Ahojte, kočky. Chcela by som sa opýtať ako je to u chlapcov. Naš malý malý má 2mes a chcem sa spýtať ako je to s hygienov "pipišika" 🙂 Ešte v pôrodnici mi sestričky z novorodeneckého vraveli, že sa už pipišik nepreťahuje. Ako to teda je?Z môjho okolia vravia, že sa to má aby nemal neskôr problémy...AKo to robite vy?
Ďakujem
do 15 mesiacov sme nerobili nič okrem základnej hygieny samozrejme, potom sme boli na poradni a lekárka nám ukázala, čo máme robiť, úplne jemne sťahovať predkožku, ale nie úplne. Určite ti to ukážu potom v poradni. Ale v nejakom časopise som čítala, že až do troch rokov sa s tým nemá robiť nič, ale snáď lekárka vie, o čom hovorí. U staršieho keď bol väčší, tak počas kúpania si sťahoval prdkožku a bolo to v poriadku. Ale to už mal 4-5 rokov
súhlasím s dievčatami. zatiaľ nie je potrebné nič robiť. ja som malému od narodenia pipík pri kúpaní jemne postláčala-pomasírovala vo vode, aby sa mu uvoľnili prípadné špinky čo tam mal. jemne sťahovať sme začali až keď mal dva roky tuším, ale iba koľko dovolilo telíčko. žiadne nasilu. teraz si malý preťahuje predkožku už sám pri každom kúpaní, aj cikaní. ja som zástancom toho, nesťahovať nasilu. 😉
@anickaaa6aaa nie nemalo by sa s nim nic robit...nam ho skusil pretiahnut doktor az v 1roku a to sme boli potom aj u urologa (kvoli tomu ze mal maly priemer a neislo mu to stiahnut) ale o tomto vsetkom je vela diskusii ze kedy a ako postupovat alebo nechat...toto rozhodnutie je na tebe a kazda mamicka ma na to iny nazor a nie je nikde jednotne napisane, ze takto to je....ale ja som nestahovala do roka a po ukone u urologa po 12m stahujeme pri kupani (aj to ci pojdes k urologovi a das mu vykonat prve pretiahnutie u doktora je len a len na tebe a tvojom rozhodnuti....mozes to nechat az do 3rokov - teda nerobit s nim nic resp pretiahnut len tolko kolko sa da a uvidis alebo pojdes na ten zakrok a budes to robit od roka aj ked som citala ze boli pripady kedy sa to zas zrastlo a chlapec musel ist na ten zakrok este raz....ale u nas zatial klop klop klop je vse oki)
Ahoj ahoj, tiež máme chlapčeka 😵 my sme začali predkožku pomaličky skúšať sťahovať keď mal asi 3,5 mesiaca, žiadne násilie, vždy pri kúpaní, pomaly-pomaličky, asi do týždňa mu to pekne šlo... a ide to doteraz, bez plaču, bez problémov.... Ja radím skúšať, skúšať, aby neskôr nemal problémy
Pediatrička nám zatial o tomto na poradni nespomínala nič (najbližšie sa jej opýtam), ale všetci z okolia tvrdia že musím (aj na silu). Je to naše prvé bábo tak sa vlastne všetko ešte len učím.. Zatial to nechám tak a skúsim sa popýtať lekárky...Ale aspoň ma upokojilo, že väčšina z vás to zatial na silu neskúšala, až keď lekárka vysvetliva čo a ako.
ahojte maminky. My stahujeme od narodenia, pomalicky co to dalo, teraz mu to krasne ide dole. Ma 7 mesiacikov a predkozku stahujeme vzdy pri kupkani ale aj ked sa pokaka, musim mu to tam vsetko vycistit aby som bola v pohode, ze nehrozi zanesenie ziadnej spinky. Radim to iste ako @snopkulka. Najlepsie je stahovat, pretoze potom to vie narobit u chlapceka vela sarapaty a zbytocnej bolesti.
@anickaaa6aaa nemusis a na silu urcite nie! Dobre robis, ze chvilu pockas, co povie lekarka (aj ked aj pediatri sa v tomto rozchadzaju. Nasa tvrdi, ze trenovat len pomalicky az po roku a pol, aby sa to dalo uplne stiahnut v troch-styroch rokoch), ale v zasade plati, ze urcite nie nasilu. A ak chces vediet este viac skusenosti mamiciek tuna fore, tak je tu este dost obsirna diskusia aj s linkami na lekarske clanky https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/stahovanie-predkozky-kedy-zacat-2/
a este som si spomenula, ze teraz nedavno som tusim v Zivote citala rozhovor s urologom, ktory sa na tuto temu vyjadril v zmysle, ze radsej nechat tak a nesilit, ze aj male babatka mavaju v noci erekciu a ze sa im to stahovanie takto prirodzene trenuje 🙂
no ja to robim malemu od malicka,kvoli tomu že ano oni vam povedia,nerobte to,lenže potom v troch rokoch mu to bude bud nasilu strhavat doktorka alebo skonci na operacke ako moj trojrocny brat!!!a bude mat traumu,bude musiet dostat celkovu anestezu...neviem co je lepsie..podla mna skor postupne pretahovat,nie vsak nasilu a iba vo vode....
@anickaaa6aaa tato rozsiahla diskusia uz existuje https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/problem-so-stahovanim-predkozky/
precitaj si aj clanok, mam osobne skusenosti https://www.modrykonik.sk/fotoblog/hajanka/clan...
@anickaaa6aaa ahoj, urcite to treba nechat na pokoji v tomto veku. Pridavam link na celkom dobry clanok na tuto temu http://zdravedieta.rodinka.sk/zdrave-telo/stara...