Hysterický plač dvojročného v noci

5. feb 2022

Mamičky -mali niečo podobné vaše detičky ? Malý je ešte kojeny, no ja som tehotná a chcela som ho odstaviť. Od kedy som tehotná ale vyžaduje kojenie častejšie a je podrazdenejší. Začal mi zle zaspávať, malo rozpráva no hovorí,že sa bojí tmy. To som poriešila nočnou lampou. Lenže v noci o 3 sa zobudí ,nakojí a potom chytí hystericky plač že chce ísť preč z izby. Nič nezaberá, je spotený, trasie sa. Nepomáha kojenie, upokojovanie. Nie je to v spánku + je zobudený. Ma to asi 2-3 týždne. No teraz tesne po prekonaní korony je horšie. Cez deň sa snažíme byť 2x. vonku, rozprávky síce pozerá ale snažím sa čo najmenej a hlavne nie večer. spí so mnou na manželskej. Neviem či mu odstavenie od MM pomôže alebo to ešte zhorší.

heln
5. feb 2022

deti v tomto veku mavaju nocne desy, nie je to nic neobvykle.... moja dcera sa budila v noci s hysterickym revom ze ju hryzie pes do nohy...
mozno by bolo dobre odstavit od kojenia a prejst na um alebo obycajne mlieko.

nikpa
5. feb 2022

Asi má nočný des, náš robil podobný cukrus v noci. Trvalo to asi pol roka

gabko201
11. feb 2022

My sme mali podobné stavy v noci, nám ale išli spodné stoličky naraz von, k tomu odplienkovanie a obdobie vzdoru. Bolo mi ľúto, že sa malý budí s takým hrozným plačom. Ja som vtedy skúsila dať pred spaním homeopaticky sirup Sedalia a ten pomohol. Na radu pediatricky som dávala len pred spaním a iba týždeň. Zabralo, malý nemal viac tie nočné desy. Držím palce nech to prejde 🙏

autor
11. feb 2022

@gabko201 ďakujem už sa to ukludnuje. Budi sa ale neplače posledné dni . Tak uvidíme

gabko201
11. feb 2022

Super, ešte ma napadla jedna vec. Priateľ sa v tom čase stretol a rozprával s jednou detskou psychologičkou a tá mu povedala, že treba si dávať pozor, čo pred malým hovoríme a teda hlavne nehovoriť o ňom niečo zlé a nerozoberat pred ním nejaké problémy a že dokonca ani keď spi. Deti vraj v tomto veku nasavaju ako špongia, aj keď spia... A nám ešte pomáha aj umyť čistecom, keď má zlé obdobie..

autor
11. feb 2022

@gabko201 áno je teraz citlivý a vnímavý. Neviem či pomohli že som ho prestala kojit. Možno mu nerobilo dobre moje tehotenské mlieko. Uvidím , musí prejsť nejaký čas ale začali tie nočné stavy miznúť po dostaveni . Nechcem ale ešte nič zakríknuť.