Hypertonus u 4,5-mesačného bábätka

aannaannaa
3. mar 2021

Hypertonus u 4,5 mesačného bábätka, aké mate skúsenosti a rady? Pomohla vojtovka a po akom čase ste si všimli pokroky?

lenka_da
4. mar 2021

vojtovku som sa snažila robiť hravou formou, ak sa to vôbec dá tak nazvať. Pomáhalo, keď ja som s ním cvičila a niekto druhý sa mu prihováral, resp. niečím ho zaujal. Neskôr sme prešli na bobatha, to bolo oveľa lepšie. No najdôležitejšie bolo, že sme si našli súkromnú fyzioterapeutku, najskôr sme k nej chodili každý druhý deň, potom už len raz do týždňa. Tiež plávanie pomáhalo (v teplom bazéne pre bábätká), ale teraz sú všetky zatvorené... Teplé kúpele doma tiež pomáhali. A masáže a všetko, čo bolo bábu príjemné a vedelo sa pri tom uvoľniť. Veľa sa smiať, oddychovať, pohodová atmosféra. A neskutočne si pochvaľujem Marínu v Kováčovej, fakt nám tam veľmi, veľmi pomohli. Boli sme tam 3x.

aannaannaa
autor
5. mar 2021

@lenka_da ďakujem

lenka_da
5. mar 2021

držím palce. Bude to drina, ale oplatí sa makať 😉

aannaannaa
autor
9. mar 2021

@lenka_da
Ďakujem a kam ste chodili cvičiť?

lenka_da
9. mar 2021

našli sme si fyzioterapeutku, ktorá už mala skúsenosti na Kováčovej, pred tým tam pracovala. Bohužiaľ, stratila som na ňu kontakt, pred dvoma rokmi som prišla o všetky kontakty v telefóne ☹ V tom čase mala doma telocvičňu, lenže pred rokmi sa už odsťahovala. A pozerám, že aj tak nie ste z BB...

miika
18. mar 2021

@aannaannaa ahoj, som mamou 10r dieťaťa so spastickou kvadruparezou, je skupina na Facebooku Detičky inak obdarene, kde sú rodicia s podobnými detičkami. Veľa ľudí si veľmi pochvaľuje terapeutické pobyty v Tetise v Dunajskej Luznej, myslím ze máš nárok na dva pobyty ročne cez poisťovňu. Ak by si chcela kontakt na fyzio ktorá cvičí vojtovku, viem ti dať jednu výbornú, ktorá cvičí na Patronke, je to tvojim smerom. My napr teraz cvičíme feldenkrais, to je metóda akú cvičia deti v USA namiesto vojtovky.

aannaannaa
autor
18. mar 2021

@miika vojtovku cvičíme na rechabilitaciach, ja bi som radšej Bhobat alebo niečo iné, pri vojtovke plače a ja som strašne nervózna z toho. Keď môžem poprosím kontakt,informujeme sa. A to kam chodíte cvičiť?

miika
19. mar 2021

@aannaannaa napíšem ti súkromnú správu

luusyyyyyyy
11. jún 2021

@miika prosím neposlala by si aj mne kontakt na pani na patrónke

zuzanka.zuzu
11. jún 2021

@miika môžem aj ja poprosiť? 🙏 ďakujem