Ahojte mamicky. Prosim vas dnes sme boli s malym na nozickach , ma 4 mesiace ale vraj nema jadierka este vyvinute tak nas caka opet kontrola o 6-8 tyzdnov. Ja som planovala ze ak mi povie dr ze je to uz ok maleho dam sediet pretoze sem tam ked ho dam do sedu sa mu to velmi paci a uz by som si ho chcela posadit na kolena pripadne aj do kocika lebo inak sa kocikovat nechce. Ked sedi chrbatik drzi rovno aj hlavicku nie je vobec prehnuty. Dr mi povedal ze aj ked to nema este vyvinute mozem ho davat sadnut. Mate stym niektora skusenosti? Davali ste posadit dieta aj ked nemalo jadierka vyvinute?? Dakujem
Moj nastarsi to mal tiez, skoro do 6 mesiacov sme balili nasiroko. Potom to uz bolo ok. Sedel v pohode, dokonca na nocniku. Nemal ziadne problemy neskor a dnes je to vysoky 11 chlapec.
@marylin21 nie, nemozes ho davat sadnut, ani keby mal vyvinute jadierka...dieta sa do sedu dostava z polohy na styroch, cez sikmy sed...a hlavne ovela neskor, ako v styroch mesiacoch...momentalne je prenho najdolezitejsia poloha na brusku, z tej vychadzaju dalsie pohybove vzorce...
https://www.poliklinikaprosek.cz/stranka-nejcas...
@marylin21 Dr ti povedal blbosť, lebo dieťa sa nemá dávať sedieť a už vôbec nie v 4 mesiacoch.. všetko má svoj čas, dieťatko sa vyvíja a posadzovanie narobí viac škody ako úžitku.. možno nie hneď, ale časom.. nám dr povedala, že sedenie neublíži, až keď štvornožkuje.. syn si prvý krát sadol (sám!), keď mal osem mesiacov a o nič sme neprišli..
Dcérka nosila na široko 7 mesiacov poctivo a teraz je úplne všetko v poriadku,nôžky krásne ako modelka bez problémov,to bude dobré,je ešte maličký.
Dcérku som dávala sedieť až v 6-7 mesiaci,skôr iba ležkala a netreba sa ponáhľať zo všetkým to chce čas.
@lenkakravcova dakujem. Vecsinou co som pocuvala tak ze okolo 3 mesiacov je to uz vyvinute tak som nevedela kedze uz mame styri a este nic. Ale ma to trosku potesilo ze teda nie sme sami a nie je to asi nic co by sa malo riesit..😊
Dakujem vam za vsetky odpovede 😊 potesili ste ma ze je to ok ale ma to trosku sklamalo s tym sedenim ale asi mate pravdu ze sa nemame kam ponahlat...
@marylin21 môjmu sa vyvinuli jadierka v polroku, ale 4 mesačne dieťa je príliš malé,aby sedelo,dieťa si musi sadnúť samo.