Ihrisko, kde v pieskovisku leží pes

5. mar 2024

Aky by ste mali nazor na to ze pridete na ihrisko kde je aj pieskovisko(mesto) a v pieskovisku lezi pes, mama stoji a dieta cca 5rocne sa hraje. Je to normalne? V tom pieskovisku sa hraju aj rocne deti , alebo deti ktore napriklad potom jedia chrumky.. ako za mna vo vseobecnosti ziadne zviera nepatri do pieskoviska a je jedno ci je bytove, domace ci volne zijuce. Teda do verejneho pieskoviska. Co si o tom myslite?
Viem ze sa tam mozno nejaky vtak alebo mozno aj pes zatula ale takto umyselne nechat v pieskovisku. Podla mna mohol byt kludne o meter vedla. Nie kazdy spi doma so zvieratom a nie kazdemu je to prijemne.

pribinak
5. mar 2024

Mala si ju upozorniť aby pes odišiel mimo ihrisko a ak nie tak volať 158, 159

A to som sama psickar

nyusika
5. mar 2024

mne by to naozaj nevadilo, pokial by tam kludne len tak lezal pri majitelke.
ale uznavam, ze pes do verejneho pieskoviska nepatri. Skusila si ju slusne poziadat, aby stym psom odisli ?
ak by odmietla, kludne si mohla zavolat mestsku/poriadkovu policiu, cislo 159.

basulaak
5. mar 2024

Patrit tam nepatri. Ale kym tam necura a nekadi, tak by som to neriesila. Nijak mne ani dietatu neskodia. Verim, ze tulave macky ci mysi a vtaky tam tiez chodia a ba aj kakaju.

autor
5. mar 2024

@basulaak neviem ale ja som na sidlisku v nasom meste tulavu macku nikdy nevidela a to sme 4 hodiny denne vonku. Ono vies potom uz je neskoro. A darmo ak by napriklad do ich vybehu isiel motorkar tiez by im to nevyhovovalo a tiez by mohol povedat ze tam len stoji ale nepatri tam

barbora0308
5. mar 2024

Ja mam velmi rada zvierata, ale tiez som toho nazoru, ze na ihrisko nepatria. Nehovoriac o nezodpovednych obcanoch, ktori tam dokonca vyvencia svojho psa a nechaju psie extrementy na ihrisku...mne raz tak maly spadol do hovna 🤬. Ja ludi co nezbieraju hovna napominam, ci som za hulvata alebo nie...

basulaak
5. mar 2024

Ok. Tak pozom konaj ako uznas za vhodne. Usta mas. 🤷‍♀️🙂👍

gejb
5. mar 2024

Nepatrí tam, to je jasne. Ale pes tam na rozdiel od mačky kakat nebude. Túlavé mačky prenášajú rôzne nebezpečné parazity, maju rady piesok, a preto by som ustriehla ci dieťa takými rukami potom bude papat chrumky...
Domaci pes v pieskovisku je najmenší problém

autor
5. mar 2024

@barbora0308 dobre robis. My sme tiez mali psa dokonca presne takeho isteho. Viem aka je povaha ako sa sprava.. ale proste taky co to nezbieraju to je max drzost.. mne uz tiez syn nastastie len stupil no uz asi 5x..

autor
5. mar 2024

@basulaak ja som ju aj upozornila ze to nie je vhodne.. no ako inak nevzalo to dobre a nakoniec som ja bola ta zla.

jakubrianka
5. mar 2024

Správca ihriska musí na noc (a v nepriaznivom počasí) pieskovisko prekrývať práve preto, lebo zodpovedá za nezávadnosť pieskoviska (toxoplazmózy…). Pred ihriskami býva tabuľa, že psy na ihrisku nemajú čo hľadať a aj keď tam tá tabuľa nie je, je to všeobecné pravidlo. Nie len kvôli hygiene, ale aj kvôli bezpečností deti. Nechodím predsa na ihrisko strážiť cudzých psov, aby nevyskočíi na deti. Ja som už zo 2 x na toto mamky upozorňovala, a tak isto na fajčenie na ihrisku. V prípade že neporozumejú, alebo sa to ešte aj opakuje treba riešiť oficiálne. A pes v pieskovisku❗️⁉️ To je už fakt moc, aj keby bol pravidelne odčervovaný, predsa len kadečo oblizuje, stúpa, má srsť.

biglovemom
5. mar 2024

Nechci vediet co vsetko v noci cika po tom pieskovisku🫣 😂
Povedala si jej a hotovo.naco to riesit na konovi?

Ps:mam bezne psa na ihrisku a na piesok ho nepustam a je na voditku

jakubrianka
5. mar 2024

Napríklad… Toxocara canis – škrkavka psia, Toxocara cati – škrkavka mačacia) je parazitický helmint tráviaceho systému psov, psovitých mäsožravcov, mačiek a mačkovitých mäsožravcov. Ochorenie človeka je spôsobené larválnym štádiom parazita. Vyskytuje sa geopolitne.

diewcatqoo
5. mar 2024

U nas je na kazdom detskom ihrisku v okoli znacka zakaz vstupu so psom. Ale aj tak tam ludia chodia so psami. Pokial pes lezi niekde pod lavickou, tak mi to vobec nevadi. Ale pes v piesku by mi teda prekazal riadne. Mamicku by som upozornila a ak by teda mala na haku, tak by som volala mestskych policajtov.

maciatkoe
5. mar 2024

Ku psovi na pieskovisku sa nejdem vyjadrovat. Ale to vazne necha niekto hrat sa rocne dieta v pieskovisku a potom do tych spinavych ruk da dietatu chrumky?

