Dobrý deň, máme 10 mesačné dieťa, ktoré presne od pol roka začalo mať problém so spánkom. Do vtedy akoby nič, pekne prespal celú noc a zrazu z ničoho nič to prišlo. Celé noci sa prehadzuje z boka na bok, síce spí, ale keď to robí dlhšie tak zobudí sám seba a už je nervózny. Posledné dva mesiace, od kedy sa naučil stavať, tak celé noci spí tak, že zadkom hore, nohy pod sebou ako keby klačal. Teraz posledné týždne do toho pridal, že sa začal stavať na hlavu a zhoršilo sa to ešte viac. Padá a vždy sa buchne o postieľku, tak hneď rev. Skúšali sme všetko, spal s nami, postielku mám pri posteli, aby som ho mohla celú noc chytať, nech sa nebúcha, hladkanie ho znervozňuje, dudel má, hladný nie je. Doktorka mi na to nič nepovedala, iba že to deti robia. Podľa mňa to normálne nie je a má nejaký neurologický problém.
Mali ste aj vy niečo podobné s deťmi? My už sme zúfalí. Ja celé noci nespím, už som vyčerpaná, dva krát som odpadla a bola na infuzkach čo už nevládzem. Ak máte nejakú radu budem vďačná 😊
@kittyna5 je to normálne robí to hádam každé dieťa 😁 potom vstane, potom bude prekračovať postieľku 🤦♀️ treba vydrzat
@ariannazara teším sa 😆 hádam ma ešte aspoň raz v živote nechá pospať si celú noc bez zobudenia 😂
Je to normálne robí to snáď každé dieťa ktoré sa začína hýbať. Syn sa naučil vždy zaspať sam, u nas zabralo na neho nehovoriť, nebrať na ruky a pod. Koľko krát si v noci aj sadne alebo postaví sa v postieľke a naspäť ho zalomi spať po chvíľke.
@zuvelyn aj náš spí sám. On aj keď to robí tak spí. Na ruky by som ho ani nebrala, lebo to by sa v momente zobudil. Až keď sám seba zobudí a začne rev, tak mu dám dudel. Len on to robí každých 15 minút v noci, pol hodinu spí a potom príde jeho čas a zas dookola celú noc v takýchto intervaloch.
Ale už keď viaceré ste mi napísali, že to robia normálne deti, tak som kľudnejšia a musím to nejak zvládnuť len 😌
@kittyna5 môj sa budil do cca 1,5 roka a teraz ma 2 roky a už spí parádne celú noc. Proste príde ten deň a vyspis sa a utiekne to príliš rýchlo. Užívaj si ten čas aj keď teraz si povieš. Kurva! Chcem spat 🤦♀️😁 ale ten čas tak utiekne že zachviľu si povieš,moje dieťa už ide do škôlky? 😁
@kittyna5 píšeš, že na večeru má mlieko, mne to príde málo sýte. Možno si myslela, že tesne pred spánkom má mlieko a večeria napr. kašu, sýtejšiu polievku a pod. Môžu to byť zuby, ale môže byť aj hladný
@elizabet173 skúšali sme aj kašu pred spaním a nič, stále je to také isté. Mlieko má už iba dva krát denne, na raňajky a večeru. Hladný nie je, lebo väčšiu dávku už nechce.
No ak by to boli naozaj tie zuby, tak to si ešte užijeme kým všetky vyjdu von 🙈
@ariannazara 😆😆😆 bodaj by si mala pravdu 🙏🏻😄
@kittyna5 je to uplne normalne. Nasmu sa tiez od pol roka zhorsil spanok. Moze to byt zubami, regres, obdobie, ...kedze sa naucil vela novych veci,spracuva to v spanku. Treba si povedat, ze to je obdobie a este ich vselijakych bude vela. Netreba hned hladat nejaky problem. Toto je naozaj bezne u takychto malych deti
@kittyna5 nas ma rok a pol a vcera som spala 3 hodiny. rok a pol som sa uz nevyspala. ked sa mi nahodou podari pospat si 5 hodin vkuse, tak sa citim ako po tyzdennej dovolenke. a posledne tyzdne mava aj take fajne zachvaty revu v noci, ani na ruky, ani na zem, ani v postielke, ani v posteli, ani na gauci. len sa sklbe, hadze o zem a trva to hodku a pol. zvycajne od pol druhej. plus dalsie normalne budenia pred polnocou, ked len chvilu poplace a znovu ho uspim. niekedy raz okolo 23, niekedy kazdych 15min. hore zadkom s pokrcenymi nohami pod sebou zacal zaspavat tiez predtym ako mal rok. na buchoty o boky postielky sa nastastie nebudi
@kittyna5 Podla mna je to tym ze sa stava mobilny. Je to jedno z najvzrusujucejsich obdobi u deti, lebo naraz maju pod kontrolou vlastne telo a mozu sa dostat vsade kam chcu. Tato zmena k mobilite ich tak nazhavi, ze to nedokazu vypnut ani pocas noci.
Pises ze sa to zacalo, ked sa zacal stavat. Ono sa to skonci, ked bude plne mobilny a bude vediet behat a uspokoji svoj prvotny hlad po poznavani sveta.
My sme mali najhorsie spankove obdobie, vtedy ked syn zacal stvornozkovat.
Ta poloha, kedy spi na kolenach s vystrcenym zadkom je aj u nas velmi oblubena.
Neprezivaj to tak. Bude mat trochu viac modrin ako si obucha telo o postielku ale nejak vazne si nemoze ublizit.
Neda sa ti ze by muz k nemu vstaval ked sa zobudi aspon na 4 hodiny, kedy by si mala zaruceny neruseny spanok pre seba.
@kittyna5 vyhod postielku, ved uz mu musi byt mala. Kup mu normalnu postel. Ked sa nebude mat o co buchnut, tak sa len preguli.
Deti sa vacsinou prehadzuju v noci koli veceri a ked rastu zuby. Nic tazke na veceru.
To deti robia, ze sa vrtia aj celu noc.