Išli by ste so 4-mesačným bábätkom na dovolenku do Rakúska?

denka259
17. júl 2018

Ahojte, manžel ma prehovára na dovolenku v Leogangu v Rakúsku (650 km). Ja sa obávam, či to nie je príliš skoro vláčiť bábätko po dovolenkách v zahraničí. Možno som len príliš uzkostliva. Kedy ste prvý krát boli s deťmi na dovolenke vy?

deti95060810
17. júl 2018

v takom veku sme isto neboli...

sissy27
17. júl 2018

@denka259 Rakúsko mi ako nejaké extra "zahraničie" nepripadá - klíma rovnaká ako u nás, strava tiež, žiadny časový posun, nenáročná cesta (predpokladám autom, takže zastavíte kedy a kde chcete).
Druhá vec je, že tak malé dieťa z toho nič nemá, postarať sa budeš musieť tak ako doma, tak si zváž, či z tej dovolenky budeš mať niečo ty.
Ale problém v tom nevidím.
Ak sa rozhodnete ísť, tak nezabudni na to, že dieťa potrebuje vlastný pas!!

danusskaaa
17. júl 2018

@denka259 minuly rok sme boli v Taliansku a maly mal presne 4 mesiace. Poviem ti pravdu bolo to lahsie ako teraz ked ma rok a 4 mesiace. Sama musis vediet ake je tvoje babo (hlavne ci vydrží v aute) . Ale s mini babatkami je to fakt jednoduchšie. S malými chodime na výlety od cca 2 mesiacov a je to vpohode! Sú zvyknuté cestovať a radi objavujú novy svet.

emmusska
17. júl 2018

preco nie? rakusko zase nie je az taka dialka a pokial nemate v plane kazdy den chodit na nejake vylety dalsie hodiny autom a idete si proste iba oddychnut tak sa nic nedeje

janulka2811
17. júl 2018

Nie ...

yanni
17. júl 2018

Ale samozrejme. Co je Rakusko za extra zahranicie? S tak malym babom je lahsie cestovat a je to nenarocnejsie ako s rocnym, co zu beha a zaujima ho vsetko mozne.

Ak nemas den a noc vrieskajuce dieta bez presavky, tak kocik, nosic atd. a kludne chodte. My chodime od troch tyzdnov malej. Teraz ma tri roky a behala by len po svete. NIKDY nebol Problem.

yvana74
17. júl 2018

@denka259
Ja si myslim ze prave Rakusko je skvely vyber. Krajina kde je vsetko tip top, a ste v normalnej civilizacii. Babo bude pri mame a je mu dost jedno kde. Vy sa zrelaxujete a oddychnete si. Odporucam aj kupele Bad Reichenhall, slane kupele kusok od Salzburghu uz v nemecku.
Pekny vylet zelam. 😊

lubik87
17. júl 2018

@denka259 bez problémov mozes ísť nejdete do nejakej špeciálnej cudziny..len my sme teraz s našou malou 6 mesiacov a so synom 5 rokov v kúpeľoch a poviem ti neuzivame si to nikto lebo mala chce stále stvorkovat a popri nábytku čiže sa nesmieš od nej ani na sekundu postaviť ..nieje zvyknutá na tú postieľku cestovnú čo tu máme čiže sa budí nervózna a keď spíme spolu na jednej tak sa nevyspime obe ..kúpe sa rada ale dlho nevydrží takže buď ja alebo muž musíme ísť preč dať ju spinkať v tej chvíli sa balí aj malý lebo chce aby sme boli všetci spolu 🙂 tým som chcela povedať že až budeš dovolenkovať ako doma s kočíkom a prístupom ku kľudu tak choď ale veľa atrakcií si neuzijes. Ja už viem že budúci rok to bude lepšie už bude behať a bude samostatná a bude sa chcieť zapájať do hier hlavne 🙂

cinnamon111
17. júl 2018

Ja som bola pred rokom s dvojmesačnou dcérou, nič sa nedialo, všetko v pohode. Bábo spí, máš ho stále v kočíku, na vzduchu, neplakala, všetko super. Dohliadali sme na staršiu dcéru, ale tá mala už 5 rokov, tak nás už nejako špeciálne nepotrebovala. Zvládli sme.

