Hysterický rev mesačného bábätka

katkaluky89
6. nov 2023

Ahojte. Už som zúfalá, cez deň ako med no večer ked treba ísť spať ako keby sa otvorili brány pekiel 😥 rev, krik, napapaný, odgrgnutý, prebalený a stále dokola od desiatej večera až do piatej rána každý boží deň..kakáme, prdkáme, cikáme sem tam aj grcne trošku ale prejde..zaspí Max na 20min a potom znova. Ja už neviem čo robím zle 😢 snažím sa byť pokojná lebo viem že nervy sa prenášajú na bábo ale tu už človek siaha na samé dno plače malý plačem ja..prosím poraďte

dzulli1980
6. nov 2023

Nemá koliku?

katkaluky89
autor
6. nov 2023

@dzulli1980 práveže sa nám nezdá žeby kolikoval, ale skôr ma ešte napadá či by to nemohol byť ten skrytý reflux

deedol
6. nov 2023

ahoj, je to relativne bezne, treba to zial len pretrpiet - teda ak si si ista, ze ho naozaj nic netrapi. ak vies po anglicky, vygoogli si "baby witching hour". pripadne tu som o tom nasla nieco po slovensky:
https://najmama.aktuality.sk/clanok/r4qtQj0/aj-...

methexis
6. nov 2023

Naša najstaršia to tak mala, od 20-21 do polnoci každý večer , prešlo to cca v 3. mesiaci, nič nezabralo, musela si tým prejsť. Vyvíja sa nervová aj tráviaca sústava.

katkaluky89
autor
6. nov 2023

@methexis ❤️❤️❤️

katkaluky89
autor
6. nov 2023

@deedol skúsime sa opýtať pediatričky v stredu ale toto už je peklo a taký nárek mam pocit ako keby ho drali z kože

deedol
6. nov 2023

@katkaluky89 jasne, chapem. moj to mal v noci, ale boli to koliky, na nom to bolo vidiet, ze ho boli brucho. drzim palce, aby to rychlo pominulo.

pribinak
6. nov 2023

@katkaluky89 myslím že toto sú koliky, reflux by plakal po jedení aj počas dňa

taga
6. nov 2023

Sucitim ❤️
Nas tak revaval! Doslova, ze som nevedela, ci volat zachranku, ci co! S muzom na pokraji zufalstva obaja...
Nezabudnem, ako jednu noc vrieskal, ale ze VRIESKAL snad 3 hodiny, VSETKO sme vyskusali, nakoniec zaspal v pozicii tigrika na muzovej ruke, ale uplne holy, bez plienky... po asi pol hodine som chcela dat aspon plienku nech uz ideme spat, bola snad polnoc.. muz nechcel, ale nepocuvla som ho... maly sa zobudil a nasledovali dalsie asi 2 hodiny vrieskania.. najhorsie mesiace, a zial, nepreslo to tretim mesiaco, mozno okolo 5teho skor...
Ale,syn je sikovny, inteligentnh, zdravy, nic mu nechyba.. nikdy sme nezistili,co za tym bolo 🤷‍♀️

luulinkaa
6. nov 2023

Mali sme to iste, nepomahalo nic, tiez sme boli zufali, skusali sme vselico, trvalo to nejake 2-3 mesiace a poyom to odznelo, poviem tibola som zrela do blazinca. Drzim palce, pevné nervy...nam co pmahalo aspon trosku ked babatko lezalo na nas, tak zaspalo aspon nachvilku, spanok na brusku, ale fakt neodporucam bez dozoru, je to nebezpečné kedze sa nevie pretočiť, treba pri nom byt a nespat, dávať pozor aby hlavicka bola bokom

angel993
6. nov 2023

@katkaluky89 obe moje deti mali také obdobia. U nich bol dôvod ten, že mali cez deň veľa podnetov. Na pár týždňov sme museli úplne stopnúť návštevy, lebo stačilo že bol v domácnosti jeden človek naviac a dieťa večer plakalo 2 hodiny. Mladší mal ešte aj reflux, dávali sme gastrotuss sirup a po ňom plakal tiež. Kým sme na to prišli pribudlo mi pár sivých vlasom.
U staršieho to trvalo asi mesiac a u mladšieho trochu dlhšie.

