Hojdacie lehátka a hojdanie pri zaspávaní

dadinka20
2. aug 2015

Ahojte mamičky. Podeľte sa s nami o Váš názor a skúsenosti s používaním hojdacích a vibračných lehátok v súvislosti s tým či sa dieťatko ich používaním nenaučí na hompálanie a hojdanie a nebude si to potom vyžadovať. Ja by som si ho nechcela na hojdanie naučiť ale zároveň sa mi tieto lehátka pre detičky páčia. Ďakujem za podnety.

hameeda
2. aug 2015

@dadinka20 : moje deti mali také lehátka a nenaučili sa na hojdanie, veď ono ho v tom nemusíš hojdať alebo zapínať vibrovanie

maminkasisa
2. aug 2015
evening_star
2. aug 2015

Hojdanie je bábätkám príjemné, lebo tak boli hojdané 9 mesiacov v bruchu. A keď ti bude bábo plakať, tak čo chceš robiť? Jasné, že hojdať - či už na rukách, v hojdačke, v kočíku, v šatke, v nosiči... Veď to patrí k materstvu- hojdanie a mojkanie, čičíkanie a utešovanie. Bez toho si to neviem predstaviť, ty si to ako predstavuješ, že ho nakojíš a položíš do postieľky a takto to bude 24 hodín denne? Neboj sa, nebude na lehátku závislý. Práveže to tebe uľahčí život, je to super vec. Alebo aj nemusí, sú deti, ktorým sa tam nepáči.

sense
2. aug 2015

mali sme , obcas sme vyuzivali, a nenaucila sa resp. si to neskor nevynucovala...ale zas nedavali sme ju tam za ucelom uspavania... ale zas na druhej strane ona tam nebola ani extra rada...

liebling98
2. aug 2015

@dadinka20 pri žiadnom z troch synov som nič podobné nemala. Myslím, že to nie je nevyhnutné. Keď dieťaplače a potrebuje pohojdať, žiadne lehátko nenahradí náruč mamy, otca alebo inej blízkej osoby.

lauricka
2. aug 2015

dietatko je naprogramovane na pohyb a hojdanie od narodenia, pretoze ocakava, ze bude pri matke v naruci a ze matka bude fungovat spolu s nim tak, ze ho bude nosit. Takze, naucene uz je. Niektore mamicky sa babatko snazia ucit na staticku a nezivu postielku bez podnetov a bohuzial, necudo, ze mnohe babatka velmi protestuju, ja sa im nedivim. Kresielka pre deti pouzivane s rozumom s ohladom na vek a vyvoj mozu byt fajn, ak tam nemusi dieta presediet prilis dlho casu.

lauricka
2. aug 2015

este dodam, ze hojdas ho uz v brusku a ono neocakava, ze porodom sa nieco zmeni, aj ked sa to, bohuzial, mnohokrat deje

bajana
2. aug 2015

Tak ja pridám opačný názor - dieťa sa narodi aby si mohlo zvykať aj na iné než na bruško a hojdanie v ňom. Ja som na rukách nikdy nehojdala, dieťa bolo spokojné v "zlej" statickej postieľke. Áno, poznam dosť detí, ktoré do roka nezaspali inak ako natriasaním na fitlopte..
@dadinka20 kresielko sme používali asi od 3m, nikdy nie vo vibračnom režime. Výborná pomôcka, keď sa chce babo dívať ako varíš atd. Žiadna závislosť sa nekonala.

maminkasisa
2. aug 2015

ja som tiez toho nazoru, ze lehatko ano ale nie s vibrovanim, tiez som ho mala na obcasne sedenie, male deticky by mali podla mna lezat na chrbatiku, poznam mamicky, co mali deticky od narodenia vo vajickach v kuchyni a potom mali kadejake problemy s chrbticou. Ked sme my boli deti, nic take nebolo a tu sme 🙂 Ved sme tu uz citali o kadejakych metodach v uspavani /v aute, na rukach a vecer v kocikoch a potom sa prekladali do postielok/ Ale hlavne. ze vsetky deticky to maju

jjanulkaa3
2. aug 2015

Mozem povedat ze je to perfektna vec. My mame hojdacku taku zo strany na stranu hojda aj hra, vibruje...je do 11 kil, uz mame 16 mesiacov a este sem tam z nej pozera telku mala. Od narodenia ju tam davam a vobec sa mi na to hojdanie nenaucila som bola len rada ze som sa rozhodla ju kupit naozaj sto percentna spokojnost. Zaspavala mi krasne sama v postelke bez natriasania atd... Kazde dieta je ine takze ak clovem neskusi nevie.

nicolle21
2. aug 2015

ja by som v prvom rade vyradila zo slovnika slovo "naucit" v suvislosti s malickym dietatom a cinnostou,ktora je spolocnostou vnimana ako zlozvyk.. skor navyknut si na nieco moze a nie naucit,resp odnaucit.. no a v druhom rade rob cokolvek,co vyhovuje dietatu a tebe,tiez som sa dost napocuvala ako ho "naucim" na nosenie a dnes by o nom nikto ani nepovedal,ze bol nekocikove dieta nosene a uspavane v nosici.. mali sme aj lehatko,aj s vibraciami,kedze naozaj sa neda mat dieta 24/7 na sebe,kludne to zapni s cistym svedomim,neboj,do 15tich na vibraciach zavisle nebude 😉

dadulkaf
12. aug 2015

Náš zaspí len v hojdačke a neviem, ako to poriešime keď v nej už nebude môcť byť. Niekedy v nej zaspí už do 5 minút. Skúšam ho už uspávať už v postieľke, zaspí už aj v nej, ale väčšinou len večer, cez deň sme odkázali na hojdačku. Je to dobrá vec. Najprv mi nebola moc po chuti, ale nedám na ňu dopustiť.

timea7
12. aug 2015

na čo si vyrábať zbytočné problémy? Dieťa si môže na hojdačku navyknúť,aj nemusí. Čo ale v prípade, že je už väčšie, do hojdačky sa nezmestí, ale hojdanie stále vyžaduje? Pomojkala, pohojdala som v náručí, uložila do postieľky tak, aby som ho rukou mohla hladkať, škrabkať a zaspával aj bez hojdačky, vozenia v aute, fit lopty a podobných nezmyslov. To len dnes sú mamičky presvedčené, že inak by nezaspalo. Naše mamy takéto problémy neriešili, lebo si ich vedome nevyrábali a teda ani moja mama, ani jedna z tiet neboli ženy, ktorí by nechali vrešťať dieťa v postieľke, nevšímali si ho, až od vysilenia zaspí. Mamičky dvojičiek sa nad tým tiež len pousmejú. Keď dieťa nie je schopní si na uspávanie za pomoci "niečoho" tak potom nechápem, prečo tu stále pribúdajú témy, ako dieťa od toho odnaučiť.