tina1988
17. júl 2018

Preco nie ? Nevidim na tom nic zle 🙂 moja mala 7 mesiacov, ked sme cestovali do USA, zvladla 10 hodinovy let aj dalsie hodiny cestovania. Kazda mama pozna svoje dieta a vies, ci by ste to zvladli alebo nie. Nase deti su pohodaci, cestovanie im problem nerobi, tak vieme, ze sa s nimi da ist kdekolvek 🙂

jankalukasova
17. júl 2018

Podľa mňa v pohode... ja som bola s pol ročnou v chorvátsku a bola to ťažká pohoda... vyspala sa v kočíku, v apartmáne, v šatke, aute, na pláži... kdekoľvek... ešte nechodila, tak ju nebolo treba naháňať. Bola kojená, takže so stravou žiadna starosť. Tento rok to bude väčšia zábava. Nie je pravda, že som z toho nič nemala... iste starostlivosť o dcérku zostala ale zmenila som vzduch, manžel bol celé dni s nami (už len to je veľký rozdiel), lebo normálne je v práci. Malá strávila príjemné dva týždne plné pohody so spokojnými rodičmi a bola spokojná rovnako... okrem toho je to vodný živel, takže vodička sa jej veľmi veľmi páčila... za mňa je to Rakúsko ideálna voľba... vôbec by som sa nebála.

zuzkanaty
17. júl 2018

jasne, preco nie, 🙂 Rakusko zas nie je Austrália a u nas s malym babom to bolo 10 x lahsie ako potom ked mala rok alebo teraz ked ma 2 😉

babi81
17. júl 2018

@denka259 my sme boli na sardinii letecky v tom veku a bolo uplne super!1x sme autom sli okolo 800km ked mala 2mesiace, spravus viac zastavok.

babi81
17. júl 2018

@denka259 my sme boli na sardinii letecky v tom veku a bolo uplne super!1x sme autom sli okolo 800km ked mala 2mesiace, spravus viac zastavok.

zuzuliennka1
17. júl 2018

urcite je to lahsie s malymi babatkami, autom do rakuska je v pohode, ked budu vacsie, neoblecies a neprebalis ho uz za 5sekund, zbalit veci, prikrmy,... my sa chystame v auguste s 8mesacnym (v auguste bude mat 8mes) a to bude narocnejsie, ako ked bol mensi... aj doma uz to nie je taka pohoda, uz je viac hore, treba dozerat, chystat jedlo, davat pozor a nemoze byt, kam ho dam, lebo sa odkotula/odplazi rychlostou svetla...
cim mensie deti - tym menej starosti, neskor to nebude jednoduchsie 😉 kludne chodte

irusa
17. júl 2018

Ja by som nešla...

bielavila
17. júl 2018

@denka259 my sme sice necestovali na dovolenku, ale domov k rodicom 550 km a pohoda, raz do mesiaca sme tak chodili do maleho pol rika, potom sme sa prestahovali... u mna neni problem s nicim, trebalo ist tak sme isli, maly cestu prespal takner vzdy, nemala by som problem ist ani na dovolenku

martinadoll
17. júl 2018

Naša mala len 6 týždňov a bola som s nou pri mame na "dovolenke" ak sa to teda počíta 400km no stále na Slovensku. Boli sme na 3 týzdne

lubik87
17. júl 2018

@martinadoll myslím že to sa nepočíta ako dovolenka :P to si len prešla z bývania do bývania

thoughtfulweirdo
17. júl 2018

To nie je o dieťati, ale o tebe. Bábätko bude spokojné, keď budeš ty spokojná. Mne sa nechce s malou ísť nikam, lebo by som musela 3/4 jej vecí pobrať, tu už mám systém, všetko šlape, v inom prostredí by to bol zas chvíľu chaos, bola by som z toho nervózna.

tinaa64
17. júl 2018

S prvou som isla ku mame do ciech ked mala rok a pol...