domak2
6. nov 2023

https://youtube.com/shorts/Xf9kyFjLiec?si=-aqEV...
Môžeš skúsiť 😁

A inak len pevné nervy, možno satka by sa mu pacila? Môj v nej bol rad, často ho to ukludnilo, ale teda ty si pri tom neoddychnes

isis234
7. nov 2023

@taga možno tie bavlnené polienky boli prijatelnejšie pre deti. Lenže pamperska má výhodu, že je plachta suchá, aj oblečenie.
Možno sa deti niečoho v noci boja. Preto sú kľudnejšie, keď spia s rodičmi.
Tie články a video je super

marianarem
7. nov 2023

@katkaluky89 Aj sestra presne toto mala. Sesternica tiez, len nie v noci, ale cely den. V obidvoch pripadov babatka zdrave. Preslo to okolo tych 3m. Verim, ze je to na nervy :(

misters
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkaluky89
autor
7. nov 2023

@misters dnes budem spať v druhej izbe

miimss
7. nov 2023

@katkaluky89 pravdepodobne ide o PURPLE plač. Vyskytuje sa u bábätiek od 2 týždňov do 4 mesiacov. Tiež sme si tým prešli. Každý večer od cca 18 hod. Čím bola strašia tým sa interval skracoval. Ale bolo to hrozne... Nám na toto najviac zaberal nosič a biely šum (sú rôzne aplikácie - našej vyhovovala zvonkohra) aspoň to nebol nonstop plač ale s prestávkami aj tri hodiny. Čo som sa dočítala tak je to vývoj nervovej sústavy a majú tú vraj temperamentnejsie deti. Viem že je to neskutočne náročné, ale bábätko sa cíti nabezpecnejsie práve v tvojom náručí... Určite by som ho nechávala plakať samé.... My sme sa s partnerom striedali.... Ale väčšinou som ju tisila ja.

taga
7. nov 2023

@isis234 nie, to nemalo priamu suvislost s plienkou, to bol len detail, ze som ho znovu vyrusila a jemu zas trvalo 2 hodiny sa utisit...
A maly spaval pri mne od mala,na poziadanie dojceny, cize nebolo to ani tym,ze by bol sam v postielke..
Naozaj, nikdy sme nezistili, cim to bolo, ale uz je to zabudnute ❤️

taga
7. nov 2023

@misters najhorsia rada, ktoru mozes matke a jej dietatu dat! Za toto by som rusila minimalne mk access. Lebo naozaj mesacne, ci 2mesacne dieta nema nic lepsie na praci, ako si vecer zmysliet, ze dnes pojdem svojim novopecenym rodicom na nervy 3 hodinovym placom! Fakt to robi len cisto z pleziru, este povedz, ze skace im po hlavach a konecna....

taga
7. nov 2023

@katkaluky89 prosim ta, cokolvek urobis, hlavne ho nedavaj do vedlajsej miestnosti ako by sa nic nedialo..
Skus na tigrika alebo ako radi kocka vyssie spinkat bruskom na tvojom bruchu..
Vela stastia ❤️

rsr
7. nov 2023

@katkaluky89 moze to byt alergia na bielkovinu kravskeho mlieka. U babatiek celkom bezne, neskor z toho vacsina vyrastie. Syn to mal, cez den bol v pohode, mal podnety, nevadilo mu to. V noci vsak 4hodinovy plac kazdy den.
Ked som vysadila kravske mlieko (kojila som) zo dna na den prestal. Uplne iny cloviecik z neho bol. Pozor vsak aj na male mnozstva (syridla a pod.)- nachadza sa takmer vo vsetkom.

nyphadora
7. nov 2023

@katkaluky89 dcera mala reflux a teda plakala cely den 🙈 a skusili ste rektalnu alebo všetky možne kvapky na prdiky a probiotika? A šatku to dosť pomaha.

sono2
12. nov 2023

Tak podla mňa má Koliky. Staršia mala takto na večer presne od 3 do 6 týždňov, denne. Tiež spala len bruchom dole.
Mladšia nie, nikdy. Spala len na chrbte
Obe dojčene. Um ani kvapku. Ani fľašu ani nič.
Pomohol baby calm. Ale veľmi opatrne do líčka, je to aromatické raz dva tu môže natiahnuť. Jej fakt pomohlo. Týždeň brala a Koliky skončili zo dňa na deň. Keď dieťa prdi nehovorím, raz dvakrát je OK, akonáhle viac, je znak, že ju duje