čo myslite je "výhodnejšie" mať jarne alebo letné bábätko?
V com vidíte vyhody a nevyhody v danych roc. obdobiach?
Malý sa narodil začiatkom augusta, ocenila som najmä to že v posledných mesiacoch tehotenstva som si dala len voľné šaty a šľapky (hocijaké topánky som už neobula). Ale zas v tom teple s veľkým bruchom to bolo miestami náročné. 🙈 Takisto malého som prvý mesiac nemusela nejak extra obliekať, to som bola tiež rada, že som s ním nemusela toľko manipulovať kvôli obliekaniu.
Ale porovnať s inými rocnymi obdobiami neviem, mám len jedno. 😀
Ja mam dve koncom zimy A jedno koncom leta. Leto s velkym bruchom bolo pre mna priserne! :D V zime som sa aspon mohla vyzliect...V lete sa neda zvliect z koze. :D :D
Obidve mam letne jun/jul a nelutujem.
my máme január, január, jún, február...
za mňa jednoznačne jún - leto... z pôrodnice sme išli rovno s bábom na zmrzlinu - spomíname doteraz s manželom a nie sa rýchlo naháňať s bábom domov lebo je velikánsky mráz...v 24. jan.2006 bol taký mráz -27 st, že šoférom v buse mrzla nafta - mm sa nemohol dostať ani ku mne do pôrodnice....v tú noc sa narodila dcéra....
Ja mám zimnú a keby sa to dá vybrať, tak chcem jarné. Nie je už zima, ale ani ešte veľké teplo.
Prvý je začiatkom jari a druhý je v polke leta
Syn je začiatkom augusta a dcéry začiatkom marca. Ja som bola rada ze sa podarili,takže nad obdobím som nejako nešpekulovala 😅
Ale teda ak mám porovnať
- s augustovom synom bola nevýhoda neskutočne teplo,puchli mi nohy tak že mi zmizli členky, pôrod v tom teple tiež nič moc, starostlivosť po pôrode bola tiež taka ze sa s ním nedalo poriadne von lebo strašne teplo a stále mal potničky...
- s marcovymi babami to bolo lepšie,ale tehotenstvo bolo v zime a s tým bruchom si obuvat zimné topánky bolo o ničom, avšak po pôrode fajn, začalo byť už jarné,prechádzky vonku od malinká... 🙂
@lucia147852 ja som tak rozmyslala,ze keby som mala mat stvrte, tak by som rada jarne, ako som ja. Mame koniec novembra, stred decembra (termin bol na Vianoce) a zaciatok septembra. To septembrove bolo viac v pohode, ano, este bolo teplo, nemuseli sme vela obliekat a ziadne poporodne depkg sa nekonali, zltacka odznela raz dva.
No ale to si clovek nevyberie, zeny v dnesnej dobe by najradsej vsetko naplanovali, ale to vacsinou nejde. Clovek mieni, Pan Boh meni, ako sa hovori. Dnes je vobec problem pocat, donosit a stastne a v zdravi porodit.
Je mi úplne jedno či budem mať jarné, letné, jesenné alebo zimné bábätko, hlavne aby sa mi to podarilo raz.