bubinko1506
17. júl 2018

S dvojkami sme chodili odmalinka po vyletoch. Ked mali 3 mesiace sme boli v Rakusku na predlzeny vikend. Bolo super. Rovnako aj v Chorvatsku, ked mali 10 mesiacov. Tento rok ideme opat, budu mat takmer 2 roky, ale my pravidelne s nimi cestujeme☺

lindusss2016
17. júl 2018

Baby, vsetky vieme, ze Rakusko nie je extra zahranicie, ale myslim, ze maminka skor narazala na tu cestu (650km). To podla mna az tak malo na to dietatko nie je. Na jednej strane, rodicia si to este uziju, ale na druhej dieta z toho nebude mat nic a ja osobne nvm, ci by som ho tolko tahala autom. Predsalen vo vajicku ma dieta travit co najmenej casu, je to len na nutny presun a tym dovolenka podla mna nie je. My sme boli s 5 m 2,5 hod cesty a to sa qmi uz zdalo na nu dost, ale musim uznat, ze dovolenka bola super.

puffu
17. júl 2018

my sme boli minuly rok v chorvatsku(850km), alica mala 4m2t, matej mal 1r3m, cesta super, isli sme v noci.. alica pekne spala na plazi a obaja spali lepsie ako doma.. uplne skvelo bolo a urcite odporucam ist niekam..uzili sme si to vsetci..

gurags
17. júl 2018

@denka259 my sme boli v rakúsku s malou keď malá dva mesiace. Boli sme u rodiny a spali sme tam tri noci. Bolo to fajn, malá celú cestu prespala, iba raz sme stáli na prebalenie a kojenie. Odvtedy sme boli ešte raz a chystáme sa aj teraz a má 4 mesiace.

may555
17. júl 2018

@denka259 my sme boli v Taliansku teraz s malou, mala 3,5 mesiaca v case dovolenky...vratili sme sa pred 2 tyzdnami, cesta cca 6-7 hodin a nebol ziaden problem..dovolenka super

sisaka
17. júl 2018

Boli sme s 3 mesačným, autom vyše 1000 km, bez problémov. Mám starsiu dcéru, nechceli sme aby celé prázdniny trčala doma, len preto, že ma malého súrodenca. Kompromis bol, že sme nešli do žiadnej exotiky a spravili sme výlet doma. Nebol žiaden problém, cestovali sme v noci, mali sme apartmán aj s kuchyňou, bol to rezort aj s bazénom, kde bol poobede tieň, tak sa aj maly mohol okúpať, na plaži sme mali taký mini stan pre bábätka, na prechádzky normálne v kočíku. V pohode sme dali aj reštaurácie, pred odchodom som vždy nakojila a maly prespal vo vajíčku celu večeru. Všetci sme si super oddýchli. My sme ale všetci cestovatelia, balenie, pobyt mimo domu nerobí nikomu problém, decká od mala zvyknuté cestovať, spávať v hoteloch, stravovať sa v reštauráciách, pre nás je to radosť, oddych, nie stres. Niekto sa “‘neodváži” päty z domu vytiahnuť, kým dieťa nemá aspoň 10 rokov - to sú tie úzkostlivé mamičky, ktoré všade berú so sebou pojazdnú lekáreň a sťahujú polku domu a 3 mesiace pred odchodom sú z toho cela rodina v strese. Dieťa ofukne morský vánok a zje reštauračnú stravu a je potom týždeň z toho v horuckach a so žalúdočnými problémami. Takýmto typom ľudí, je lepšie byt doma a nestresovať sa dovolenkou.

nellita
17. júl 2018

My chodíme na dovolenky od 1 roka,najdalej sme zatial.boli v Omane a pohoda,cokolvek moze chytiť aj doma na pieskovisku

ivec16
17. júl 2018

kym bol plne dojceny cestovanie bola malina, ziadna starost o jedlo... ked zacali prikrmy zohnat vhodne jedlo na cestach bolo tazke...

michala.s
17. júl 2018

my sme isli so 6 mesacnou. Bola po velmi tazkom zapale pluc a imunolog odporucil morsky vzduch, mala bola v tom case sondovana, grcala z kazdeho jedla no aj tak sme isli, ved pre zdravsie pluca vsetko. Bolo super, cestu tam prespala, mlieko som jej davala ked sme stali co bolo kazde 3 hodiny v chorvatsku sa jej lubilo aj prechadzky pri mori si uzivala. Potom az do dalsej jari chora nebola.