Ahojte maminky.
Mám otázočku. ☺️
S priateľom zvažujeme či ostaneme na sk alebo prídem s dcérkou do nl
On v Nl pracuje, ja som na SK na "materskej" malá ma 2 rôčky. A tu nastáva otázka ak by sme sa rozhodli že ideme do nl, smiem v holandsku byť s malou domka?
Je aj možnosť poberania nejakého príspevku, alebo mam nárok na požiadavku o bývanie? Veľmi by ste mi pomohli, čo to o nl viem keďže som tu tiež pracovala ale toto neviem 😋🤔 a myslím ze je toho viac. Možno sa tu nájde mamka čo mala podobnú situáciu. Vopred vďaka ♥️
@elvivien s prispevkami poradit neviem, ale teraz som sa akurat bavila s kamosom, ktory tam so zenou pracuje a ze sa chystaju vratit na sk kvoli tomu, ze chcu deti. Celkovo v tych severskych krajinach je vraj dost problem so socialkou, staci aby niekto na teba dal len podozrenie, ze ma dieta modriny a beru dieta s rodiny prec a potom strasne opletacky, tak to nechcu riskovat.
@elvivien davaj pozor na "utecencov" . Holandsko je riadne zamorene cernochmi z afriky a obyvatelmi z afganistanu, pakistanu a pod. nasa kultura je pre nich zial dost cudzia a maju vazne problemy s jej pochopenim, cize .... ^^
drzim palce !