zuzanazu85
5. mar 2024

Túlavé mačičky tam zvyknú aj potrebu robiť. Mali by byť také ihriská zabezpečené ,ale keď si tak spomínam,z rozprávania maminy,tatka,ja som sa rada hrávala s kuriatkami,sliepkami na dvore,Boh vie, čo som chytala do rúk,pojedla 🤭😁.

anna777115
5. mar 2024

@maciatkoe Presne, toto aj mňa, ako prvé napadlo. Milá autorka, nesúhlasím so psíkom na pieskovisku, ale tá ubezpečujem že tie zvieracie parazity sú len okrajové záležitosť, čo môže tvoje dieťa chutiť na pieskovisku od ostatných detí. Napr.mrla detská, herpeticka angína, rotavirozy, virózu nohy, ruky, podotýkam, toto všetko chytila moja dcéra na pieskovisku od ostatných detí. K tým chrumkam sa radšej nebudem vyjadrovať.

autor
5. mar 2024

@biglovemom no praveze nevidim aby tam kadeco v noci co i len chodilo. Mam ho pod oknom. A nie su tu ani dive zvery ani tulave macky psy.. max mozno nejaky vtak a ok mozno mys.. ale urcite to nie je zajac lyska alebo neviem co..

autor
5. mar 2024

@maciatkoe no ja nie.. ale videla som tam take ze mali nakrajane ovocie v misticke jedno dieta malo cca rok a druhe cca 3 a aj sa hrali aj jedli to ovocie.. vidno to bezne.. ja sa snazim aspon utierat a vydenzifikovat..

jakubrianka
5. mar 2024

Prevádzkovatelia pieskovísk sú povinní:

technickými opatreniami zabrániť vstupu zvierat do pieskovísk, prípadne zabezpečiť ich zakrývanie vhodnou fóliou
zabezpečiť pravidelné čistenie a údržbu
Rodičia by mali dbať:

aby deti dodržiavali základné hygienické návyky a rešpektovať pokyny pediatra, pokiaľ ide o ich očkovanie
aby na hry detí v pieskoviskách dozerala dospelá osoba
aby v prípade poranenia dieťaťa napríklad znečistenou injekčnou striekačkou ranu ošetrili, dezinfikovali a informovali pediatra, ktorý rozhodne o ďalšom postupe. Môže to byť očkovanie proti hepatitíde typu A a B, pravidelné sérologické vyšetrenia, resp. sledovanie zdravotného stavu dieťaťa počas šiestich mesiacov

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domkakvet
5. mar 2024

Pes na ihrisko nepatri, dobre si urobila, ze si ju upozornila, ale urcite neprijemna situacia.

14petulka88
5. mar 2024

Ja sama mam psa aj 2 rocne dieta a teda vadilo by to aj mne. Psy maju nato urcene vencoviska a nemaju co robit v detskom ihrisku.

cyberk
5. mar 2024

Ja neznasam tieto pribrzdene mamicky, ktore musia vlacit psov na detske ihriska. A este keby bol v pieskovisku tak by som sa nezdrzala urcite 😖

tramtada31
5. mar 2024

Jasne, že nemusel byt priamo v piesku, ale toto mi príde úplná blbosť riesit. A jasne, že na sidliskach mate túlavé macky a jasne, že tie chodia kadiť do pieskoviska. V porovnani s tým, bytový pes, veterinárne určite ošetrovaný a odcervovany, je oveľa menším rizikom. Minule sme mali v našej obecnej skupine hádku, kde takéto premotivovane mamicky riešili, že cez ich otvorené ihrisko vo vnutrobloku (cez ktorý vedie verejny chodnik do obchodu či na zastávku) chodia psickari a nestačila som sa diviť. Čo z tých vasich deti vyrastie? Hlavne, že ich nosíte do Zoo pozerať sa na zvieratka, ale pohŕdate vsetkymi ostatnými zvieratami, ktoré ziju vo vašom okoli. Takto sa určite nebuduje v detoch laska k prirode a zvieratam.

biglovemom
5. mar 2024

..a ty si celu noc hore a cumis na ihrisko? Prosim ta….😂 vies kolko maciek sa tam vystalo uz?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
5. mar 2024

Ano, oficialne tam byt nesmie ale uprimne bolo by mi to jedno. Tulave macky tam robia vsetko, pubertaci po zotmeni tiez, bohvie kolko deti sa tam pocikalo vo faze odplienkovania… od verejneho pieskoviska ocakavam vsetko okrem cistoty.

viestta
5. mar 2024

Viac ako leziaci pes by ta na pieskoviskach mali trapit ulicne macky, ktre tam chodia po nociach na "zachod".
Nuz a ked matke dovoli jest rukami od piesku chrumky, tak za to nemoze ani ten pes, ani tie macky.
(ano, som proti tomu aby pes vylihoval v pieskovisku, ale ten je v tomto pripade ten najmensi problem)

autor
5. mar 2024

@tramtada31 ak by tie macky chodili kadit do toho pieskoviska tak by sme si to vsimli. Pretoze by za sebou nieco nechali a skutocne sme na tom ihrisku kazdy den a nikdy som tam s prepacenim ziadne hovno nevidela ani od vtakov.. a tiez je rozdiel ked tu macku nema kto usmernit a rozdiel ked majitel psa ho tam este vola. To ze tulava macka nema rozum chapem ale ze dospely clovek to uz je divne.. a fakt v Bratislave v Ruzinove som teda ziadnu tulavu macku za 7 rokov nevidela.