Ahojte, naozaj tym, ked porodim dietatko (este ho teda nemame "zrobene"), vsetok cas a myslienky venujem uz len jemu? Mam vela konickov a chcela by som v nich pokracovat, aj spolu s dietatom. Mam kamosky, ktore o nicom inom nerozpravaju, len o detoch a mna to nebavi, nechcem riesit len plienky a grckanie a papanie a pod. Nemam uz bezdetne kamosky a uz sa nemam s kym porozpravat aj o inych veciach. Pride mi, ze sa na vsetko ostatne vykaslali, aj ked uz maju vacsie deti (3r.+). Su tu nejake mamicky, ktorym sa podarilo pokracovat vo svojich inych zaujmoch? Da sa to vobec?
Príchodom bábätka sa život nekončí, a aj keď trebárs mne trvalo, kým som si zvykla, že mi niektoré aktivity popri bábätku budú trvať o čosi dlhšie, stále sa to v pohode dá, človek zvolní tempo a keď si nájdete spoločný rytmus a rutinu, bude to super. Áno, sú mamičky, ktoré sa venujú 24/7 len bábätku a berú si ich aj na záchod, ale je to iba iba na tebe. Tiež sa rada porozprávam aj o iných veciach, to ale vôbec neznamená, že svoje dieťa nemilujem najviac na svete a nieje mi prioritou.
Dá sa s bábom aj cestovať, aj podnikať, aj všetko, neboj 😉
Všimla som si aj to, že ženy, ktoré majú svoje koníčky a pravidelne sa im venujú, stíhajú v domácnosti viac, lebo sa asi tešia, že budú môcť napr. dve hodiny dva krát týždenne venovať tomu, čo ich baví, oddýchnu si od dieťaťa, dieťa nie je nezdravo na matku naviazané, manžel je zapájaný do fungovania domácnosti a starostlivosti o deti od začiatku, takže nie je zaskočený tým, že má dieťa osprchovať a uložiť, keď manželka nastúpi do práce. Takže samé pozitíva, len to samozrejme nesmie presiahnuť určitú zdravú hranicu.
Budes to mat tak ako si urobis. Hlavne si nic nerob z toho, ze niekto to robi inak ako ty :D lebo do mna sa obuvali "kamosky mamicky" (uz byvale), za to ze pracujem, za to ze nepracujem, za to ci dojcim/nedojcim, za to ci chodime/nechodime plavat a ako pisle emilka:1 aj za to, ze malu som si veru na zachod nenosila, uplne to prezila v ohradke, kym som si odskolcia... atd atd... Proste kazdy to ma nejak, tak ako si to urobi to ma, a cim menej sa budes prisposobovat ludom okolo, tym budes ty spokojnejsia 🙂 Ked budes mat doma babatko, tak uvidis.. je to ine, ako plany "pred"... kazde dieta je ine, kym moje prespalo cely bozi den a ja som mohla pracovat, mala som vylesteny dom a 2x denne sme boli na prechadzke, kamoska nestihala ani pracku zapnut bez vreskotu. Nevadilo, ze som na nu cely den sama, kym jej nepomohlo ani ked prisla polovicka o 14tej domov... A konicky... neplanuj si toho zbytocne vela nech nie si sklamana :D ja som msuela par veci odlozit na neskor, ale vacsina sa vobec nezmenila 🙂
ano, jasne, aj ja sa nerada bavim o detoch (mam 4)... Bavi ma zit zivot dospeleho cloveka, bavi ma byt sama sebou a materstvo neberiem ako zmysel svojho zivota. Ale niekedy ma zaujima ako si kto poradi s detmi, obcas sa inspirovat, aj ja si niekedy potrebujem dat poradit. Najdi si ine rovnako naladene kamaratky, alebo to budes mat tak ako si to urobis sama.
bude to tak, ako si to urobis a zariadis a vysporiadas. Uvidis, co budes citit, ked sa stanes matkou.
kto mal záľuby pred dieťatkom, bude ich mat aj potom, ak bude chcieť, niekto nemá žiadne hobby cely život, s dieťaťom ci bez..
