nemali problem, platili ma vyborne aj na 4hod a nas spolocny prijem s manzelom nam to umoznil pohodovy zivot. Malu som dala do jasli ako 2,5r, lebo som si tiez myslela, ze potrebuje uz deti. Opatrovatelka bola skvela, bola tu pre nu na 100%, ale mala uz chcela vidiet svet. Prve 3 mesiace boli super, potom uz iba plakala a plakala. Opatrovatelku som uz nemala. Jasne, nasla si novu pracu. A tak sme sa trapili, kazdy den stres a ja som to velmi olutovala. Nechala som ju teda doma. Motala sa tu pri nas (s manzelom robime z domu) velmi sa nudila, ale ked som sa jej spytala, ci chce ist do jasliciek, tak nikdy viac. Teraz bude mat 4r, chodi do skolky a je tam velmi stastna. Musim po nu chodit az ked zatvaraju, lebo nechce ist domov. Tolko moja skusenost. Deti potrebuju mamu co najdlhsie.

tandariatko
autor
7. nov 2022

@evica17 Nie nemusí ísť do jaslí ... Len to zvažujeme ... Čudovala by si sa ale bývam na dedine a na ihriskách deti s matkami nebývajú 🤣 keď idem s malým na prechadzku s kočíkom vždy sa čudujem kde tie matky s deťmi sú nikde nikoho 🙈 chodievam s malým do kútika ale nie každý deň sa dá ísť do mesta ...

elviku11
7. nov 2022

@tandariatko tak to vyskusaj a uvidíš. Keby bolo veľmi zle, ostane ešte doma ;)

evica17
7. nov 2022

@tandariatko ja som tiež na dedine a poznám to. U nás nnihriaku vymrete,málokedy dakoho stretneme,n prechádzke tiez. Ale vždy pokecáme s nejakou staršou susednou a aj tým sa to dieťatko uci a socializuje. Mám dve deti,a tak sa mi aj ťažšie ide do mesta, ale raz týždenne sa snažím,dnes sme boli v kniznici a kopa deti tam,dakedy ideme na ihrisko,dakedy do materského centra na aktivitku.a ak máš ešte aj známy s deťmi,tak buď spokojná,myslím že to stačí. Veľa tomu dieťaťu dáš aj ty a aj doma. Neviem,či by som robil krivdu na deťoch že ich dám tak skoro preč od seba. Práveže uvažujem ako čo najdlhšie pri Tom druhom byť,lebo my to vychádza tak že ako 2 roky a 8 mesiacov do škôlky a ja do roboty a to nechcem ,chcem byť doma aspoň do 3roky a 8 mesiacov.

evica17
7. nov 2022

A ešte minule som videla u nás na ihrisku škôlku, je tu len jedna trieda,plná, samé staršie detičky,jedno také malé 2 roky 7 mesiacov a ono s tam cítilo a vyzeralo také stratené,všetci spolu hrali a santili a ono chudatko len tak chodilo a kukalo a smutné vyzeralo. A pritom keď sme ich stretli na ulici a u nich n dvore tak to bolo veselé dievčatko,hralo sa doma so staršími súrodencami a bratrancami a ani nášho sa nehanbilo a videlo ho prvýkrát vtedy. Že podľa mňa stastne tam nebolo.

srferreira
7. nov 2022

@evica17 tak zalezi od jasliciek, moj je v triede od 0 do 2rokov, potom ide do vacsej triedy. Cize su tam stale deti v jeho plus minus vekovej kategorii, cize strateny urcite nie je.
Toto dievcatko mi pride, ze uz je normalne v skolke od 3 rokov ale ,bolo prijate skor?

h2
7. nov 2022

Môj syn mal rok a pol, keď išiel do jaslí. Nemalo to tak byť, ale proste to tak vyšlo, zhodou viacerých okolností. Veľmi som si to vyčítala, hoci, paradoxne, syn jasle znášal veľmi dobre, dokonca lepšie, než potom od 3 rokov škôlku. Ak by som mala druhú šancu, do jaslí by som ho nedala.

evica17
7. nov 2022

@srferreira Dedinská škola,jedna trieda,20 deti cca, vsatko väčšie,ona tam m staršiu sestru a ona má 2 roky a 7 mesiacov, bežne sa berú deti skôr,keď napr majú tri roky v januári,môžu už v septembri nastúpiť.

mogaa
7. nov 2022

@tandariatko záleží od konkrétnych jasiel....u nás v meste boli jedny kde boli deti 12mesiacov+.....bola to čistá katastrofa....keďže ta boli deti 1-3roky, učiteľky sa samozrejme prioritne venovali drobcom čo nevedeli chodiť, takže na dvore boli deky tam tí drobci čo nechodili alebo štvornoškovali a väčšie deti behali hore-dole....potom sme mali v meste triedu kde boli deti 20mesiacov-3roky....to bolo super lebo tam boli uže deti ktoré chodili a teda tam boli 4učiteľky na 16detí,,,,rozdelili si ich do skupiniek podľa veku a každá so svojom skupinkou robila čo deti zvládali - naša sa tam bola od cca 2rokov a naučila sa tam strihať, denne niečo s nimi vyrábali, denne ich brali na dvor kde sa s nimi hrali alebo na prechádzku po meste, učiteľky im cestou vysvetlovali čo vidia, boli u hasičov, chodili sa pozrieť na vláčiky, zobrali ich vlakom do Trnavy na zmrzlinu....naša to tam milovala.....ale medzi deťmi rozdiel rozdiel cca rok, na každú učiteľku pripadli 4deti ak bol plný počet detí.... len tie deti už boli ako tak samostatné, naša tam začala po týždni sama jesť polievku aj druhé, čo doma nehrozilo...pekne sa tam rozrozprávala...naozaj sa im učiteľky venovali....lebo ak v jasliach budú deti ročné čo nechodia a aj trojročné, prioritne sa budú venovať tým ročným....

barborakarin
2. aug 2023

@mery34 kam do skolocky synček chodil?