Hypotonus a hypertonus u 6 mesačného synčeka

benoitka
18. apr 2020

Ahojte, mamicky,
moj 6mesacny syn ma hypotonus s prechodom do hypertonu v hornych a dolnych koncatinach. Cvici vojtovku, ktoru ale dobre netoleruje, aj ine cviky este s inou fyzioterapeutkou. Trapia ma najma jeho hypertonicke ruky a nohy. Ked lezi na chrbatiku, jednostaj myka rozpazenymi rukami a nohami, nevie ich zastavit, nema v sebe pokoj. Malo dietatko niektorej z vas rovnaky problem? Cvicenie na to xatial nezabera. Kedy u vas ten hypertonus v ruckach a nozkach prestal a vymizol?

evitka83
18. apr 2020

@benoitka dcera bola hypotonicka. S vojtovkou som sekla. Cvicili sme ine veci, chodili na plavanie a pod. U syna som tento tyzden skusala kranyosakralnu terapiu na ukludnenie cns a vyzera, ze to bude cesta pre nas.

deti95060810
18. apr 2020

mala dcéra..... prestalo keď sme začali cvičiť vojtovku v Olomouci. Dovtedy to bolo o ničom v MT. Doporučujem vojtovku v Olomouci reh. stredisko Corpus, popr. pozri aspoň ich stránku

mogaa
18. apr 2020

@benoitka vojrovka pomáha ale je nevhodná pre "dráždivé"deti, čiže ten nekľud môže spôsobovať práve vojtovka...ďalšia možnosť je Bobath baby koncept - len musíš nájsť v okolí certifikovaného fyzioterapeuta, ktorý ten koncept ovláda....Skús súkromné rehab.cenrá v okolí kde cvičia napr. s deťmi s DMO, na poliklinikách a v nemocniciach cvičia len vojtovku, nie Bobátha..na to skludnenie je naozaj výborná tá kraniálka - opäť súkromné centrá kde cvičia s deťmi s DMO