Ahojte baby chcem sa opýtať dostali sme hopsadlo mala má 4m a je dost pohybovo akčná môžem ju tam šupnúť?🤔🤷🏻♀️
Fyzioterapeuti nedoporucuju
https://www.modrykonik.cz/blog/eficenka/article...
Ale je to na tebe... Urcite sa tu ozvu aj maminy ktore do hopsadla davaju a ich detom (zatial) nic nie je.
Ja by som to rovno predala, keď si nechceš “zničiť” dieťa.
Určite by som nedala.
Urcite nie
@baska1930 4m je ešte skoro.
Od 6mes je väčšinou písané že najskôr. A dieťa musí vedieť samo sedieť.
info od viacerych fyzioterapeutiek a rehabilitacnych lekarov - vobec sa to neodporuca.
Tak s chodaka, hopsadla a s topánočiek sú zdeformované ale s tých nezmyselných nosičov mi chcete povedať že nie ??
na margo nosicov, opat info od fyzio, lebo sme to riesili (moj syn mal problemy a cvicil vojtovku, tak som mu nechcela uskodit): neergonomicke nosice (klokanky) vobec nie, ergonomicke ok, ale len na kratky cas (mne napr. "dovolila" 30-60 minut denne, ked bol na tom maly uz pomerne dobre). dovtedy nie, lebo to mohlo "podporit" prave to, co sme sa snazili "opravit" (asymetria, hypotonia, hypertonus). mala o tom aj fyziomama taky "prieskum" medzi fyzioterapeutmi na svojom fb a nazory sa roznili. (a pritom ona je zastankyna nosenia.)
@baska1930, velmi nechapem, preco sa pytas, ked uz mas svoj nazor a sudiac podla reakcie ho asi nechces zmenit. ale fakt to odbornici neodporucaju :-/
od 6 m som davala ked som si potrebovala povysavat a podobne
@baska1930 Vase dieta, urobite su nakoniec podla seba ale ked sa uz pytate na nazor tak z lekarskeho pohladu hovorim nie vselijakym hopsadlam, odrazadlam, pavukom a podobne.. moja mama ma nabadala preco svoje dieta nedam do pavuka.. nedam sedier.. atd.. vysvetlila som jej ze je nezdrave pre dietatko davat ho do vynutenych poloh v ktorych sa samo prirodzene udrzat nevie nakolko v tychto polohach dochadza k nespravnemu drzaniu tela, asymetriam a podobne.. potom tu mame generaciu skoliotilov a inych ortopedickych diagnoz ktore “kto vie preco asi” vznikli.. teda ziadna poloha so kt sa babatko samo nevie dat nie je vhodna.. a nepodporujem ani ziadne satky, nosice.. ked uz nosic naozaj na mac pol hodinku kedy si ta zena potrebuje nieco porobit ale to sa da riesit aj inak ako nosicom
4m dieta chces dat do hopsadla? To nemyslis vazne, ved take dieta nevie este poriadne samo sediet..ved ho davaj na zem na deku, nech sa pretaca, hracky dookola.. co mu da prosim ta hopsadlo?
Pre 4 mesacnu??
@baska1930 4mesiace??
😲 Veď nemá ešte poriadne chrbát spevnený...