Iný spôsob uspávania ako na prse a dudel?

monkaa7
9. jan 2019

Dobrý deň mamičky prosím o radu.Môj synček má 8 mesiacov a v marci nastupuje do školky,keďže žijeme v zahraničí a materská je tu iba pol roka.Problém je v tom,že môj drobček keď má ísť spinkať,nezaspí bez toho,aby nebol na prse,ale keďže zachvíľku nastupujem do práce,bude problém so zaspávaním.Môžte mi dať prosím rady ako ho uspinkat bez toho aby som mu dala prso? Dudel nepomáha,vyplúva ho.Ďakujem za rady.

monikafeliz
9. jan 2019

Ja uspávam v nosiči, ale v škôlke ho tak uspávať asi nebudú... keď ho dávaš do škôlky, jediné čo ti viem poradiť je naučiť ho zaspávať samého ale bez vyplakania to asi nepôjde. Keďže ja plánujem byť na materskej 3 roky, tak ja uspávam v nosiči, na to nechať malého vyplakať nemám srdce. V nosiči je to pekné ked mu tak odkväcne hlavička =)

kristina206
9. jan 2019

@monkaa7 my sme začali s uspávaním na rukách ale nie hojdať, len chodiť s ním hore dole. Potom sme ho uložili do postieľky tesne pred zaspaním. Išlo to postupne a pomaličky a teraz väčšinou zaspí sám, keď odídem z izby.

monkaa7
autor
9. jan 2019

@monikafeliz ani ja nemám srdce ho nechať vyplakať,nie som toho názoru.Myslím,že keď dieťa plače,dáva tým niečo najavo,veď ešte pokým nerozpráva je to jeho jediný dorozumievací prostriedok.Preto som chcela radu ako ho uspinkať.Ďakujem za radu,ale v škôlke ho určite nebudú nosiť v nosiči

monkaa7
autor
9. jan 2019

@kristina206 ďakhjem za radu,vyskúšam túto metódu,či pomôže.

dankariska
9. jan 2019

@monkaa7 Ja by som to neriesila. Dieta sa inak sprava u cudzich osob. Skor by som porozmyslala, ci sa predsa neda ostat este doma s dietatom na nejaky cas, pripadne sa zamestnala len na part time. Ci by to partner ozaj neutiahol este nejaku tu chvilku. Cas s dietatom sa uz nikdy nevrati, zatial co pracovat mozete kedykolvek.

selest
9. jan 2019

My tiez uspavame na prse alebo na rukach. Najnovsie aj v nosici. Neviem co bude ked skonci materska. Tiez zijeme v zahranici je to tu na hlavu s tou dlzkou materskej. A to ja som musela ist na md uz 3 mesiace pred porodom kedze som bola pn 😕zda sa mi maly strasne malinky aby som ho nechala cudzim ludom 😢oni aj tak nemaju cas kazde dieta samostatne uspavat to si neviem predstavit

rybka80
10. jan 2019

@monkaa7 ja žijem tiež v zahraničí. Tu je materská 4mesiace. Malý išiel k opatrovatelke kde bolo viac detí keď mal rok. Doma zaspaval tiež na prse, takže som si nevedela predstaviť ako to zvládne. A predsa bol tam jediné kojene dieťa, a ako jediný nemal problém zo spaním. Opatrovateľka ho vždy chválila, že keď sa išlo spať, ľahol do postieľky a spal,. Ani ho nezaujímalo, že iné deti ešte rozprávajú alebo sa šantia a nevedia spať. Ani som neverila, že hovorí o mojom synovi. 😀. Tak držím palce aby ste to zvládli podobne. Doma kľudne uspavaj na prse. Nič tým nepokazis.