Hračky, hrýzadlá z Aliexpressu a Ebayu

dedeline
2. dec 2017

Ahojte baby, coraz castejsie vidim, ze slovenske obchody, firmy predavaju predrazene rovnake veci ako su na Ali. Neviem porovnat, lebo nemam ani z jednej strany tovar. Ale nemate s tym biektora skusenost?
Napriklad tie hryzadla, co teraz postuje kazda insta mama, alebo lampicky do izieb v tvare oblacika. Alebo vrecia na hracky napriklad.
Co na to vravite? Je to to iste? Alebo iba napodobenina?

misinka0611
2. dec 2017

Ja si myslim, ze napodobenina 🙂

anjelicek26
2. dec 2017

Ak myslis tie "handmade" hryzatka a kojacie nahrdelniky, co tu baby predavaju, tak to je kazde z ali.. komponenty (osobitne kupis aj gulicky, aj privesky a doplnia napr. meno) alebo komplet nahrdelniky. Pod ciarou to ale neni nic, co by malo zut male dieta asi.

lula313
2. dec 2017

Oblaciky napr predávajú v Ikei a na ali je to len napodobenina. Otázka však je, keďže hračky neprechádzajú žiadnou kontrolou, či sú zdravotné nezávadné.. rozoberali sme to Zrovna včera s ocinom, ktorý je vedec a odporúčal mi kupovať hracky z kamenných predajni, kde sa na kvalitu aspoň môže dohliadať a teda uprednostniť kvalitu nad kvantitou najme pri hračkách, ktoré si dieťatko dáva do pusy..

dedeline
autor
2. dec 2017

Ved preto ma to zaraza, ze ako moze niekto s pokojnym svedomim nakupovat z ali alebo ebayu a predavat to ako handmade a zdravotne nezavadne.
Na druhej strane mam pocit, ze dnes je i tak vsetko vyrobene v cine. Niekedy je tazko zistit povod.

dedeline
autor
2. dec 2017

Mala som na mysli napriklad toto - je toho plny instagram mam pocit ;) a nechapem, ako to niekto moze predavat za raz taku cenu a este vyssiu.

lorela
2. dec 2017

@dedeline Ide o lacne cinske napodobeniny, ktore mozu byt zdraviu nebezpecne.

misinka0611
2. dec 2017

@dedeline Ľudia sa zabíjajú aj pre 100 EUR., takze toto nech ta neprekvapuje. Niektorí nemajú svedomie 😉

hettinka
2. dec 2017

@lula313 problém je, až aj v kamenných predajniach sa často nájdu zdraviu škodlivé hračky. treba kupovať overené značky, napr. Fischer-price a dúfať, že je to originál a sledovať stránku SOI, je tam veľa varovaní.
Z ALI a Ebay by som dieťaťu do minimálne 3 rokov nekúpila nič, čo prichádza priamo do styku s kožou, ani hračku, ani oblečenie ...
To svetielko možno hej, však to nie je na hranie, ale ako dekorácia ... a objednala by som to priamo z číny, nie cez našich priekupníkov.