ja som si všetky záľuby nechala a fungujeme, akurát mám teraz malého pomocníka😅
mám par známych s deťmi, ktorých navštevujeme, nech sa deti pohrajú..ale inak sa mamičkám vyhýbam zďaleka, nedala by som to - sídliskovú mamičkovskú mafiu😈 a hlavne ony by nedali mňa😀
Dakujem,ste super, ze ste ma povzbudili. viem, ze to bude asi zalezat od dietatka a je blbe tvorit si plany, ale velmi rada by som s nim chcela cestovat, sportovat, spolu pekne zvladat domacnost (lebo aj domacnost a varenie je moje hobby), len ked tu citam ako sa pri dietati neda ani na wecko skocit alebo starat sa o seba, tak sa az bojim😄🙈
samozrejme sú deti menej a viac náročné, môže sa stať, že sa narodia dve naraz 😍, ale aby si žena nemohla ani na WC odskočiť...vieš, väčšinou si to robia tie ženy samé, že sa stanú otrokom detí a na seba úplne zabúdajú. S dieťaťom sa dá kľudne cestovať, stanovať, chodiť na festivaly, na wellnes víkendy, niektoré maminy počas MD normálne pracujú, doštudujú, alebo začnú študovať, založia firmu a pod. Aj tu na MK je ich kopa.
zalezi od toho ake budes mat dieta .. su take od ktorych sa prve mesiace-roky ani len nepohnes a take pri ktorych pomaly aj vystudujes medicinu. vyuzi kazdu moznost strazenia - muz,surodenci,rodicia,kamaratky .. a ked schytas ten komplikovanejsi model dietata a budes mat pocit ze ti to uz lezie na mozog, tak opatrovatelka/skolka aspon na par hodin a venuj sa co povazujes za zmysluplne
na wecko sa dostanes, akurat, ta bude sprevadzat tvoj osobny strazca😀 tiez ti bude sprijemnovat sprchu vhadzovanim roznych predmetov do vane..
mne moj pomaha presadzat kvety, ja kupim kvetinac a nachystam vsetko, on rozbije kvetinac a roznesie zeminu po miestnosti.. ja zasadim, on vytiahne z hliny von, mame to krasne podelene😀
kamos s manzelkou a malym chodia na tury, kupat sa na jazera, na chaty s partiou..vela zalezi aj od partnera, ci zdiela hobby, ci pomaha, ci sa viete dohodnut a zariadit si to k svojej spokojnosti..no a samozrejme od zdravia dietata i rodicov..
@daganov vsak s prvym som nachodila kilometre v kociku aby konecne spalo a ja aby som bola vonku a mala pohyb. S druhym sa nedalo ani len to, lebo vrestalo, vrestalo, vrestalo a vrestalo a nic nepomahalo. Ako-tak kludne bolo doma. Aj to nie vzdy. Vacsinu casu bolo na rukach, v satke. Dilema ci ju prebudit alebo radsej sa tesit v stoji zo 40 min spanku a ticha, co tam potom ze mam grcku vo vystrihu stekajucu smerom dole a meniacu sa na tvaroh. Alebo novy skill vykonavanie velkej potreby s dietatom v satke (pozor na dolne konce satky aby nepadli do wc misy). Sialene casy to boli. Uz je z nej nastastie normalny ako-tak rozumny cloviecik a len obcas ma nejaky ten amok.
@meluela chápem, je to o nervy, len ja som si všimla - chodíme roky ako partia do prírody, že deti, ktoré tam nosia sa od malička akosi prirodzene učia, že aj dospelí majú svoje potreby, že musia aj chvíľu počkať, že im čaj nepodá zrovna mama alebo otec, ale kto je nablízku, jasne, že nejde o také drobča v šatke, ako opisuješ, tam to je fakt, len to nejako prežiť.
vôbec nemusíš riešiť len dieťa, ani náhodou, tiež som nevyhľadávala spoločnosť žien na ihrisku, ktoré mali jedinú tému na rozhovor, radšej som išla do lesa, do parku. Ja vlastne poznám viac takých žien, ktoré si svoje koníčky ponechali, dokonca aj taký, ako horolezectvo. Jasné, že neliezla po skalách a pod kopcom kočík s trojtýždňovým....tancovanie spoločenských tancov, behanie maratónu, volejbal a to nemyslím zahrať si pár krát počas leta plážový, ale tréning dva krát týždenne, turnaje. Dokonca poznám manželský pár, kde hrajú obaja a majú dve deti do päť rokov. Je to na tebe.